mel bych dotaz zda je mozne do garminu colorado (a oregon) dostat zkalibrovanou rastrovou mapu. Vychazim z nalezenoho clanku na navigovat.cz:
"Mezi nimi také fakt, že turistický Garmin Colorado dokáže pracovat s rastrovými mapami. Připomeňme, že Garminy jsou typické právě vektorovými mapami."
To se mi nezdá. Dostaneš tam JPG, který si můžeš prohlížet, ale to je tak všechno. Možná existuje nějaký tool pro převod bitmapy do vektoru pro Garmin, ale to asi neměl autor vlákna na mysli.
Jednoducha cesta neni… Opravdu se musi prevest pomoci toho softiku zkalibrovana rastrova mapa na vektory. Pak se to prekonvertuje do tvaru pro MapSource (img soubory) a normalne nahraje do garmina.
Riesenie od Garminu je specificke tym, ze kombinuje rastrove zobrazenie s navigaciou cez neviditelnu vektorovu vrstvu na pozadi. Vyberam z http://www.outdoorsmagic.com/news/article.asp?sp=&v=1&uan=5590: it combines both raster mapping, the OS topographical map, with vector mapping, which adds versatility.
Zial, Garmin nezverejnil postup, ako by si niekto mohol do Oregonu ci Colorada vlozit vlastny georeferencovany rastrovy podklad. Nie je mi zname, zeby na to niekto prisiel, ako to dosiahnut.
jak píše bogi, jedná se o zvektrorizované kvazirastry
Neptejte se mě, jak jsem to udělal, sám jsem to po čase zkoušel a nebyl jsem sto postup s úspěchem zopakovat…každopádně ani tentkrát se mi nepodařilo sestavit nějakou větší oblast (větší než pár kilometrů) a přestal jsem s tím experimentovat…
Chtělo by to rozebrat GB discoverer mapy.. Nevim ani, jak jsou tam uložený.. Asi kravina, ale co když tam ty rastry jsou uložený jako TYP ?? Jestli to mají v normálním gmapsupp.img, tak v tom musí být nějaká finta..
Svojim sposobom sa to podoba na aplikaciu SmartMaps: Pouzivatelovi sa zobrazuje rastrova mapa, avsak "pod nou" bezi neviditelna vektorova mapa a ta zabezpecuje routovanie a vyhladavanie.