Taky jsem zatoužil po nějakých pěkných statistikách v profilu, jaké bylo ale mé zklamání, když jsem zjistil ze všechen doporučovaný soft běží na windows. To bych si radši do kompu vylil pivo než bych něco takového spustil!
Musím tedy přiznat, že to nebylo zase úplně bez pracné. Trošku jsem si zašpinil ruce od Perlu a taky při překladu z němčiny ale výsledek je obstojný a co mohu garantovat, je to bez jediného kliknutí dokonce i bez jediného klepnutí do klávesnice. Teď už to má v drápech cron.
No ja jsem statistiky rozbehl v GG a Suse 11.0 Ja fakt, ze musim parkat kliknout a napsat par pismenek v konzoli, ale beha to paradne. A az dokazu napsat ten spravny skript, tak to bude taky na jedno kliknuti
Geolog také rád používám. Statistiky z něj nejsou nic moc, takže si je do profilu nedávám, ale používám ho pro sebe kvůli mapě, kterou generuje moc pěknou…
A ruční překlad z němčiny není nutný. Vždyť geolog obsahuje i anglickou lokalizaci…
Jinak statistiky raději generuju Geogetem i když jsem v Linuxu. Naběhnout VMware není až takový problém a prý to lze celé pustit i ve Wine, což je jistě ještě rychlejší…
V drivejsi verzi geogetu bylo potreba vzit z windows implementaci msxml, ale pak presel na tusim expat a tohle odpadlo, tedka jede opravdu v cistem wine a v pohode.
Rozjet GgStat da trochu prace, ta .exe verze skonci s tim ze nemuze najit nejake resource, i kdyz lukabike.com nedavno psal ze uz mu normalne beha, mne na stejne verzi wine ne, tak nevim. Poustim ho teda pres ‘perl GgStat.pl’, je potreba mit perl 5.10 a jeste z toho GgStat.pl vyhodit par win32 importu ale chodi
Ten program Geolog vypada velmi dobre, ale nikde na netu nemuzu najit navod na instalaci… Dle navodu na jejich webu mam naistalovat Pearl, coz jsem udelal. Pote co spustim soubor geolog.pl a dam zobrazit v terminalu, otevre se okno, ale hned se zavre. Co mam delat?