Ahoj, nemáte prosím někdo doporučení na nějakou dobrou aplikaci, která by na Androidu fungovala jako fotopast? Mám starý telefon a rád bych "lovil" návštěvníky na krmítku a na pítku na zahradě.
Díky za doporučení.
Ahoj, nemáte prosím někdo doporučení na nějakou dobrou aplikaci, která by na Androidu fungovala jako fotopast? Mám starý telefon a rád bych "lovil" návštěvníky na krmítku a na pítku na zahradě.
Díky za doporučení.
Netuším, jak na tom je telefon s pohybovým čidlem - jestli se dokáže sám aktivovat.
Pro občasný aktivní náhled do okolí chaty jsme používali Security Camera CZ. Apk je dostupná na GooglePlay.
Záznam se aktivuje na základě změny/pohybu ve snímané scéně. To znamená, že telefon je aktivní pořád.
Radarový senzor pohybu, který snímá okolí a dokáže telefon aktivovat, má dnes snad jen Pixel4. A dosah tam asi není bůhvíjakej. Má to tam sloužit spíš jen k bezdotykovému ovládání telefonu.
Dneska jsme vyzkoušeli Samsung Galaxy S2+. V aplikaci Security Camera CZ aktivovali volbu “Detekce pohybu”. Bylo to překvapivé, ale jak se před objektivem něco hnulo, telefon pořídil snímek… Takže jako fotopast funguje i SGS2+.
Díky za doporučení.
Ahoj, hodně dobrou zkušenost mám s Alfred Security Camera a to i ve free verzi.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ivuu&hl=cs
Ano, Alfréda jsem dost dlouho používal na chatě a fotky si nechal posílat na mail. Vcelku spokojenost, ve venkovním prostředí ale dost citlivé na jakýkoli pohyb, i stínu. Ale to je účel, škoda že nejde nastavit citlivost nebo oblasti. Uvnitř v budově ovšem super. A měl jsem taky free a stačí
Ano, Alfréda jsem dost dlouho používal na chatě a fotky si nechal posílat na mail. Vcelku spokojenost, ve venkovním prostředí ale dost citlivé na jakýkoli pohyb, i stínu. Ale to je účel, škoda že nejde nastavit citlivost nebo oblasti. Uvnitř v budově ovšem super. A měl jsem taky free a stačí
Ve výše zmíněném Security Camera CZ lze nastavit jak citlivost, tak i oblast. Funguje perfektně i na starém Huawei Y6 2017.
Zkusil jsem, ale jen s jedním telefonem. Citlivost jsem nikde nastavit nemohl. Ale fotky dělal a po odhlášení a novém přihlášení jako monitor jsem je viděl. Chtělo by to dva telefony a používat to tak, jak bylo myšleno. A asi to dost žere baterku, muselo by se to provozovat na nabíječce.
Zkusil jsem, ale jen s jedním telefonem. Citlivost jsem nikde nastavit nemohl. Ale fotky dělal a po odhlášení a novém přihlášení jako monitor jsem je viděl. Chtělo by to dva telefony a používat to tak, jak bylo myšleno. A asi to dost žere baterku, muselo by se to provozovat na nabíječce.
Citlivost se nenastavuje na telefonu(kameře), ale na telefonu-monitoru. Když si rozkliknes nastavení kamery (vpravo dole) tak je to 10 řádek od vrchu.
No právě, mám to šedivý, nereaguje to. Ale je mi jasné, že je to tím, že nemám v té chvíli žádný telefon-kameru. Tohle asi autory nenapadlo, že by to mohl někdo používat jen jako záznamník a přehrávat si to až zpětně. Protože kameru lze nastavit jen monitorem, musí v té chvíli běžet.
Jinak hlídat chatu a mít telefon na nabíječce, když se běžně při odjezdu vypínají jističe, to by asi taky nešlo. Spíš krátkodobé hlídání, nebo záložní autobaterka.
Leda připojit nabíječku před jistič. :ph34r:
Je to srandavěc. Skutečný alarm musí mít nerozbitné provedení, záložní baterii a sabotážní smyčku, kdy se spustí v okamžiku, kdy se ho někdo pokusí vypnout, uříznout, vyřadit. Ale jako sranda zadarmo (pokud mám starý telefon) je to pěkné.