- optimalizace a opravy výpočtu azimutu a projekcí bodů
- aktualizace knihoven
- oprava importu atributů z GPX
- objeven jeden zapomenutý atribut
- aktualizace podpory různých mapových podkladů
Super, diky moc!!
Mapky, o kterych jsem psal v poslednim prispevku k minule verzi, jsou zase funkcni. A jinych problemu jsem si nevsiml, takze dalsi opravy pro mne asi zustavaji neviditelne.
Jeste jednou diky..
Taky moc děkuju za update a potvrzuju, že OSM mapky v listingu fungují. Nejdřív jsem tam tedy měl to samé kvůli umístění dlaždic v mezipaměti, ale nastavil jsem v Geogetu pro mezipaměť: “Obnovit staré mapy po uplynutí 1 dne” a vidím, že OSM funguje.
Taky bych jednoduše mohl smazat geoget.imc, že? Už má 166 MB a je plný dlaždic z listingů, které už asi nikdy neotevřu. ![]()
Díky za novou verzi, mapy.cz opět fungují.
Mockrát děkuji za novou verzi a přidávám své přání, jestli by nešli nějak obarvovat kešky na mapě. Už jsme to tu řešili a skončili jsme na tom, že tag u kešky se nedá dostat do mapy. Přikládám mapu, kterou jsem si udělal s cílem splnit challenge všechny kantony Švýcarska. Tady jsem to udělal tak, že jsem si vybral všechny tradičky a podle kantonu jsem kešce přiřadil typ, ale má to tu nevýhodu, že mi tam chybí ostatní typy kešek, např. vyluštěné mysterky. Proto bych přivítal, kdyby se nějak daly obarvit všechny typy kešek v daném kantonu. Kromě toho např. challenge 360° se takto jednoduše udělat nedá, neboť v dané výseči třeba žádné tradičky nejsou a také bych si rád obarvil jednotlivé výseče, abych si pak mohl naplánovat optimální trasu a vysbírání chybějících výsečí.
Tohle je tvoje specialita a urcite to neni nic, co by si zasouzilo upravu mapy jako takove. Doporucuju ti napsat si vlastni plugin pro mapu a tam muzes mit pristup i k tagum a delat si (skoro) co chces.
V novem GG se mi casto (odhadem tak ve dvou tretinach pripadu) oznacenim v adresnim radku prohlizece nevytvori fantomova keska v GG ve zobrazenem seznamu. Na prvni poled mi pripada, ze jsou to kese, ktere maji ve jmenu cestinu nebo obrazky jako UTF znaky. Aale ruku do ohne za to nedam. Abych byl konkretni, tak treba posledni novinky
https://www.geocaching.com/geocache/GCBQM9R_stromovka-o-nicem
https://www.geocaching.com/geocache/GCBC1BG_desfourska-zahrada
https://www.geocaching.com/geocache/GCBNRQW_friendly-art-39-vlci-maky
Jestli si to pamatuju dobre, tak driv v URL byly ceske znaky ze jmena vynechany, ted jsou prevedene na ASCII.
Cache mapových dlaždic je v datovém adresáři v souborech md-*.sqlite, kde místo hvězdičky je jméno mapové definice z podadresaáře mapdef. Takže po základní OSM mapu je to třeba md-osm.sqlite Když tento soubor smažeš, tak se při první další příležitosti založí znova.
Tam jsou ale jen a jen celé stažené mapové dlaždice. IMC soubor slouží primárně jako cache všech obrázků z listingů. Vlastně si už přesně nepamatuju, jeslti i těch vygenerovaných mapiček z listingů, je to možné. (Ty mapičky vznikají poskládáním X dlaždic a dokreslením špendlíků.)
nebyla by někde tabulka atributů keší a jejich názvy použité ve filtru? Teď jsem potřeboval filtrovat podle nějakých atributů a ty jména jsou o dost jiná než jejich oficiální názvy. Např. Nebezpečná zvířata jsou snakes-yes. Tady Atributy cache – GeoWiki jsou ty atributy vypsaný jak česky tak anglicky a v GeoGetu jsou úplně jiné názvy. Pak když něco hledám tak nad tí mstrávím spoustu času než přijdu na to, jak se ten atribut asi v GEoGetu jmenuje. A tady Geocaching > Getting Started with Geocaching > Attributes je oficiální seznam, podle kterého asi byla dělaná ta stránka na GeoWiki, takže tu považuji za správnou.
Právě jsem objevil problémek, u některých (???) keší se přes API nestáhne území, například u GCBN1YX
Zkouším teď export pro nové Garminy a zjistil jsem, že se mi nevyexportovaly waypointy Stages of a Multicache - je to vlastnost nebo chyba?
Tak beru zpět, ono to je tím, že nemají souřadnice, jinak by se asi vyexportovaly
Tak byl jsem trochu zmaten, ale ty waypinty nemůžu v navigaci nikde najít - poradí mi někdo, kde ty vyexportované waypointy najdu?
Jestli to nebude tím, že Katalánie je v GG “Cataluña“ a v gpx “Catalunya“
Stejný problém je mezi v GG “Islas Baleares“ a “Illes Balears“ v GPX taky tam mám keše bez rozdělení
(možná se to někdy změnilo protože mám i keše správně rozdělené z dříve…)
asi to chce upravit GeoGet\data\countryid.txt (tohle asi funguje na rozdělování)
a nejen to ale i plno dalších třeba ve Statoru - počítá se s dřívějšíma názvama
![]()
Když něco Groundspeak změní tak se to člověk dopídí až za nějakou dobu ![]()
Jak bude čas mrknu na to…
A do pr….., tři změny ve španělských oblastech. Z toho jedna unikodova. Přitom si myslím, že countryid jsem měl aktuální - před několika dny jsem se tam na něco díval a měl jsem za to že jsem stáhl nové. A přitom ještě “Catalunya” se neměnilo.
Zdá se že to teď funguje, ještě budu muset projet různé pomocné databáze a hlavně odzkoušet opravený skript pro mapku Španělska
Taky jsem si nevšiml… po tvém upozornění jsem projel keše a blbě
a blbly mi mapky - opraveno
Kdyz uz se tady bavime o oblastech. Tak uz asi 3 roky mi porad skace pri statoru toto:
14:03:56.802 [MapGenSvgSwitchCountries] ERR: neznámá zkratka pro “Vestland” (tag:, mapu: NOkraj)
14:03:56.802 [MapGenSvgSwitchCountries] ERR: neznámá zkratka pro “Agder” (tag:, mapu: NOkraj)
14:04:03.760 [MapGenSvgSwitchCountries] ERR: neznámá kategorie TAGů "US state ( mapu: USkraj)
A ted jsem si vsiml, ze MapGenFromCountry pro Evropu se mi nezobrazi v profilu (download.navrat.name/geocaching/stats.html)
Ani po projiti a kliknuti Ulozit+nahledjo a kdyz jsem to ted dopsal, tak je to spis do vlakna statoru ![]()