Pořád přemýšlím nad fórem na gc.cz poskední dobou funguje fakt strašně. Pátral jsem na internetu a možná by bylo řešením přejít na phpBB fórum phpbbcz.com Je tu někdo, kdo tomu rozumí více než já a řekl by mi svůj názor?
Pěkné Vánoce:-)
Pořád přemýšlím nad fórem na gc.cz poskední dobou funguje fakt strašně. Pátral jsem na internetu a možná by bylo řešením přejít na phpBB fórum phpbbcz.com Je tu někdo, kdo tomu rozumí více než já a řekl by mi svůj názor?
Pěkné Vánoce:-)
Standardni forum. Kdyz jsem ho zkousel, tak bez problemu. Ale netvrdim, ze tomu buhvijak rozumim ![]()
A co je na nem tak strasneho ???
S phpBB mám dobré zkušenosti - viz fóra na MobilManii, Živě, AutoRevue a dalších webech, co v Computer Pressu provozujeme.
V těchto dnech se bavím se Shantim o jeho projektu Geocacher.cz, o mém starším záměru udělat něco takového pod Navigovat.cz a možností nějak spojit tyto nápady. Fórum by se tam taky docela hodilo, takže kdyby byl zájem, jsem schopný a ochotný zdarma připravit phpBB fórum, zajistit pro něj server na páteři, administraci, programátora, updaty (začátkem příštího roku bude nová, hodně vylepšená verze) a věřím, že i bezproblémový provoz.
Je to ale spíš otázka na provozovatele tohoto webu. Nechtěl bych jim asi přímo konkurovat a spouštět další paralelní fórum o geocachingu. Jestli ale sami přemýšlí o náhradě současného řešení diskuze, nabízím své služby.
Pár mušek by se našlo… stále se nafukující stránka s diskuzí bez stránkování. možnost použití html navíc defaultně zapnutá může způsobit rozhození celé diskuze, bbcode a podobné by bylo lepší. prohledávání googlem není optimální. Do výsledků to cpe celý geocaching.cz včetně wiki, nedá se hledat jen podle titulku, autora, času, podle tématu.
Podle mého by měl být jen jeden lokální server týkající se geocachingu. Pokud někdo založí další server s fórem, další založí server týkající se gsak, sem se pak vrátí třeba mapy… nebylo by to dobré. Zbytečně by se to tříštilo, nebo by nakonec zůstal jen jeden a ostatní by byly na pokraji zájmu.
S tím souhlasím, proto bych asi také nechtěl spouštět druhé konkurenční fórum a psal jsem to jako nabídku provozovatelům tohoto webu. Jinak je ale celkem jedno, jestli nějaká služba běží na serveru X a jiná na serveru Y. Zdejší wiki je třeba umístěna na jiném serveru než toto fórum.
Jasně… nevadí, když budou různé servery, ale aby byla jedna služba a eventuelně se to prolinkovalo. To byla spíš reakce na zde jen zmíněnou, ale v jiném vláknu navrženou možnost fóra pro gsak. To by imho nemělo mít vlastní fórum, ale stačilo by téma v rámci gc diskuzí.
Já jsem dneska na svých stránkách spusti fórum právě od phpBB. Zatim ale vůbec nemám představu, kolik mi to bude žrát místa, přecejenom na webuzdarma je jen 50MB. Vžádnym případě nechci konkurovat zdejšímu fóru, je to fórum na kterým si spíš zkoušim co od toho můžu čekat.
Co se týče stránek gc.cz, tak po novém roce by se měli provádět nové úpravy, protože dohoda s groundspeakem je už skoro hotová, akorád se musí počkat až bude po svátkách…
Nechci vypadat jako kverulant :), ale doufam jen ze pokud se zdejsi forum nekdy zmeni na phpBB, tak at aspon nevypada jako tech milion dalsich diskusi ktere phpBB pouzivaji.
Ceho si na tomhle serveru cenim, to je mimo jine i jeho vzhled -- vsechny casti (pravda, po zruseni cachemapy a statistik jich uz moc neni) maji jednotny styl, nepreplacany ale zato hezky. I forum krasne zapada do celkoveho stylu stranek. Tak jen doufam ze sem phpBB nezapadne jako pest na oko :)
phpBB pracuje tak jak se od něj očekává, tj. normálně
Koneckonců fórum Groundspeaku na ničem jiném nejede (podle mě je to phpBB2)… :-)))
Podle mého zase nevadí, když fórum vypadá jako miliony ostatních, protože aspoň nemusim hledat, kam kdo dal odkaz na hledání a podobně. To je pro mě důležitější než snaha se odlišit. Samozřejmě když se to povede zaintegrovat do zbytku stránek, aby to třeba barevně ladilo, tak fajn, ale odlišovat se za každou cenu od zbytku webu je imho zbytečné.
Protoze na tomto vlaknu jsou nejake napady a reakce atd… pisi sem:
1/ vzadnem pripade nechci a nechtel jsem konkurovat gc.cz, nemam na to cas a jsem rad ze mohu sem tam nejakou kes odlovit a zalozit
2/ klidne na tech strankach co jsem zaregistrovat udelam neco jineho, treba reklamu na papuce:-))))
3/ napad, zamer… vznikl proto ze GSAK pouzivam jiz delsi dobu momentalne pouzivat napr. asi 15 maker a dalsi testuji a neustale dotazy a posilani souboru me ne otravuje, ale stale neco dokola vysvetlovat, posilat atd… tak me napadlo prave udelat na te domene takovej malej help pro uzivatele kde by se sami obslouzili. A samozrejme treba tam najdu i neco ja o cem jeste za tu dobu nevim;-)
4/ prostor na disku mam, chod a praci kolem atd.. by zasponzorovala firma, nejake pracanty take mam… a nebo pripadne se to muze udelat jak me ci sem psal marekl pokud se domluvime…
5/ takze je to jen o zajmu lidi kde a jak se to vyvrbi, jak jsem rekl klidne to utnu, byla to jen pomocna ruka a pro me usnadneni a zjednoduseni prace…
6/ Tak to je asi vse jdu odlovit kes kde mozna budeme mit FTF
Mne se toto forum naopak porad libi vice nez ostatni. Snad jenom to vyhledavani me stve, ale s tim tezko neco delat a pochybuju, ze jina fora na tom budou lepe. Takze pokud to ma nejaky vliv, hlasuji durazne proti!
Naprosty souhlas. Mne se to libi, jak je.
K phpBB: včera zmizelo z neznámé příčiny na serveru Inzeratyzdarma v
sekci Diskuze přes 80% témat a příspěvků - fórum jede na phpBB. Tím
netvrdím že phpBB není vhodné, ale jen to, že některé instalace jedou
roky bez problému a jiné mohou “překvapit” po pár měsících, a pokud se
pravidelně nezálohuje …
Ono je to nejen o stabilitě systému, ale také o možnostech - takže to
chce také udělat porovnání funkcí, včetně jejich “váhy”, tzn.
důležitosti.