poradite prosim program (pro win XP), ktery by umoznoval pres BT pripojit GPS receiver a po zadani souradnic by mi ukazal digitalni kompas a treba vzdalenost? Nic vic nepotrebuji, pokud to bude umet vic, tak ot nevadi..
Diky moc za rychlou radu
Garmin Mobile™ 10 for laptops. Ten asi umi o hodne vic…![]()
když ste u hoho je možné pripojit k ntb prěs USB map60tku csxko tak aby laptop pracoval jako s bt GPS na nejakem programu o kterem se bavíte?
Uf.
Přeložit se to dá, tuším, že jsem na to viděl nějaký soft. Hledal bych na googlu pod heslem gps over MAP60CS notebook. ![]()
Mělo by stačit cokoliv, co zvládne číst NMEA data z USB portu (namátkou stopro třeba OziExplorer). Popřípadě program nRoute (free nadstavba MapSource) od Garminu.
V prvním případě musí být v GPS nastaven prtokol NMEA, v druhém normálně Garmin.
Co se týče původního dotazu, tak pokud se BlueTooth tváří jako jeden z COM portů, tak OZI bude určitě taky fungovat. nRoute bohužel asi ne, protože vyžaduje komunikaci přes protokol "Garmin".
Určitě ale budou i další programy. Zkus Google.
no a nebo alternativa k Ozimu to Tourtech Quo Vadis, ale taky too umi o hodne vice. A co se tyce jen te sipky tak si myslim, ze pokud nemas notebook plne outdoorovej tak je to docela nebezpecny a jestli bude chodit kruhu kolem kesky tak ti za chvili upadnou ruce
treba ani na jednu z mych kesek bych ho nedoporucoval, pokud tedy by jsi nejel autem po cele trase.
Velmi uspokojive funguje program nRoute od Garminu, ktery je ke stazeni zdarma. Po spojeni treba s GPSmap 60CSx mas z laptopu navigaci s perfektnim displejem a navic s hlasovymi pokyny.![]()
nRoute ke stazeni zde:
tak tp by se mi moc hodilo akorát když kliknu na download ukáže se stránka s tímto textem a nic se nestahuje:( Notice of System Unavailable
We apologize for any inconvenience.
Server is currently unavailable due to scheduled system maintenance.
tak dobrý už to mám eště k tomu nekde zkusím sehnat češtinu
alkes napsal/a:
nRoute bohužel asi ne, protože vyžaduje komunikaci přes protokol "Garmin".
Určitě ale budou i další programy. Zkus Google.
Uspesne pouzivam nRoute s Bluetooth GPS Evolve podle navodu:
http://www.malsingmaps.com/wiki/index.php/Using_nRoute_with_non-Garmin_bluetooth_GPS_receiver
BTW je potreba GPSProxyPC 1.x. S aktualni verzi 2.x se mi to nepodarilo rozbehnout.
Mik
Hohoo, tak to je hodně zajímavá informace. Určitě se bude hodit. Díky.
A co třeba tohle,je to trochu drahé ale je to fajne ![]()
http://www.cybex.cz/GPS/GPS-do-auta/GARMIN-GVN-53-Europe-navigacni-pristroj-v-podobe-Black-Boxu/produkt=8315895/kategorie=387/
nRoute je v tomto ohledu nedocenitelný.
Jen tak na okraj - ty se fakt chystáš jít s notebookem hledat kešky? ![]()
Ať dělám co dělám nejsem schopen v nRoute zobrazit mapy s lepším rozlišením než cca 1km. Mám odemčené mapy Mountfield a topo 50 v 3.1.
Topo czech v 1.20 mám pouze v té debilní formě na kartě, takže bez odmykacích kódu. Naviguje mi hezky, ale po poloslepé mapě. Funguje to někomu líp? Nějaký nápad co s tím?
Odpovím si sám ![]()
Nahoře v liště "Zobrazit" a pak v roletce "Zobrazit podrobnost GPS mapy"
Děkuji si za odpověď - po 14ti dnech :o