Dnes jsem byl upozornen, ze v Novem Meste nad Metuji startuje v DDM krouzek zabyvajici se geocachingem (http://www.ddmstonozkanm.cz/menu_item_04.html)
Co tomu rikate?
O ou…
Jako zábava pro děti je to super, ale myslím, že dělat z toho kroužky a navíc to zpoplatnit, to je jaksi… ehm… přinejmenším trochu blbé!
V turistickém kroužku GC jako doplněk beru bez jakýchkoliv námitek, ale tohle je, myslím, trochu moc.
Tak toto teda. Pokud by to náhodou neodporovalo pravidlům Groundspeaku tak aspoň doporučuji všem kačerům zakladetelům v okolí Nového Města nad Metují vybrat si od DDM poplatek za využívání jejich keší ke komerčním účelům.
Jiná situace je samožřejmě pokud si vedoucí sám vytvoří a zaměří improvizované kešky, které vůbec nepůjdou přes Groundspeak, ale i tak se mi to vůbec nelíbí.
to je nejaka Černota:o pane Černota:)
To zas bude nekvalitních cachí:):D:D:D.. Ne, ale abych řekl pravdu, tak lepší by bylo, kdyby je učil zkušenější cacher než nějaký občan, který si o Geocachingu zjistil hodně, ale nezkusil si to (když už by chtěl děcka učit Geocaching)… A nebo jako soukromě..
Ale kroužek Geocachingu se mi nezdá jako nejlepší nápad.:@:@
JJ myslim ze je to hodne zvlastni, popravde myslim ze tento krouzek je pekny nesmysl. A jeste k tomu za poplatek, vypada to jako by nekdo chtel zaplatit PM. Osobne s timto napadem vubec nesouhlasim.
Bych ho ráda poznala blíž, zjistila o něm něco víc a v případě, že by se mi jevil jako příjemný, inteligentní a zkušený kačer, ráda bych se naučila, jak to zařídit, aby mi nedocházely baterky těsně před odlovem.![]()
Tak tohle se mi nezdá vůbec. Aby to nakonec nebyl konec místních keší. Jak znám děti, tak se určitě některé pochlubí dalším kamarádům a půjdou jim "poklady" ukázat a pak spíš než boom nových kačerů vznikne řetězová likvidace keší.
Mě se to taky nelíbí ,jsem místní kešer ,moje keše určitě zařvou ,budu to muset změnit jen pro PM ,ale uvidíme .V nejhorším připadě si půjdu s tím člověkem do DDM promluvit.
A jseš si jistý že není PM :):@
Tím že není PM si jistá nejsem ,jako místního kešera ho neznám ,ani podle jména / tady je to maloměsto/.Podle reklamy kroužek bude jen jednou za 14 dní a v čase kdy už bude na podzim dost brzo tma .Tak snad budeme mít tady štěstí a keše zůstanou v dobrém stavu .S mincemi v nich vloženými už si tak jistá nejsem ,ty budou hodně v ohrožení .
No zdá se mi to docela dost za kroužek 800Kč, když je jednou za 14 dní.Je to prakticky turistickej kroužek a ty byli vždy nejlevnější.
Já chápu GC jako zábavu docela individualistickou, maximálně tak v kruhu rodiny nebo dobrých známých. Takže činnost kroužku si moc dobře neumím představit - to jako budou jezdit na keše hromadně? Patnáct dětí bude lítat s gps po kopci a hledat krabku? :o
To ta geo dálnice bude ke keši ještě vyšlapanější ![]()
To bude teda poradna dalnice, alespon to pak najdeme snadnejc i my :). Nee pravda je takova ze v detailech je i turistika, takze doufam ze geocaching bude jen okrajova vec. A nebudou v hloucku lovit kesky, to by to bylo jako v 90 letech kdy k nam jezdily nemci a cuceli na nas pomalu jako kdyby jsme stali ve vykladnich skrinich.
Občas jsme využili GC jako jednu část programu v našem skautském oddílu (jednou dvakrát ročně hledání pokladu s GPSkou), ale stavět na něm celý program je podle mě pitomost. Hlavně jak daleko dokáží hledat za 1 hodinu, kdy mají schůzku… A pak taky ta cena, když si vezmu, že naši kluci platí čtvrtinu za schůzky každý týden, výpravy, tábor atd., připadá mi to spíš jako rýžování peněz.
Kdybych tam měl keše, tak asi budou rychle v archivu… to se mi vůbec nelíbí a už vůbec ne to zpoplatnění… Co na to revieweři a groundspeak?
Jak jsem se díval, tak dotyčný vede všechny kroužky točící se kolem PC a není jich málo. Takže se spíš přikláněl k tomu rýžování peněz. Protože u nás nejdražší jsou počítačové za 600,-Kč a to je 1x týdně 1,5hodiny, ale většina je za 250,-Kč.
A nebo ten týpek co to organizuje je kačer něco už našel a a ty keše co nemoh najít na ty si pozve gang hledaču a ty mu to určitě najdou a těch 800 to je na dopravu přece ty těžky keše nebudou u sebe:D:D:D:D
No a když k tomu mají požehnání ministerstva pana Lišky, tak je jasné kde jsou ty dvě mld Kč :@ pro VŠ