Geoget a Google Drive

Ahoj,

dlouho jsem bezproblémově používat Google Drive jako zdrojovou složku pro Geoget. Pro synchronizaci prográmek Backup & Sync of Googlu. Nyní Google vydal novou aplikaci pro správu Google Drive (https://blog.google/products/drive/drive-for-desktop/). Funkce nově nestahuje vše z disku do PC, ale streamuje. Testuji toto streamování a nyní se mi nedaří v GG načíst db. Upravil jsem geogetboot cestu na G:\Můj disk\Geocaching\Geoget. GG při spuštění hlásí: "Cannot create file "G:\MĹŻj disk\Geocaching\Geoget\level.ini". Systém nemůže nalézt uvedenou cestu." Zdá se tedy, že má problém s "ů" v cestě k databázi. Co s tím?

Díky

Nepouzivat nabodenicka ve jmenech souboru a adresaru. Ackoli se tvrdi, jak nove operacni systemy umeji pracovat se jmeny obsahujicimi "temer" cokoli, tak zkusenosti rikaji opak. Operacni system to treba i zvladne, ale rada aplikaci na to z ruznych duvodu nemusi byt pripravena. (Staci se podivat na ten chaos v kodovani znaku ve Win - nekdy UTF, jindy ANSI - a mas hned zadelano na problem.)

A v jakém kódování je to geogetboot.ini?

kódování je UTF-8. Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem vypnul funkci Streamování a zvolil možnost synchonizace všech dat a ty stáhnul do složky kde se vyhýbám "Můj Disk" a zatím vše funguje.

kódování je UTF-8. Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem vypnul funkci Streamování a zvolil možnost synchonizace všech dat a ty stáhnul do složky kde se vyhýbám "Můj Disk" a zatím vše funguje.

Take tak pouzivam a na moji praci to zatim staci

Pokud je obsah v UTF-8, pak musí být na začátku souboru značka BOM. Pokud tam není, předpokládá se obsah v kódování CP1250.

Tuto pro me novou informaci jsem doplnil do popisu na web.

Je to obecná vlastnost, mělo by to fungovat na většinu textových souborů. Ostatně, mnohé textové editory tam ten BOM na začátek vkládají samy.

Pokud tam ten BOM je a to UTF-8 v ini nefunguje, pak je to nějaká chyba, kterou bych prozkoumal.

Je to obecná vlastnost, mělo by to fungovat na většinu textových souborů. Ostatně, mnohé textové editory tam ten BOM na začátek vkládají samy.

Pokud tam ten BOM je a to UTF-8 v ini nefunguje, pak je to nějaká chyba, kterou bych prozkoumal.

Např. Notepad.exe vkládá BOM, pokud je v textu diakritika, automaticky. Wordpad.exe nikoliv.