Geocacher <==> zlodej

O víkendu jsem nalezl tohoto panáčka. Okamžitě jsem jím byl okouzlen a stal se mým maskotem pro geocaching. BTW nevidíte se v něm taky? Když luštíte mysterku ?.. :slight_smile: http://img.geocaching.com/cache/log/746aae87-68cf-4812-a4b2-edf6e543cbe7.jpg

Ten panáček je super. Já ho chci taky!!! :smiley:

lightning: plne te chapu, tohle vzdy zamrzi.

Sahib: prekvapuje mne ze prispivas do auditka ktere se te primo tyka. Neodpustim si malou citaci z geocaching.com
"Odloveno ve 14:42. Díky za ukázku krásného místa. Ta plošina nahore me fakt dostala. Už kvuli tomuhle místu se na Kokorínsko ješte vrátím. Maskování krabicky je SUPER.
IN:samolepka
OUT: presípací hodinecky :-)"

Doufam ze tva cenna samolepka potesi dalsiho nalezce stejne jako hodinky (hodnota 150kc) . Diky podobnejm blbeckum jako ty se vetsina kesek plni prave vyse zminovanym nepouzitelnym bordelem.

Zravim mistni geocachery, jsem tady novy, k dotazu:
Urcite ma smysl delat jine nez mikro, ja treba mikro vubec nehledam. Nema to to kouzlo. Geocaching me chytnul prave kvuli hledani onoho "pokladu", o tom snad geocaching je. Osobne taky netradeuji, vymenil jsem snad jen jednou, ale vzdycky neco necham, pripravuji si darecky ruznych hodnot a premyslim jestli z toho budou mit lidi radost a vzdycky se tesim ze v cachece najdu i ja neco uzitecneho pro sebe. Vykradenou jsem jeste nenasel, nejhorsi obsah co jsem videl byl kapesnik (nepouzity).

Ne, není. Geocaching je to tom, co na něm každého zaujme. Já například prakticky netraduju, protože výměna nějakých věcí mě vůbec nezajímá. Pro mě jsou důležitější zážitky a zajímavá místa.

Je to velmi individuální, proto defacto nejde říct, o čem hlavně je geocaching. Každý ti odpoví něco jiného.

Ja taky nerikam ze je to HLAVNE o tom, ale je to, podle me, nezbytna soucast. Samozrejme ze soucasti je i samotne hledani coz je dobrodruzstvi "v terenu" a zajimave misto to jen "okoreni" ale najit minicache (defakto jen kus papiru do ktereho muzete akorat zapsat jmeno a cas) je podle me o nicem. To uz rovnou muzu delat normalni turistiku po zajimavych mistech a nejake papiry se jmeny v pixlach od filmu mi muzou byt uplne ukradene. Jak rikam, ja tady moc netradeuji protoze povetsinou neni co, ale stejene se vzdycky tesim co najdu. A tesim se na delsi zapisky v logbooku. A doufam ze cacheri se zmeni a zacnou tradeova opravdu pekne veci a ne odpadky. A pokud jde o vznik geocachingu tak tady mi nevymluvis ze z pocatecni myslenkou v Americe bylo prave najit POKLAD a vymenit si opravdu relativne hodnotne veci mezi dospelci.

Mikro je pro mě zajímavé, je to prostě cache bez "kinderbalastu"

Nebudu rozjíždět žadný flame, pouze pastnu obsah mailu

masovy_kasparek napsal(a):
> Ahoj,
> s geocachingem jsme zacali nedavno a jako jedna z prvnich veci nas prekvapilo, jak malo hodnotne veci se v kesich na vymenu nachazeji. Rozhodli jsme se kese na zajimavych mistech zhodnotit a primet tak ostatni, aby se k nam pripojili. Snazime se umistovat skutecne pekne veci, veci, ktere se nam libi, ktere jsme si z nejakeho duvodu oblibili, na kterych nam zalezelo, v domneni, ze casem zacneme i my nachazet veci hodnotnejsi. Jednou z takovych veci, ktere mely zhodnotit kes, byly kovove presypaci hodiny, ktere jsme umistili do kese Nedamy. Ocekavali jsme, ze budou vymeneny za neco pekneho, zajimaveho. Dost nas prekvapilo, kdyz jsme dnes rano zjistili, ze jsi je vymenil za samolepku. Tve chovani nas dost mrzi a je posledni kapkou, ktera nas primela k rozhodnuti uz vice do kesi nic nedavat.
> Masovy_kasparek

Ahoj,
absolutně sdílím Váš názor s výměnou hodnotných věcí, ale například nevidím žádný rozdíl mezi kovovou hračkou a samolepkou. Já samolepky sbírám a tak si nemyslím, že bych tím "poklad" nějak znehodnotil (velice rád vyměním hračku za samolepku). A věřte mi, že nepatřím mezi "blbečky co plní keše bordelem".
S Vaším jednáním bych se raději přesunul na www.xchat.cz
Zdravím a pokud u geocachingu setrváte, přeji dobrý lov.
p.s.: abych nespáchal škodu vložím hodiny do nejbližší cache , kterou odlovím a která nebude krabicí plnou bordelu.

Tak to je hodně smutné, ale bohužel, ze života. Já už jsem poučen někdy od r. 2005 - do obsahu své druhé cache jsem kdysi investoval přes čtyři stovky. Během týdne cena obsahu "zdevalvovala" asi tak k třiceti korunám. Dnes už určitě ani to ne. Od té doby už jsem to s hodnotným obsahem zakládaných keší vzdal.

tvoje nevychovanost je neskutecna, pastovat cizi meil bez souhlasu je plne v souladu s minenim, ktere jsme si o tobe udelali. o hodnote nalepky mame intenzivni pochybnosti, lec nevideli jsme. to ale neznamena, ze muzes ignorovat pravidla, jednim z nich je, ze pokud chces menit, tak v pomeru 1:1, coz nalepka za kovove presypacky neni a nebude, i kdyby byla ze zlata. pokud jsi mel nutkani menit, mel jsi menit za jinou samolepku, kterych byva v kesich dost a dost, vsechny pofiderni hodnoty, nebo osvezujici ubrousek, ci jine hodnotne veci, ktere do kesi jiste rozdavas ty a tobe podobni. kdyz nemam za co, nemenim. rozdali jsme takhle do kesi veci za dost penez, proste ve snaze je zhodnotit a zvysit uroven obsahu pro radost ostatnim. to ty odmitas pochopit, jediny nasledek, ktery to bude mit je, ze uz proste menit nebudem, prave kvuli takovym arognantnim hajzlum, jako jsi ty.

timto koncim diskusi, pokud bys mel nutkani se k tomu jeste vyjadrovat, obrat se na nas email, at tady zbytecne nespamujem

No hlavně ty maily tady potom zase vystavte, ať se ostatní pobaví. Někdy si říkám, že mi klucí chtějí udělat radost a ukojit mou touhu vidět na fórech krev, registrují se jako zábavně nasraní nováčci a pak se vzájemně urážejí abych se pobavil, no jen tak dál pánové, jen tak dál… :@

Neboj. Když to bude stát za to, tak to vystavim :smiley:

Já dal do jedné své cache bezdrátovou myš a čekal, kdy zmizí. Kupodivu vydržela půl roku, než byla směněna za zasouvací propisku. Chtěl jsem se jít podívat, co to je za propisku v ceně cca 400 kč, ale potom jsem se na to z vysoka vy…l :smiley:
Před tím tam bylo cca 25 cacherů a nikdo asi neměl ssebou nic tak cenného, aby to směnil. Je pravda, že myš tam dost zavazela a zabírala hodně místa. teď tam určitě vleze hodně jiných krásných věcí. :):slight_smile:

Řekl bych, že důležité je chovat se tak, aby v dlouhodobém měřítku jsme vyměňovali spravedlivě. Občas je totiž dost obtížné odhadnout cenu dotyčného objektu, každý ocení něco jiného a to nejen z toho peněžního hlediska. Někomu může být cenný starý haléř, pokud je numismatik a nemá ho ve sbírce, i když někdo jiný si myslí, že to nemá cenu pár haléřů!
Přiznám se, že i já jsem nejspíše někdy směnil něco tak, že možná cena toho, co jsem si vzal, převýšila to, co jsem vložil, ale na druhou stranu při založení mých pokladů jsem dovnitř dal třeba xD karty a další věci, které jsou zase dražší, nebo někde jinde jsem dal něco, co mělo vyšší hodnotu.
A když čtu tady ty debaty, tak mi je z toho spíše smutno a trochu to ve mně vzbuzuje spíše znechucení…

No a ty jsi čekal, že sebou někdo nosí na výměnu věc v ceně zhruba 400 Kč ???

Doporučuji k věcem v keši přidělat cenovky, ať mají Ti, co mění, přehled co a jak stálo.

Kdyby jste hledali pro radost z nalezené keše a ne pro majetek, který tam možná najdete, tak máte o starost s férovou výměnou méně.

Zlatý figurky z kindrvajíček, ty jsou všechny za stejně …

Dělám v obchodě s mobilními telefony. Občas se mi podaří ukořistit nějakou maketu telefonu a dám ji do cache. Ač pro mě tato maketa má nulovou hodnotu, tak kupní hodnota je docela vysoká a nikdy mě nenapadlo přemýšle, kdo a az co ji v keši vyměnil. Nyní chci zakládat novou cache a prvnímu nálezci ji chci zpříjemnit opravdovým funkčním telefonem. Nepředpokládám, že mi tam dá něco na oplátku stejné hodnoty :slight_smile: Ale necháme se překvapit. Telefon to bude s barevným displejem a foťáčkem. Mě nic nestál, podařilo se mi opravit porouchanej. Doufám, že potěší :slight_smile:

ještě k tématu mikro - pro mě jsou microcache jen taková pomocná kategorie pro místa, kde kvůli prostoru či provozu nejde dobře uložit normální keška. Jinak mám za to, že geocaching je o hledání "pokladů", bez ohledu na hodnotu či to, zda opravdu člověk traduje nebo ne. I těch pár lidí cco jsem se střídavou úspěšností lákal na geocaching se zajímalo jen o normální cahce a ne krabičky od filmu s papírkem uvnitř.

• si myslím, že geocaching by měl být také o tom, že běžná cache by měla jít objevit s průměrnou GPS do cca 10 minut a ne o tom hledat někde hodinu s lupou mikro. To samozřejmě neplatí pro města, speciální kešky atd

Jo a někdo si stěžoval na vlkádání čisticích ubrousků do cache - já je naopak většinou uvítám, když jsem po přehrabování okolí špinavý až za ušima :slight_smile:

Opět nemáš jednoznačnou pravdu.
Od čeho máme hodnocení obtížnosti? Do 10 minut bys měl najít jednuduché kešky. U tradicionálek s obtížností 3 nebo 4 nemůžeš očekávat, že ti bude 10 minut stačit.

Nehledě k tomu, že když najdu kešu za 10 sekund, tak se mi do paměti zaryje mnohem méně než ta, na které jsem strávil hodinu. Nevím, kolik máš nálezů, ale až jich bude několik set nebo tisíc, tak uvidíš, jak uvítáš něčím neobvyklé nebo obtížné kešky, protože ty jednoduché začnou pomalu nudit, pokud nejsou umístěny na naprosto úžasných místech.

EDIT: promiň, nemělo to vyznít tak adresně na tebe, spíš obecně

trochu moc jsem to zjednodušil - myslel jsem "běžné", "průměrné" cache, které mají v prvé řadě přivést cachery na zajímavé místo a ne je nutit to místo překopat napříč, a ty reprezentují hlavně obtížnosti * a **. A vrznout pak micro někam do takové pustiny, kam by se vešel regular mi připadá… nešťastné - pokud to nemá nějaký další důvod.

ad nevím kolik máš nálezů: od toho si do podpisu linkuju geocaching status bar :wink:

:D:D:D asi bych už raději měl jít domů, už mě postihuje i negeo-slepota :oB)