Geocaching v Rakousku

Chtěl jsem se jen zeptat, jestli nemá někdo zkušenost s lovem v Rakousku. Hlavně jaké byste doporučili programy a mapy pro PDA? Díky

skusenosti s lovom v Rakusku mam, ale ohladom map a programov do PDA Ti moc nepomozem :slight_smile: Kym fungoval geotoad, pouzival som program cache mate, mapy som v pda nemal.
Snad Ti pomoze niekto dalsi, napr. Drevokocur mozno nejake mapy pre PDA ma…

Zkusenosti mam jen par, konkretne jednu multikes a tri tradicni. Nenarazil jsem na nic, z ceho bych mel pocit, ze existuji nejake vyrazne rozdily mezi ceskym a rakouskym pojetim … alespon nic takoveho, co by te jako hledace melo zaskocit. Coz je zaver fatk prekvapivej, ze ano, takova exoticka zeme. Jestli ta otazka neni trosku zavadejicim zpusobem formulovana… s mapama nevim, lovim minimalistickym zpusobem souradnice+papirova mapa

Muzu mit dotaz? Ja lovim take tak. Mohl bys popsat maximalisticky zpusob? Bez ironie, chtel bych se jen poucit.

OK, nejspis jsem se nevyjadril uplne nejlip, nejde o minimalismus vs. maximalismus… spis o mnozstvi na miste dostupnych informaci a toho, nakolik jeste musim neco vymyslet. nerad bych se o tom nejak bliz vyjadroval, protoze jsem druhy pol nezkusil… ale podle toho co jsem slysel a cetl atd, tak hodne lidi, mozna vetsina, pouziva mapove gps. cili napriklad, maji-li slusnou mistni mapu, pri multicache si zadaji nove souradncie dalsi stage a vidi, kde zhruba to je, kde jsou oni… pak uz jde jen o to, najit si nejakou silnicku atd… s gps pracujicim jen se souradnicema, ktera mi rekne jen “je to dva km tim smerem”, musim trochu vic zapojit svuj orientacni nesmysl a aktivni praci s mapou… ujasnit si kde jsem podle orientacnich bodu atd, odhadovat kde ten dalsi bod muze lezet a kudy k nemu (pres hory a doly) … ale i to me docela bavi :slight_smile: // jak rikam, loveni s mapovou GPS jsem nezkousel a nechci to nejak hodnotit… zminil jsem to jen proto, abych mohl konstatovat, ze o mapach do PDA nevim ani zblo. // jeste nejake dotazy? :))

ja si dokazu predstavit maximalne s PathAway, ci oziexplorerm a s Tomtome v PDA, kde by jsi mel i stazeny i vsechny kesky v digitalni podobe. Nebo,co je jeste vice maximalistickeho? pouzivani te hulovite GPS? :slight_smile:

Ted uz je mi vse jasne. :o))

Pripravte sa v Rakusku na nekonecne multicache. Zda sa, ze su to velki milovnici tohoto zanru.

To asi ano. Z me zkusenosti treba Retz je dosti dlouhy, jak poctem stages, tak vzdalenosti… navic obsahuje nekolik zeslozitujicich (z meho pohledu docela zbytecnych) momentu… ale stoji za to. POdobne, kdyz jsem procesaval NiederOesterreich, kam ze bych se mohl vypravit, zaujal me jisty pan GPearl - multikesky tvori vetsinu jim zalozenych caches, tak devet z deseti… :slight_smile:

jojo GPearlove cache su vyhlasene, stravite na jednej skoro cely den, ale mate prijemny zazitok :slight_smile:

Já jsem v Rakousku také zkoušel lovit, bez mapy v GPS, jen jsem si to zhruba kontroloval v autoatlase 1:100000. U většiny to tak jde bez problému, často to dělám stejně i v Čechách, tento přístup mne vypekl pouze jednou u cache Amuří skrýš jsem bohužel stál na opačném břehu řeky a nejbližší most byl 15 km daleko…
Jinak v Rakousku jsou opravdu dlouhé multi, zakládá je i Plank, zejména pak v oblasti Waldviertler. Najedeš i 100 km autem, já mám aktuálně jednu rozdělanou, bohužel jsem se musel předčasně vrátit, takže ještě nevím konečný počet km.

Ok, původně jsem měl v plánu sehnat nějakou mapku Rakouska, ale asi zkusím papírovou mapu + PDA jen jako určovač polohy. Díky

V rakousku uz jsme byli lovit, konkretne v Rax Alpen kde se nam podarilo zdolat i multicache kterou jsme nasli driv nez nekolikero bodu ktere nas k ni mely dovest :slight_smile: Jinak mapu jsme s sebou meli papirovou a slo to docela hezky - zvlaste v horach se mapa docela hodi… Akorat jsem se chtel zeptat… neni nahodou na www.geocache.at moznost stahnout vsechny body v rakousku naraz podobne jak je tomu na geocaching.cz ?

Zkus tohle:
http://home.debitel.net/user/geocaching/data/

Tato databáze není asi od poloviny října aktualizována, od té doby co gc.com znemožnil hromadné stahování dat.