GeoGet začátečník

Ahoj,

nenašel by se někdo z Prahy nebo okolí kdo by měl chuť si sednou třeba čaj nebo kávu a vysvětlit mi něco o práci s geogetem? :slight_smile:

Např.

1. vytvořila sem si vlastní PQ s nalezenýma keškama, ale po importovaní do geogetu se mi nezobrazí datum nálezu tudíž ani ve filtru found nic nemám.

2. jak si k vlastní kešce přidat sloupec kam si napíšu poznámku (bonusové číslo, umístění apod.)

Nechci tady s tím moc otravovat na foru pač to tady určitě je :slight_smile: ale upřímně bylo by mi milejší kdyby mi to někdo ukázal kdo by měl náladu.

Takže Díky snad to nebudete považovat za spam

Tak já už jsem zasvěcoval do práce s geogetem pár lidí, tak mám zkušenosti a jsem i z Prahy, ale bohužel díky zkouškovému není čas. Pokud by se nikdo jiný ochotný neozval, tak mi napiš tak za týden, to by měl být už od školy klid

Na bonusová čísla používám tagy, ale možná někdo doporučí lepší postup.

Poznámka (v zobrazení kešky je to to pole dole, případně pravým tlačítkem "Změnit kešku" záložka "Poznámka" ).

Jsem sice z Prahy, muzem to resit i osobnim setkanim, ale mam zkusenost i s resenim podobnych situaci mailem, ICQ, SZ a podobne. Pokud mas zajem, nemusel by to byt velky problem. Ozvi se mi pres SZ.

Díky Werimu za perfektní úvod.

Ale přišli jsme na jednu věc, která mě by zajímala a Weri ji neví :slight_smile:

Můžu si celkem snadno přidat Vlastní sloupec, i si ho pojmenovat, ale ja ten sloupec nakonfigurovat tak abych si tam mohla psát poznámky, které budou na první pohled ve sloupci vidět.

Veděl by někdo?

Ten sloupec zobrazuje nejaky TAG. Staci tedy ten tag naplnit nejakym textem: prave mysitko nad keskou, Zmenit tag, Pridat tag, vybrat jmeno tagu, ktery ma byt nastaven, jako hodnotu mu napises ten text a OK.

Ovsem tagy se moc nehodej k ukladani vetsiho textu nez par slov. Pokud budes chtit delsi text, pak bych doporucil poznamku ke kesi nebo prilozit ke kesi treba RTF soubor.

Prima editace dat ve zobrazenem seznamu neni zatim mozna.

Ahojky,
V GG si otevri kesku poklepanim ke které chces napsat poznámku, nahore na liste klikni Otevrit RTF, a můzes si zapsat poznámku, která u kesky zustane dokud si ji nesmazes. Jinak jak píse Haluma editace dat v zobrazenem seznamu zatim nejde..

Což je dobře, protože opak je nejrychlejší cesta ke ztrátě dat.:frowning:

Zdravím,
nevíte někdo náhodou jak dostanu vlastní ikonky do navigace Garmin Oregon 200?
V navigaci mám ikonky, které jsou od výrobce.
Prosím o detailní postup a pokud možno zašlete mi ho na můj e-mail ([email protected]).
Předem moc děkuji

Prijde na to, co maji ty ikony oznacovat. Pokud chces vlastni ikonky k POI, tak neni problem. Ostatni ikony asi zmenit nedokazes.

Ikony k POI: metod je vic, asi nejjednodussi je pri nahravani POILoaderem mit ve stejnem adresari jako GPX soubor take soubr se stejnym jmenem ale priponou bmp, ktery obsahuje prislusnou ikony c 256 barvach ve formatu Windows BMP.

Ok, děkuji za odpověď…

Mohli byste mi prosim poradit? Chtela jsem si pridat do GG sloupecek s FinalWP. Stahla jsem si skript FinalWP.ggv.pas, pres Editor sloupcu v GG se mi podarilo ten sloupecek tam dostat. Jenze je temer prazdny – jen u nekolika malo kesi je cervene F s lupou (i tam, kde uz mam z drivejska pridany svuj waypoint s finalnima souradnicema. Co jeste s tim musim udelat, aby se to zobrazilo vsude kde ma?

Zkousela jsem si tam dat i StatusIcon, ale taky se mi nejak nepovedlo (nebo spis sloupecek pribyl, ale nic v nem nebylo.) Tak asi delam neco spatne…

Prip. byla by tu nejaka dobra duse, ktera by byla ochotna mi s nejakymi drobnostmi v GG poradit pres icq nebo mail? Dekuji mockrat!!!

majikuv: ale to ti zobrazuje spravne. Nebo jsou snad kese, u kterych ti to nezobrazi i presto, ze ten Finalni tam mas?

Ja jsem myslela, ze kdyz je mam vyresene, tak tam ma byt zelene F…?

Jenze - jestli to ma byt tak, ze cervene F je jen u tech, kde mam ty finalni souradnice doplnene, tak se mi tam ukazalo vickrat, nez melo - i tam, kde jsem nic zatim neresila… :frowning:

Aha, tak jsem to ted zkoumala, a zjistila jsem, ze u nekterych Multin jsou uz uvedene Final (nechapu proc, kdyz jsou tam nejake ukoly, ktere jsem nesplnila…?), a u nekterych Traditional jsou taky jeste zvlast uvedene Final. Takze to jsou ty, co mi tam nesedely… Tak uz to chapu, diky!

A s tim StatusIcon? Mam tam ten sloupecek, ale je prazdny - myslela jsem, ze mi tam zobrazi, u kterych kesi mam stazeny listing,atd… Ale nic tam neni. Taky je problem tady u moji klavesnice, v nejakem nepochopeni? :slight_smile:

Diky moc!!!

Bohužel někteří owneři jsou "ňoumové" a uvádějí u svých keší do waypointů i finalky, i když tam souřadnice nejsou zobrazeny (správně by to měl owner nastavit, že tento finální WP vidí jen on a reviewer, ale on ho dá veřejný, ale souřadnice skryté).

Ahoj, no sve skromne znalosti mohu nabidnout :slight_smile: Treba ted po ICQ, nebo i osobne…

Cervene F je tam, kdyz je u NEnalezene kese waypoint typu Final s nenulovymi souradnicemi. Pokud je takovy bod u nalezene kese, je to F zelene. S temi body od autoru je to nekdy jeste horsi. Nekteri nastavy spatny typ bodu treba misto Reference point. Takze je k videni tradicka, ktera ma final WP jinde nez na vychozich souradnicich, dokonce jsem videl i tradicku se tremi finalovymi body :wink: V kazdem pripade je to chyba autora.

Nechci ti kazit náladu, ale s Linfe jsem si již dal sraz ohledně GG a to někdy v únoru, kdy byla napsána žádost o radu :slight_smile: