Zdravim vsechny,
Potreboval bych vedet, jestli se da nejak nastavit filtr na nove publikovane kese. Napr nastavit tak, aby chodily kese jen s terenem vyssim nez ctyri a pod. Jestli je nejaky rozumny zpusob, jak to filtrovat. Diky za odpovedi.
Ahoj tomasi, myslim, ze reseni je mozne napr. takto (nemam overeno osobne)
1.] na geocaching.com nastavit notifikaci tak, aby smerovala na nixuv sms system gcm.cz
2.] Nastavit na gcm.cz formatovani informacni SMS tak, aby obsahovala tebou zminovany parametr "{terr} - Terén" a dale aby tato sms byla smerovana do mailboxu tveho mobilniho operatora.
3.] V mailboxu tveho mobilniho operatora nastavit filtry tak, ze tebou hledane TERR urovne posle dale jako SMS na tvuj telefon a nezajimave TERR jen ulozi (napr. PRESUN DO SLOZKY) nebo rovnou SMAZe. Pro kazdy hledany TERR (jiny string) by musel byt takto nastaven jeden filtr.
Mozna je to trochu kostrbate, ale myslim, ze by to takhle mohlo jit.
Sinuhet
Pozn. Pokud ti staci filtrovat si prichozi SMS sam pohledem do telefonu tak muzes krok 3.] vynechat. V SMS uvidis jednoduse a primo jaky teren kes ma, takze si vyberes primo, co je pro tebe v danou chvili zajimave.
Pozn. 2. Napisu Nixovi, a poptam se, zda-li by filtry sly nejak doprogramovat primo u nej.
Nikde tady není zníňka o tom, že je požadovaná notifikace na mobil B) Nicméně to tak asi každý chce… No a pak taky je nutné uvést, že notifikace je pouze PM fíčura!
Na gc.com filtrovat jinak než podle typu keše a vzdálensti od souřadnic nelze
Já si nechávám notifikace posílat na gmail.com (spolehlivost) a odtud jen ty co chci přeposílám na zmíněný GEO mail (je to ale uzavřený systém a je nutno získat pozvánku od nějakého člena - kterých je ale pramálo) Tady je široká škála formátování a možnost odeslat přeformátovanou notifikaci na mobil nebo email. Ale ani tady nelze filtrovat podle parametrů…
Diky za info. Sinuhet me pochopil spravne. Zkusim se tim nejak prokousat a vyzkousim, jak to bude fungovat.
To Sobikovi. Samo, ze chodi maily jen PM. Vo tom tahle otazka nebyla. Spise o tom, ze ja mam notifikace na mobil do 30 km, kdezto na mail mi chodi pote jeste okruh 50 km, kdyby se nahodou objevila nejaka "petka" abych o ni vedel. Jen me proste nebavi se prokousavat obyc. Kesemi, protoze mi do toho zasahuje i Brno a tam to pipa porad a pro me je zbytecny to louskat.
Kazdopadne diky za pomoc.
Já bych si to nechal přeposílat na GCM, tak upravil a nechal poslat zpět na email a filtroval si to pak na mobil podle obsahu zprávy v emailu…
Využiju toto téma k položení dotazu.
Kolega kačer který nevyuživá notifikace nových keši mi přes svuj mail přeposilá tato oznámení. problem spočívá v tom že mi přijde jen zpráva s textem Skupec…published,Studánka(tradicional cache) a nic víc. mam mail na gmailu a on na seznamu. żadny filtr nastaven nema. Diky za radu tykajíci se položené otazky.
Pokud ti přeposílá notifikační email na email, pak by k žádné ztrátě informací dojít nemělo. On ten email totiž nic jiného než toto oznámení a odkaz na keš neobsahuje..
Subj. emailu je např.
[GEO] Notify: Skupec Reviewer published Nejstarsi jazykovka (Traditional Cache)
a pak vlastní email např.
For GC2MQZT: Nejstarsi jazykovka (Traditional Cache)
1mi W (1.7km W)
Skupec Reviewer published Nejstarsi jazykovka (Traditional Cache) at 2/22/2011
Log Date: 2/22/2011
Published
Visit this log entry at the below address:
http://coord.info/GL53JJ57
Visit Traditional Cache
Nejstarsi jazykovka:
http://coord.info/GC2MQZT
Profile for Skupec Reviewer:
http://coord.info/PR3NH8T
Notification for New_T_H:
http://www.geocaching.com/notify/edit.aspx?NID=58606
Pokud ti chodí jen ten subj. a prázdný email, pak požádej kamaráda ať ti přeposílá celý email a ne jen subj. ![]()
…obávám se že to není chyba, ale vlastnost, takže emaily ti přeposílá správně
Nemyslim si, ze je to vlastnost. Existuje odeslani oznameni o dorucene zprave na nejaky email a tam se posila jen subj. Pak je ale preposlani zpravy na nejaky email (forward) a tam se preposila vse vcetne textu zpravy.
Jemu chodi všechno,klasicka notifikace se vsim vsudy. tvrdi mi ze tam zadne zaskrtavatko neni. vlastni email na seznamu nemam protoze ho povazuju za nespolehlivý.
V tom filtru na Seznamu by měl mít jako akci "Poslat kopii" nebo "Přeposli a smaz"
Aha to bude ono. diky S.
Mohl by mi prosím někdo poslat pozvánku na ten Niximorův geomail???
Díky…