FieldNotes import

Jinak letm pohled na tuhle mapku http://www.jgiesen.de/astro/astroJS/timezone/index.htm mne utvrdil v tom,z e nejaky odhad podle stupnu nema vubec smysl. Zrovna pro oblast, ktera nas nejvcie zajima - Evropa - by to kecalo opravdu hodne.

Navic je to drobny problem - jedinne, co s jistotou vim o kesce ve FieldNote, je jeji GC kod. Vubec v tu chvili nemusim znat jeji listing a prislusnost ke statu, natoz abych znal souradnice. (leda, ze by v databazi uz byla…) Takze i kdybych se chtel ptat nejake webovesluzby na casove pasmo, tak nemusim mit podle ceho se ptat.

A co hur, i kdybych vedel souradnice a casove pasmo, tak jej budu vedet v okamzik importu, nebudu mit data platna v okamzik nalezu kese. Respektive jeste sjem ani nenasel sluzbu, jakou bych zjistil casove pasmo v nejakem bode a pro specifikovany cas.

Takze suma sumarum - neni se vubec ceho chytit. A protoze nejcastejsi bude asi pripad, kdy to nacitas do pocitace ve stejnem pasmu, v jakem jsi lovil, osetruji prave tento pripad.

…tak třeba oregon má uložené časové pásma v gmaptz.img, tudíž se tam ručně už nic nenastavuje - sám si to hlídá, takže stále ukazuje aktuální čas dle časového pásma
…já bych asi uvítal, kdyby někde v nastavení importu, šla ta časová korekce nastavit ručně - přeci jenom když už někam jedu kde je čas posunutý, tak není problém zjistit o kolik

problem dotazu pri importu je v nekolika vecech:

• import je operace bezobsluzna, volana ze zkriptu atd. jakykoliv interaktivni dotaz je tam podle mne nezadouci.

• jakym mechanizmem zajistis, ze ten soubor bude obsahovat kesky jen z jednoho casoveho pasma?

Já bych to viděl celkem jednoduše :slight_smile:
Pokud někdo dodá HaLuMovi polygony časových pásem, lze to pak už celkem hravě řešit.

Pokud můžu přidat svůj názor, tak bych zvolil časové pásmo dle PC v kterém se logoje.
V 99% to bude v pořádku a u zbytku se to opraví ručně.

Presne takto jsem to zatim poresil.

To by bylo uplne nejlepsi, dokoce jsem po nich uz marne patral. Nasel jsem je v jednom diskuznim foru, ale na stazeni bych se tam musel registrovat. :frowning:

Nicmene uplne reseni to neni, protoze to muze pomoci jen kdyz by ty kesky uz v databazi GG byly. Pokud je to pro GG nova keska, neznam jeji souradnice, ale potrebuji zapsat cas nalezu. Nemam podle ceho urcit spravne casove pasmo, takze to tam nejak zapisu a jedina naprava pak muze byt jen rucni editace.

…a z toho image co je v oregonu by to vytáhnout nešlo?

edit - přiložen soubor

http://rapidshare.com/files/131003625/oregon_gmaptz.rar

myslim, ze nez louskat ten format, tak bude jednodussi to sehnat jinde. Ale tezko rict, ja oregona nemam, takze vubec netusim, jak ten soubor vypada.

http://www.bugmenot.com/ nepomuze? ja ho pouzivam docela s uspechem na spouste for, kde chtej registraci aby byly videt linky ke stazeni atd..

ja nasel jeste tohle. podle referenci tam sepsanych to vypada vyznamne:

http://www.twinsun.com/tz/tz-link.htm

Zajimave pocteni. Podle teto stranky jsem kdysi neco delal a ted jsem ji nemohl najit.

problem ma dve roviny:

1. jak zjistit, do jakeho casoveho pasma keska patri. (na to je ale potreba minimalne souradnice, priapdne listiong a prislusnost k zemi)

2. uz vim casove pasmo, ale potrebuji vedet parametry. Casovy posun, letni cas od kdy do kdy, a tak.

Genialni! Pomohlo, neco jsem stahnul, uvidime, co v tom bude a do jake miry to bude pouzitelne. Dik!

Jak to vyladá s importem nalezených keš z oregonu?
V nový verzi jsem to nenašel:(
díky za novovou verzi GG

jak to? psal jsem to do changelogu. filed-notes lze importovat (provede oznaceni nalezu), lze podle nej i nacitat do seznamu.

pls, kopni do mě a poraď jak to udělat
nebo kde to najdu
díky

ze by CTRL+I, vybrat TXT s nalezy (*.txt), pak prislusny soubor …

tak bohužel to nefachá

ten text nálezu v souboru vypadá takhle
GC1YBB6,2009-10-02T05:20Z,Found it,"TB TB"
co keš to jeden řádek

bohužel se mi nenaimportuje

Ladil jsem to na souborech, co m nekteri poslali, a na vsech mi to chodi. Dokonce ti to i tu poznamku hodi do tagu "fieldnote" :slight_smile: