Generovani geocache_visit podle prejdenych tras

Kešky v garminoch sa dajú hľadať v zásade dvoma spôsobmi, buď cez body POI alebo cez gpx súbory.

Rozdiely medzi exportom do POI a GPX su obecne známe, teraz len pripomeniem hlavné výhody/nevýhody.

POI - výhody

• Bodov môže byť naozaj veľa, sú to rádovo x-tisíce záznamov.
  • rýchlejší export…asi nie veľmi dôležité

POI - nevýhody

• asi najväčšia nevýhoda je, že pri hľadaní sa nehľadajú poklady, ale body wpt - teda nevzniká ani súbor s nálezmi takzvaný geocache_visit pomocou ktorého potom doma môžeme omnoho ľahšie logovať, pretože si nemusíme pamätať poradie, časy nálezov…
  • iba jedna foto pre jeden listing

gpx - pre hľadanie "pokladov" má garmin vytvorené menu a dájú sa samostatne zobrazovať listingy, hinty, logy, obrázky separátne a najmä sa tvorí automaticky súbor pre zalogovanie, už spomínaný geocache_visits.
Zásadná nevýhoda je obmedzená kapacita na cca 2000 wpt bodov, teda kešiek v skutočnosti ešte menej.

Toto som sa snažil eliminovať a do svojich sw som už v minulosti zabudoval podporu pre G60XCSx, kde záznamu do geocache_visit ani neexistuje.
Napadlo ma však, že je škoda nevyužiť záznamy trasy aj u "bohatých" garminoch - colorado,oregon atdatd.

Tu si to môžete pozrieť ako to vypadá v praxi.
http://www.mozilive.info/swf/POIvsGPX.htm

Ahoj, nejsem v těchto věcech moc zběhlá, ale doposavad jsem měla za to, že POI, neboli bod zájmu, může být v různých formátech, mezi nimiž je i .gpx (?) (tedy myšleno obecně, ne v souvislosti s Garminem)..

U garmina je to trochu jinak. Tam se pomoci POIloaderu vytvori z predhozenyho GPX souboru jinyho typu (ted si nevzpomenu na priponu). V tom souboru muzes mit ony body rozdeleny do kategorii. Pocet tech souboru je omezenej akorat mistem v garminovi. Jo a taky je rozdil v tom, ze oboje se nahrava do jinejch slozek :slight_smile:

není pravda, v obou případech se generuje GPX s podobným obsahem jen jinou strukturou, u POI je třeba navíc započíst čas který běží Poiloader

Poněkud nešikovně napsáno. Garmin má oddělené limity pro keše a pro waipointy a ty se navíc liší model od modelu. Např. O550 má limit 5000 keší a 2000 waypointů. Oregon 600 dokonce údajně žádný limit nemá.

určitě užitečné, ale bohužel použitelné asi jen pro tradičky, pokud si do databáze zpětně nezanesu finálky multin.

Parkis: s tim casem mas pravdu. Ono je to teda VETSINOU temer zanedbatelny, ale rozhodne to nemuze bejt kratsi, kdyz je tam o krok navic ;)limity - je to zavisly na tom, jakou mas GPSku. rozhodne nemuzes vsechny stroje hodit do jednoho pytle. uz jenom pri porovnani sedesatky a O200 najdes hromadu rozdilu.

Bol by som rad ak by si sa vyjadrovak podstate…

POI je subor, ktory skompiluje, vytvori POIloader, ktory vie pracovat s dvoma formatmi suborov…gpx a csv. Format toho gpx je velmi jednoduchy a csv je najprimitivnejsi format aky existuje.
Dolezite je to vtedy, ked exportujes tisicky zaznamov - vtedy nie je jedno ci je vystupony format primitivny alebo zlozitejsi …

Mohol by som tu uvadzat realne cisla o casoch, ale to nema vyznam.
Multiny a Unknown samozrejme program najde len vtedy ak ich body mas v databaze zadane…Ja unknown mam zadane vzdy - pretoze ked ich idem lovit tak ich mam uz vylustene:).
Multiny by sli zadat tiez cez nejaky final, ale to sa mi s tym naozaj nechce rucne tolko trapit. Toto co ponukam je automaticke, nic netreba rucne zadavat ani v terene - z tohoto ohladu je to jednoduchsie ako original geocache_visit.

Zapomnel jsi na jednu dalsi zajimavou vyhodu POI - libovolne ikonky bodu.

Cely problem je v tom, ze se Klama snazi mluvit obecne, ale pritom mluvi jen o sobe. Udelat soft, kde bude export do textaku pomalejsi, nez export do textaku + preklad POIloaderem, to jen tak nekdo nedokaze! :smiley:

Ono hlavne taky zalezi na tom, kolik informaci v tom souboru, kterej predhodis POIloaderu, je. Cim vic informaci, tim delsi export. A nerikej mi, ze ti stacej zakladni informace :DTo je potom export k prdu.

Jsem zvedav, v kolika vlaknech nam tu bude Klama ten jeho vynalez vnucovat. Rekl to tu uz jednou, a uz to davno bez zajmu zapadlo. Tak to zkousi znova a znova…

Mal by si sa zabanovat, vobec nepises k veci, ale ako tradicne sa len vysmievas a snazis sa urazat…nema zmysel sa dalej k tebe ani vyjadrovat.
Myslim, ze je prirodzene, ze sa svoje napady snazim spopularizovat.

Jasne, poprve se nikdo nechytil, podruhe se nikdo nechytil, tak potreti to zaobalis do zajimavejsiho tematu "POI vs GPX", i kdyz se ve skutecnosti jedna o tema "generovani fieldnotes podle prosle trasy".
Proc se vnucujes podvodem? Co budes delat priste? Budes k tomu pribalovat rajcata?

No myslim si naozaj, ze ide o atraktivnu temu, ktoru som povodne spracoval pre iba G60CSx/a podobne/ a asi iba Ty nevidis, ze to je uzitocna funkcia.
Bol by som vsak radsej aby to odskusali ludia v praxi, tak aby sa vychytali pripadne chyby a dalej sa to zdokonalilo. Mohol by si sa zmierit s tym, ze toto je forum pre vsetkych a nie je len o GG.

Toto forum je pro vsechny, vyjma tech, kteri lzou, podvadi a vymysli si.

Takze kde jsem tvrdil, ze to neni uzitecna funkce? Nikde, vid? Kde jsem v tomto tematu zminil GG? Zase nikde, vid? Proc si porad jen vymyslis a falesne mne obvinujes? Vzdyt ty si vymyslis uz i v nazvech temat!

Vis, co vrat se k tematu a vysvetli nam, klidne i s temi cisly (my se jich fakt nebojime!), jak je to s rychlostmi toho exportu.

Tato tema je o moznosti generovania POI z prejdenej trasy - to znamena zatraktivnuje pouzitie exportu do POI ci uz csv alebo gpx cez POIloader alebo GPSbabel.
Ak ta zaujimaju cisla nainstaluj si program a vyskusaj sam…

Jezismarja a to je k cemu dobry? :DBtw ty rajcata jsou zajiamva vec, aspon by bylo cim hazet (jedno po kom) :smiley:

Chybny text:
Tato tema je o moznosti generovania POI z prejdenej trasy
Opraveny text:
Tato tema je o moznosti generovania "geocache_visit" z prejdenych tras…

Super, to uz je lepsi. Ale jakou to ma souvislost s tim, ze vysvetlujes rozdil mezi GPX a POI?? V tom pripade ma tohle vlakno opravdu spatnej nazev :smiley:

… a to cele v tebou zalozenem tematu "POI vs GPX"? Komedie! B)

Hele, na takove preklepy si davej fakt pozor, protoze az jednou budes chtit te sve rict "Miluji te!", tak aby z tebe omylem nevylezlo: "zbal se a vypadni, ty čufto!" :smiley:

Ale notak zklidněte se, já věřím že to myslel dobře :wink:
To že poiloader zkousne i csv je pro mě novinka, o tom jsem nevěděl. Otázka je jestli do toho csv jde dát všechno to co do gpx.