Asi vsichni uz vite o pozaru prumysloveho palace na vystavisti, cert vem krabku, ta se da lehce obnovit, ale ten palac je legenda na vystavisti.
Keska dokonce mozna prezila, kdo jste tam byl tak vite kde je, podle fotek primo na strance kese to vypada, ze keska na rozdil od celeho leveho kridla mela mozna stesti a pozar mozna prezila.
Ja mel smulu, byl jsem tam, nasel jsem i misto ukrytu, ale pozdeji jsem se dozvedel, ze byla disablovana kvuli matejske a potom uz jsem se tam nedostal :(
Myslím, že tenhto požár lze přirovnat k požáru Národního divadla.
Tahle budova má velmi pestrou historii a když pominu architektonickou krásu, hodnota je nevyčíslitelná…
Snad se povede postavit alespoň repliku.
A pokud se potvrdí doměnky o úmyslném zapálení spojeného s kauzou "Kočka", je to ubohá msta. Velmi ubohá…
vzhledem k tomu, ze prvni reakce bema byla - postavime repliku, ale hnedka druha po par hodinach uz znela: uvidime, jestli bude replika, nebo se dostavi neco modernejsiho a treti: nejdriv musime posoudil celou statiku zbylych 2/3 prumysloveho palace (coz je sice jasny, ale jima me hruza, co s tim chteji udelat), vytvari zkoumaci komisi co s tim udelat, ve ktere mi prijde, ze maji nejsilnejsi zastoupeni ekonomicke subjekty vcele s inchebou jakozto najemcem vystavistniho arealu - ackoliv ho vlastni mesto … no nevidim budoucnost nijak ruzove :(.
Vyrustal jsem pobliz na Letne (kousek od kina OKO)… Znam to tam jako svy boty a ac bydlim na druhe strane Prahy, rad se sem se zenou a dcerkou vracime…
S obnovou to nevidim tak ruzove - vzhledem ke skodam - zatim dle prvnich odhadu - ve vysi 800mil-1mld. Kc … pochybuju ze nase prazska radnice najde dost financi na rozumnou obnovu…a pri dnesnim pristupu ke stavbam v historickych oblastech se docela bojim toho nejhorsiho. Komise ve me taky nevzbuzuje duveru - sveho casu uz chtela Incheba bourat divadlo Spirala a bazen a stavet tam cosi moderniho… Ach jo…
No, v magistratni komisi sedi arch. Z. Lukes (info o nem zde: http://www.earchitekt.cz/index.php?PId=965&KatId=121)… a pochybuji ze by primator po "soutezi" na knihovnu jeste nekdy chtel pana Kaplickeho videt…
mno mi se ta chobotnice celkem libila
a celkem mi to prislo jako pekelna fraska a zbytecne vyhozeny penize
skoda toho palace snad "ti nahore" daji dohromady aspon trosku "normalni" reseni
Mám z toho pocit že někdo chtěl zamaskovat nějakou další vraždu… Při první byl kromě Kočky i Paroubek, a tady měla ČSSD sjezd… neni to zajímavý? Kdekoli se ČSSD a Kočka objeví něco se stane…
je jí škoda myslel jsem že by se mohla udělat sbírka jako na divadlo ale pak jsem si říkal on by to stejně zase někdo zpronevěřil.Tak jen doufám že jí znovu postaví tak jak byla.