Postupne si doplnuji databazi odlovenych kesi finalnimi souradnicemi a dost vyuzivam filtru, kdy si kese s finalni souradnici odfiltruji at mi tam "neprekai"
Problem ale nastava, kdyz kdyz je u kese finalni waypoint nastaven od autora a nejsou viditelne souradnice. Lze tedy nejak docilit toho, aby se pri odfiltrovani kesi s finalnimi souradnicemi odfiltrovaly kese, ktere tam ty souradnice opravdu maji zadane a ty, ktere tammaji jen ??? tak aby zustaly?
Hmm asi su blba, ale na zalozce "Podle waypointu" nic takoveho jako "nemaji muj finalni waypoint" nevidim. Prave kdyz na teto zalozce zaskrtnu, ze maji final waypoint, tak to nerozlisuje jestli byl mnou zadany nebo to obsahuje jen ???. Pokud posles screen tak treba pochopim co mas na mysli, ale ja tam opravdu nic takoveho nemam
Nejde to v jednom kroku, musis nadvakrat. (Ja vim ze uz jsi na to prisel, jen pro informaci a pro dalsi podobne pripady)
Nejprve si vyfiltrujes earthky a tradicky a nasledne k jiz vyfiltrovanemu prictes dalsi filtr - s vylustenyma mysterkama.
Pohodlne to jde automatizovat pomoci Combine na jeden klik.
Zabřednul jsem trochu více do nutnosti filtrování keší podle tagů a dostal jsem se do úzkých.
U tagu který využívá sekvenci znaků pro označování něčeho (např. vis. skript People) potřebuji definovat hodnotu pro filtrování.
Např. jen takové keše kde příslušný tag NEobsahuje znak R na libovolné pozici: Zkusil jsem zápis [^R] ale chová se to stejně jako [R] - tedy znak R na libovolné pozici. Jak tam dostanu tu negaci?
Další zjištění: filtrování asi nerozlišuje velikost písmen, co? Filtr m vybere i keše kde tag obsahuje pouze znak M (znak m neobsahuje). Jde nějakým zápisem řešit tento problém?
Tak jsem rozjel SmartFilter, sestavil sql, ale výsledek je stále stejný
Dotaz
SELECT geocache.id, geotagvalue.value FROM geocache, geotag, geotagcategory, geotagvalue WHERE geocache.id = geotag.id AND geotag.ptrkat=geotagcategory.key AND geotag.ptrvalue=geotagvalue.key AND geotagcategory.value="Kdo" AND geotagvalue.value LIKE "%m%"
vrací i záznamy které obsahují "M"
Dělám někde nějakou chybu nebo mám prostě smůlu…?