kolombo
Tam take zadne body nejsou… Pripada mi to, jako by byla spatne pripojena GPSka k PC, nebo tak neco.
Tak jsem to konecne vyresil. Problem byl v propojeni s PC.
Predtim jsem v zalozce Propojeni pripojoval GPS k PC funkci USB Mass Storage, ale ted jsem si pohral v kompu s pripojenim hardwareu a funguje to bezchybne. Kesky jsou normlane mezi pokladama.
Vsem dekuji za pomoc s problemem !
A jak probíhá nahrávání do GPS ??
Co přesně na to odeslání do GPS používáš a jak se to chová ??
A funguje Ti připojení GPS jako USB disku ? Je to v menu Natavení, Propojení, USB disková jednotka.
Měla by se Ti GPSka objevit jako další disková jednotka a když jí odpojíš volbou odpojit disk, tak by se GPSka měla jakoby znovu zapnout a zmizet z disků.
V MapSource otevru PQ.gpx, zvolim Odeslat do zarizeni. Vse probehne bez problemu.
Jo to funguje. GPS jsem predtim takhle pripojoval a proto jsem body nahraval jen jako na USB disk.
Zajímavé, nechtěně jsi zřejmě objevil jednu nedokumentovanou možnost 60_ky (alespoň já jsem to nikde v popisu neobjevil). Osobně jsem si to zkusil postupem jak v tomhle vlákně probíhal. V MS jsem vytvořil body s ikonou keší (na ikoně nezáleží), GPS přopjil jako USB disk a dal odeslat do GPS. Na kartě GPS se v adresáři Garmin\GPX objevil soubor userdata.gpx. Po přepnutí do klasického režimu GPS nebyl žádný z bodů k nalezení. Pokud jsem dal nyní přenos bodů do MS tak se nic nepřeneslo, ale … pokud jsem opět připojil jako USB disk a dal přenos do MS … ejhle, všechny body se v mapě s příslušnou ikonkou objevily. Nevím k čemu by se to dalo využít -snad jen k uchování nějaké oblasti bodů mimo momentální viditelnost v GPS a jejich pozdějšího využití - ale v každém případě je to zajímavý poznatek.
Není to ale spíš než nedokumentovaná vlastnost 60CSx běžná práce Mapsource s kartou připojenou jako Mass Storage? Kdybys to provedl se čtečkou karet, stane se možná to samé.
Nebo ten GPX šel nějakým způsobem použít přímo v GPS?
Tj. najde se GPSka, potvrdíš zařízení, provede se přenos, GPS po ukončení pípne ??
Zkusil jsi prověřit verze FW v GPS ?? Aktuální v mojí GPS je SW 4.00, GPS SW 3.00s
A když nahráváš mapy, chová se to normálně ?
kolombo napsal/a:
Tj. najde se GPSka, potvrdíš zařízení, provede se přenos, GPS po ukončení pípne ??
Zkusil jsi prověřit verze FW v GPS ?? Aktuální v mojí GPS je SW 4.00, GPS SW 3.00s
S automatickym pripojovanim GPS jeste porad bojuju. Hlasi mi to chybu, kdyz GPS pripojuju (ale i s chybou se pripoji).
Firmware jsem nekontroloval, nevim kde a jak.
Mapy jsem nahraval uplne bez problemu kdyz jsem mel GPS pripojenou, jako USB disk. Fungujou bez chyby.
[quote]
Sahib-CZ napsal/a:
kolombo napsal/a:
Sahib-CZ napsal/a:
S automatickym pripojovanim GPS jeste porad bojuju. Hlasi mi to chybu, kdyz GPS pripojuju (ale i s chybou se pripoji).
Zkus nainstalovat drivery GPS z webu Garmin.com
Sahib-CZ napsal/a:
Firmware jsem nekontroloval, nevim kde a jak.
Nastavení, Systém, pak tlačítko Menu a volba Verze softwaru
Sahib-CZ napsal/a:
Mapy jsem nahraval uplne bez problemu kdyz jsem mel GPS pripojenou, jako USB disk. Fungujou bez chyby.
Vidím to na chybu komunikace v režimu komunikace Garmin, protože jako USB disk to komunikuje jinak, viz výše, ty drivery.
Drivery jsem instaloval z grmin.com
Instalace probehla bez problemu, ale pripojeni GPSky porad dela problemy
Sahib-CZ napsal/a:
Drivery jsem instaloval z grmin.comInstalace probehla bez problemu, ale pripojeni GPSky porad dela problemy
S něčím se Ti to hádá, nemáš tam přes bluetooth zapojený mobil ??
Asi by chtělo, aby se na to někdo podíval, protože skrz fóra se to řeší špatně ![]()
v pocitaci nemam pripojeno nic jineho…
zauktualizoval jsem firmware, ale kdyz pripojuju GPS …odklikam pridani hardware, tak mi to na konci nahlasi chybu a pritom je GPS pripojena…Zkousel jsem to mnohokrat, restartoval, reinstaloval a dal uz nevim ![]()
Prosím vás,koľko približne sa vojde do pamäte kešiek,aby som mohol geocachingovať offline? A akú najväčšiu pamäťovku do toho môžem dať? Ďakujem
Do GPSMap 60CSx se vejde 2GB karta (pozor, nesmí být vysokorychlostní, s tím jsem měl problémy).
Přímo nahraných se ti tam vejde 2000 bodů zájmu (tj. kešek, waypointů atp., pozor, zabírají ti pak místo pro vlastní uložené body v GPSce).
V případě, že kešky nahraješ jako POI (point of interest), tak se ti jich tam vejde skoro neomezeně, podle velikosti karty, míval jsem tam takto přes 100 tisíc POI (i mimo kešky)
Řekl bych, že jako POI se ti tam s přehledem vejde všech cca 3 mil. keší, co v současnosti na světě existuje. To by mohlo pro začátek stačit, ne...?!? :)