Fotka -- nedokáže někdo upravit přepal pleťovky?

Ahojte,

nenašel by se někdo zkušenější, který by dokázal trochu vzkřísit následující fotku?

foto

Bohužel žádný RAW nemám, jen tohle a nic víc :frowning: Myslíte, že to lze nějak zachránit, aby to nebylo tak přepálené? Co jsem zkoušel ve PS, tak to nemělo žádný valný výsledek, leda převést do B&W, ale to se mně právě nehodí :frowning:
Díky za případný help.

Se obavam, ze s tim uz mnoho nenadelas, protoze ona uz samotna fotka neni prilis kvalitni (mobil?) a ty prepaly jsou pomerne velky …

no není to tak hrozný, asi by se to dalo. viděl jsem i horší.
Photoshop-> razítko-> ztmavit … no a pak zkoušet někde nabrat tmavší odstín a dobarvit to… jinak to asi nejde. ale stejně z toho neuděláš fotku, kjako by byla naexponována správně.

Přepaly tam - až na trochu košile - nemáš, je to jen lesklá pleť. Retuš by ale byla dost náročná, tohle není jen na razítko. Otázkou je, nakolik se pouštět do poměrně drahé retuše u fotky s delší stranou ca 1600px - výsledek u takového zdroje bude vždycky vidět…

Pokud máš nějaký novější PS, koukni se po doplňku Camera Raw, od jisté verze umí zpracovat i JPEG soubory… (Je možné, že ho již máš jako součást PS)

Soubor > Otevřít jako > Camera Raw (…) a načíst si ten JPEG.

Ty nejvíce využiješ volby na první záložce, hlavně obnovení…
A jelikož funkce obnovení desaturuje barvy, mírně je oživ a případně polaď selektivně barvy na záložce HSL/Stupně šedi…

A pak po otevření případně další retuše, ale většinou je výsledek použitelný rovnou z tohoto doplňku…

Recovery je naprosto totožná fce jako komprese vejšek u HDR, na lidi tedy ne moc použitelná :slight_smile: Místo lesku (což oko vnímá relativně přirozeně) tam bude mít šedé fleky.

Prepaly tam jsou ale ne klasicke, jen v nekterych kanalech - tzv. barevny prepal …

…v modrým, trochu… ale jen na košili. viz příloha

Zkus tohle, ale v opačném gardu:
http://www.digineff.cz/art/editujeme/pochoduj-c-mravenci.html

Jasan ale je to dost zmatlany dohromady, coz je v koecnym dusledku skoro totez. Nicmene fotka 10x15 by z toho snad sla …

10x15 z toho půjde v pohodě.. Prohnal jsem to ještě softem z labu na "hezký fotky" - je to sjednocený, ale tam kde ty informace nejsou, tam je prostě nedodáš :o)

http://www.edisk.cz/stahni/60119/2howsxv2.jpg_1.93MB.html

Rád bych z toho právě takovýto formát – cca 12x17 cm.
Mrkám na to a je to o kůsček lepčejší :slight_smile: