Garmin a tvorba trasy

Potřebuji poradit, jak vytvořím nejrychleji novou trasu a přenesu do GPS. Mám Garmin legend. Jak stáhnu novou verzi Map Source, mám 6.12. Jak dostanu kešky do mapy v PC z webu Geocaching.com? Nadává mi to, že nemám Communication Plugin, ale ten mi n:(ejde nainstalovat. Moc prosím jako začátečník zkušené kačery o pomoc a radu a moc děkuju.

Velice jednoduše, budeš potřebovat MapSource. Pokud si PM tak ti stači vygeberovat Pocket Query, pokud ne tak musíš ze stránky dane kešky stáhnout LOC soubor. Pote tento soubor otevřeš v MapSource. Na mapě se ti zobrazí ta keška. Pak jen odešleš do sého přístroje. Toť vše.

Nevím, jakou trasu myslíš, pokud jde o silniční trasu, tak máš nejlepší ji vytvořit na http://www.mapy.cz/ a stáhnout si GPX soubor, který jde v MapSource otevřít. Pokud ji chceš vytvořit v MapSource, tak buď pomocí vlastních bodů, nebo kešek, pokud jde u stahování kešek, tak po zdejších zkučenostech v osobní zprávě.

mám to samé a keška jako takové lze stáhnout přes skrýšotlač..najdeš si v něm kešky např v okolí 20km od baráku, vytvoříš si gpx soubor, ten oteveš v mapspource a získané body nahraješ do garmina..dá se tam nastavit, že ti to ukáže název,info(terén,náročnost) i hint..používám to pro trad.keše v zahraničí a je to fajn..jen hrozí nebezpečí, že mezi tím než si kešku stáhneš a dostqaneš se kní ,tak ji někdo ukradne-to se mi stalo v NL,naštěstí o půl kilometru dál byla další,tak jsem nešel těch pět kilometrů nadarmo :slight_smile:

Tak jsem program stáhnul, vytvořil gpx, ale nejde mi otevřít v Mapsource. nadáva, že otevřením došlo k pč´řerušení sdílení. Jak mám otevřít? Díky moc:o

Jde mi o tvorbu v Mapsource, jestli musím nakutak ručně jednotlivé body, co sn nimi pak. Samo se mi to (i třeba nesmyslně) prospojuje fialovou čárkou. díkl;)

to je mi divný, mě to normálně chodí…už jsem tam nacpal přes 500 keší našich i zahrnaičních..ted je jen mít čas a příležitost odlovit :slight_smile:

Mám tedy dát soubor-otevřít v Mapsource, jakou mám při tom mít otevřenu mapu, nevadí, že to je třeba úplně jiný region? Napíše mit o, že při otevření došlo k narušení sdílení??:o

Ukonči Skryšotlač nebo ten vytvořený soubor přejmenuj.

Co máš nastaveno v nastavení výstupu u Skrýšotlače? Jak pojmenovát soubor při ukládání - při převodu na PCX má nechat jen obecný pcx nebo nějak pojmenovat? Když pojmenuju tak tořve, že bylo narušeno sdílení. Jak vypadá keška v Mapsource?
díky moc

dáš si export gpx a v rozšířeném nastavení zaškrtneš u kešky vlastní jméno a napíšeš %info%-%wpt%-%hint% pak dáš uložit a pojmenuješ si to jak chces, třeba kolin+10km (tak mám okruh kolín a kolem 10km).
pak otevřes v mapsource..vlevo budeš mít seznam kešek ve tvaru TM11-GCněco-hint. když máš jen tuhle oblast dáš normálně nahrát do garmina.když jich máš víc, dás ctrl+A, ctrl+c a otevřeš další. tohle opakuješ dokud nebudeš mít všechy oblasti..pak to je nahraješ a je to…

Toto je dané nastavením, máš nastavené vedení po silnici, proto, pokud je trasový bod mmimo routovatelnou cestu, tak tě ta fialová čára navede po cestě co nejblíž k bodu a pak přímo k bodu. Musíš mít nastaveno Upravit-Nastavení…-Trasovani-Použít přímé trasy. Pak tě to nepovede po silnicích, ale od bodu k bodu.

Toto hlášení mi spíš připadá jako by jsi nenechal načíst všechny kešky do programu a uzavřel ho pokusem o vytvořeni GPX souboru.

Pokud nutně potřebuješ tento soubor, tak mi napiš Waypoint keše, která je ve středu místa, kde chceš lovit a já ti jej pošlu, než prográmek rozchodíš.

:D:D:D:D:DVšem strašně moc díky za pomoc, už to funguje na 100% !!!:D:D:D:D

Co tam mám šoupnout, když nechci kod keše, ale originální název?

(bla bla bla)

Co tam mám šoupnout, když nechci kod keše, ale originální název?
[/quote]

místo %wtp% tam dej %name% nebo obojí do řady
%info%–%name%–%wpt%-%hint%
ale v základním nastavení odškrtní maximální počet znaků
měl jsem to taky tak,ale dost v tom zlobila diakritika.a navíc jsou některé názvy dost dlouhé…
ale jak chceš,co si tam dáš budeš tam mít..
já tam mám jen waypoint a info o velikosti a náročnosti keše..

díky moc:D