Geoget 2.11.14

Novinky:

•   předělán filtr "podél cesty"
  •   opraven interní HTTPS server - nefungovalo přihlašování k API pomocí externího prohlížeče
  •   GC.API podporuje PKCE zabezpečení (požadavek Groundspeaku)
  •   optimalizace výkonu (zejména Divider a Elevation)
  •   nový exportní skript pro L4C
  •   Zobrazování času poslední operace v místě dotačního tlačítka

Nějak se mi v posledních pár dnech nechce ukazovat základní mapa z mapy.cz, jen v levém horním rohu vidím text "Starting map..." a jinak mám šedivou plochu místo mapy. Když ale přepnu na turistickou, tak tu vidím. Tuší někdo, kde by mohl být problém?

mapy.cz kontroluji pristup a brani se takovemu, ktery odporuje licenci (tedy neni pres jejich API). Ovsem proc jen u zakladni mapy, na to se me neptej :)

Protože se brání použití. Před časem zařízli aktuální ortomapu (kde si to vyzkoušeli), a teď to po různu zkouší i na ostatních mapách. Takže různě nefungují, včetně i té turistické. Ale z nějakého důvodu tu restrikci po nějakém čase zase dají pryč. Asi vyčkávají, až všichni jejich významní partneři přejdou na jejich nové placené rozhraní...

Ahoj, nějak jsem nenašel v gg možnost určení cesty, kam bude gg vytvářet tu automatickou záložní databázi, asi by se hodilo ji mít jinde (jiný fyzický disk, NASka, cloud a tak). Není to někde parametrizovatelné?

Jo a ještě, když ji otevřu, gg červeně varuje, že není určena pro běžnou práci - je to nějak omezující? Zbavím se toho hlášení, když budu nadále chtít tu databázi používat jako hlavní?

Díky.

Prejmenuj ji tak, aby nebylo datum ve jmene souboru.

Postnul jsem mírnou reklamu na GeoGet do jednoho holandského fora. A hned přišel dotaz, zda existuje nějaká dokumentace v angličtině

Program sám je v anglictine, ale není nikdo, kdo by něco sepisoval. Takže leda koukat na web skrze Google překladač, což může být i velice zábavné. B)

Mám dojem, že jsme také přišli o mapy.cz - nebo s tím ještě půjde něco udělat. ?

Postnul jsem mírnou reklamu na GeoGet do jednoho holandského fora. A hned přišel dotaz, zda existuje nějaká dokumentace v angličtině

Kdyz napise dotaz sem, urcite mu nekdo odpovi (ja to ale nebudu).

Mám dojem, že jsme také přišli o mapy.cz - nebo s tím ještě půjde něco udělat. ?

Což o to, technicky by s tím něco šlo udělat. (Například v náhledových mapkách u listingu to funguje stále...)

Jenže když to současná licence Seznamu nedovoluje a dávají jasně najevo, že si to nepřejí, tak by bylo fér je respektovat.

Nepřáli si to nikdy. Osobně nevidím velký rozdíl mezi API a stahováním dlaždic (vzhled může být stejný), i offline už dávno mají (v aplikaci na Androidu), jen to (asi) nejsou dlaždice. Je to jejich věc, co povolí, nebo alespoň budou nějak tolerovat. Prozatím to bylo zakázané a nekontrolovalo se to, ale tuším, že A:drake s tím měl jednou velké problémy a musel přestat nabízet mapy.cz, i když přidat si to tam mohl každý.

Mám dojem, že jsem narazil na chybu v interpretaci limitů API stahování.

Každý den mám k dispozici 16000 keší v plném režimu.

Když ale dám naráz stáhnout větší množství, a to podle oblasti, ne jako aktualizaci, tak se jich stáhne pouze 10000 a stahování se ukončí jako kdyby bylo staženo už všechnoi.

Příklad:

Austrálie / NSW / tradičky, podle Project-GC by to mělo být něco přes 15 tisíc keší. Dotáhne se jich přesně 10000 a 6000 se oznamuje že je stále k dispozici. 

Zkoušel jsem dvě podobná zadání na dvou účtech.

Pokud jde o aktualizace, tak je zřejmě algoritmus jiný a libovolné množství (pod 16 tisíc) není problém.

To vypada, ze si neprepnes na plny listing. 10000 je limit pro zakladni. Tez se mi to obcas stava

To vypada, ze si neprepnes na plny listing. 10000 je limit pro zakladni. Tez se mi to obcas stava

Když píšu v plném režimu, tak si to asi přepnu. Navíc ty dotažené keše jsou s listingem. A navíc by se to neodebíralo z limitu pro plný režim.

To totiž nenarazí na množstevni limit tvého účtu, ale na to, že jeden vyhledávací API dotaz nikdy nevrátí více jak 10000 keší. I kdybys třeba žádné listingy nestahoval.

Aktualizace nepoužívá vyhledávání, protože tam ty GC kódy už znám.

Nojo, ale co s tím ? Leda mne napadá to rozdělit podle velikosti krabičky. Kdyby byla mořnost limitovat to datem založení, tak by to bylo snadněji řešitelné. Nebo máš jiný nápad ?

A taky bys mohl vypsat nějaké upozornění že požadavek bude splněn jen částečně.

Jenze ja se nedozvim, jeslti mi opravdu poslali všechno, nebo se rozhodli mi poslat jen kus. Ten limit ani není někde daný, je jen vypozorovaný, a kdo ví, kdy ho zase změní.

Počkej... Přece víš kolik toho mělo přijít (to se vypíše) a pak taky víš kolik keší došlo.

Dobře, bude na to přidáno varování. Ono se to občas stane i z jinych důvodů.