Já myslím, že když najdete kešku mimo oblast, kde se normálně pohybujete, tak s tím žádný problém nevznikne.
Jen je dobré mít dostatek drobností na výměnu, protože skupina dětí chce zpravidla měnit skoro celá.
Já myslím, že když najdete kešku mimo oblast, kde se normálně pohybujete, tak s tím žádný problém nevznikne.
Jen je dobré mít dostatek drobností na výměnu, protože skupina dětí chce zpravidla měnit skoro celá.
Geožena se svou třídou (1. a 2. ročník ZŠ, celkově 13 dětí) na čtyřdenním výletě v České kanadě kešovali a děti z toho měly radost. Každý chtěl mít v ruce GPS (měli dohromady jednu), závodili, kdo keš dřív najde a vyměňovali. Při výměně je nutné děti pohlídat, aby vyměňovali dle pravidel a když je v keši málo věcí, tak nevadí, jedno dítě něco vloží a druhý si to za 5 minut vezme zpět. Výcházky pak byly pro děti zajímavější a kešky zpestřily jinak nudné přesuny a hlavně návraty. Že by šla takto malá děcka keš ničit, tomu nevěřím. Záleží na tom, jak staré děti v oddíle máš.
A je myslím rozdíl, jestli je skupina 5 dětí nebo 20.
A taky je otázka, nakolik jsou takové děti schopni hledat "nenápadně" v lokalitách s osazenstvem… a takové děcko když krabku najde, tak se mu většinou nedostaví pouze pocit výtěžsctví, nýbrž ho dá dostatečně hlasitě najevo ![]()
ja bych je nejdriv zasvetil o co jde a zalozil spolecnou kesuli aby se meli o co starat, verim tomu ze pak by nic nenicily a urcite by se chovali zodpovednejc. Predpokladam ze to nebude vsechny bavit , ale odtoho je vedouci aby nebyly vypravy jen za keskama . Nastesti jsou krabky skoro vsude a da se to nejak skloubit ![]()
Tak jsem to nakonec přeci jen zkusil naostro… Byli jsme lovit na jednodenním výletu na Sv. Kopečku u Olomouce… Úspěch téměř 100%ní !!!