Od včerejšího večera je Jára opět v provozu na (doufám) bezpečnějším místě. A není třeba prohledávat "psí" místa.
Super, zajdu se tam taky brzo podívat.
Před pár dny, jsem šel kolem ze školení v Kodaňský (cestou jsem zkusil pár pixliček) k žižkovskému tunelu. Snad tam vydrží, než pojedu do Prahy. Jdu se kouknout na letecký snímek s umístěním. ![]()
Koukl jsem na letecký snímek, protože nemám GPSku. Není to na střeše nějaké budouvy?
Pětku terrein tam nevidím, asi to bude jen pod ní
Vzhledem k hintu a to co vidím na letecké mapě se musím spolehnout na leteckou mapu. Zatím mě letecké snímky nezklamaly. Tady si tedy vůbec nejsem jist.
No tě bůh…
Není to na střeše
Měřil sem po tři dny průměrováním pomocí 60Cx a takhle to vyšlo. Odhad konečné přesnosti byl 4.2m. A podle map ZABAGEDu (které jsou přesnější než mapy.cz) je to správně. Ono se stačí podívat na mapy.cz nejdřív na základní a pak na leteckou a jenom mezi nima je v místě, kde je Jára, zásadní rozdíl.
Jára je normálně přístupný, není potřeba nikam složitě lézt, šlapat v místech ktera jsou plná nášlapných psích min a pod.
A keš je taky testována na lidech (konkrétně na Nartounovi, našel jí potmě zatimco sem na něj čekal v hospodě
).
Samozřejmě se nebráním tomu, že jí někdo zaměří přesnějc, ale dělal sem pro to maximum.
Já bohužel nemám GPSku a hledám jenom podle letecké mapy (používal jsem doposud snímky na mapy.cz a neměl jsem problémy). Hint mi moc nepomůže (ale nestěžuju si ;-)). Zobrazení letecké a základní mapy na mapy.cz se nedá srovnávat. Základní mapu používám pouze pro určení názvů ulic ve městech (zobrazení je pouze schematické).
Zítra jedu do Prahy a tak se tam zkusím kouknout. Původní umístění si pamatuji, ale nestačil jsem jí před ukradením odlovit.
Upravil jsem hint, tak že po jeho přečtení je to už jasné.
Díky, to ale opravdo nebylo třeba. ![]()
Jára někomu spadnul na nepřístupné místo. O víkendu ho zkusím vylovit. Takže dočasně disabluji ![]()