Náhodou jsem na tento projekt narazila na stránkách Domu umění města Brna..
Co si o tom myslíte?
Ze stránek: Záměr projektu
Nenásilnou manipulací chceme nabídnout geocachingové komunitě novou formu pokladu - díla současných umělců a využít ho jako nového kanálu pro komunikaci, prezentaci a distribuci umění. Práce se díky promyšlenému a fungujícímu systému geocachingu budou šířit mezi hledači - buď se stanou majetkem nálezců, nebo budou tvořit nové poklady v jiných lokalitách po celém světě. Chceme vytvořit styčné body dvou nezávislých sociálních sítí, komunity geocacherů a komunity výtvarných umělců. Pokusíme se využít možností, jejich navzájem odlišných komunikačních strategií, k vytvoření strategií nových.
Dům umění ale IMHO moc komerční není. Rozmísťovat do kešek jako předměty nějaké vlastní výtvory přece nijak hru nenarušuje a nikoho finančně neobohacuje. Je to stejné, jako když si vysochám cosi jako vlastní sigitem a rozmístím ho do krabiček.
Rozhodně v pokladu radši najdu prezentaci Jana Nálevky než štos pomačkaných vizitek a neplatných vstupenek;)
Jen tak letmo jsem kouknul na ty stránky a zjistil že pilotním projektem byla benzínka u Slaného. Já jí odlovenou nemám, ale co jsem o ní slyšel, tak je to totální HUMUS CACHE. Takže se máme na co těšit