Geohelping

Zdravím kačeři! :) Po usilovné práci jsem rozběhl projekt, který najdete na geohelping.com. V tenhle moment je to ještě miminko, které budu stále doplňovat funkcemi a pomocníky dle vašeho přání. V jednom, ale vaši pomoc potřebuji. Určitě se vám již stalo, že po několikahodinovém počítání a prohledávání jste nebyli schopni dohledat finále multicache, nebo jste vyrazili na mysterku, jejíž koordináty si ale nejste jisti. K pomoci v této situaci slouží "ověřování cachí" na geohelpingu. Pokud tam zakladatel nahraje její stage a indície, vy si je můžete snadno ověřit a zjistit zda má, či nemá cenu hledat v dané lokalitě. Zjistit si zda je správný výpočet. Ať už přímo na netu, nebo pomocí mobilu(mobilní stránka), pracuji teď i na mobilní java aplikaci(aby se toto dalo i bez připojení k internetu). A aby tohle opravdu mohlo fungovat je zapotřebí, aby my jako zakladatelé cachí, pokud je potřeba, umožnili jejich ověření registrací na geohelping.com a přídáním odkazu do našeho listingu na geocaching.com.

Samozřejmě, nejen ověřováním je kačer živ, takže na geohelpingu se dají i převádět souřadnice, nebo si nechat vygenerovat materiály pro vložení do cache, nebo nálepku na cache.

Pokud tuto sajtnu navštívíte budu vám opravdu vděčný, a pokud ji začnete využívat budu ještě vděčnější!

PS: Omlouvám se za reklamu, ale myslím, že se jedná o komunitní, nekomerční záležitost, tak snad nikomu vadit nebude...

Předem díky!

Gemini z FreiwaldauTeamu

Myslím, že tohle supluje Evince ... a bez nutnosti se někde registrovat, čímž ti nechci nějak brát vítr z plachet, jen možná juknout nebo přijít na to, jak je to dělané a případně udělat českou (počeštěnou) verzi... Evince je rychlé (zadáš souřadnice a vygeneruje ti html kód na stránku a je to), pohotové a relativně zabezpečené.

Click to verify coordinates

Jasně, ten evince je rychlejší, technicky to není problematické, ale ta registrace ti umožuje si na svém účtu vesele hospodařit i s více keškami, což byl můj záměr. Krom toho u mě se dá ověřovat každá jedna stage i s indícií, což si myslím je maličko dál než evince. Uvidíme… Btw. geohelping ti po té registraci a zadání kešky taky generuje HTML odkázek… :slight_smile:

Jestli to má k něčemu být, tak to musí fungovat z OperyMini.

V převodu souřadnic třeba neumím z mobilu zadat znak ° 

A víc jsem toho netestoval ....... 

Tak doplňuji, testoval jsem dále:

Štítky na cache: neobsahují kód keše, místo jak na souřadnice, tak na název je moc malé, přeteklo mi to na další řádek a ven ze štítku ...

Ono by asi bylo lepsi, kdyby se znak °  vubec nemusel zadavat a byla by presne definovana pole pro zadani souradnic.

Jinak
jsem to vyzkousel a funguje to, jeste by chtelo aby odkaz mel jednotnou
klikaci ikonu, nebo jsem neco nenasel? Obcas se mi to stava.

No znak ° se tam zadávat nemusí, krom teda převodů, ale u ověřování je nahrazenej mezerou a ano budu to řešit dvěma polema, jasný. A nechápu bohužel tu ikonku… :slight_smile: No a pro mobilní ověřování slouží mobile.geohelping.com, snadná a malá webovečka…

[quote] freiwaldauteam: No znak ° se tam zadávat nemusí, krom teda převodů, ale u ověřování je nahrazenej mezerou a ano budu to řešit dvěma polema, jasný. A nechápu bohužel tu ikonku... :) No a pro mobilní ověřování slouží mobile.geohelping.com, snadná a malá webovečka...

[/quote]

Ikonku vysvetlim, kdyz overeni vlozim do listingu, aby overovatele na prvni pohled videli stejny obrazek (ikonu) na ktery kliknou a muzou overovat. Nebo jinak, na strankach vygeneruji odkaz a snim se vygeneruje i vzhled, ne jenom[url=http://www.geohelping.com/?sel=overeni&id=GCTX8A] (visit link)[/url]

Tak ikonka přidána. V generátoru se krom odkazu vygeneruje i HTML kód pro textový, nebo grafický link… Díky za připomínku!

Vypadá to docela pěkně... Zrovna chci založit pár multi keší a taky jednu mysterku, tak to možná i využiju :-)

Jen mám zatím pár připomínek:

1. Generování  popisu je pěkné, jen opravdu text bohužel “přetéká” mimo rámeček :frowning:

2. Možná by chtělo generování popisu dát přímo do menu k zadání vlastní kešky, aby se nemuselo opět vyplňovat jméno atd.

3. U položky “Moje keš” u zadaných keší jsem zjišťoval spíše pokusem, co které tlačítko dělá…

Je to jen pár připomínek, ale jinak moc dík za snahu! Vypadá to docela dobře…

Za sebe mohu prohlasit, ze nebudu poporovat dalsi standard, a pokud bych chtel, aby si uzivatel mohl overit souradnice, pouziju zavedny envice. Navic, pokud se jedna o nejakou "lokalni" zalezitost.

Osobne si myslim, ze je malo tradicnich, a zbytecne moc mystery kesi. A taky malo DNF. Proc se kaceri stydi za to ze neuspeli?

Citat: "Kdo neumi prohravat, nema pravo vitezit!"

to Pazitka: Tak právo nepodporovat nový standard samozřejmě máte! Nechápu sice poznámku o "lokálním" záležitosti, ale to není důležité. Já si naopak myslím, že netradičních keší(mystery, multi) je málo a beru je jako velice příjemné zpestření lovů! Za DNF se nestydím, ale myslím si, že kvůli jedné malé chybě ve výpočtu nenajít finále je zbytečné, když se relativně snadno zjistit KDE se mohla stát chyba, aniž by bylo zapotřebí otravovat zakladatele. Proto tento "nový standard". A já osobně se za DNF nestydím, jen se mi naštěstí většinou daří! Díky za názor!

to Roman_Jaromer: Díky za pár připomínek, pracuju na tom! O těchto nedostatcích vím, brzo je odstraním...

Je to hezký. Díky za odkaz a vynaložené úsilí. Když bude rozhraní intuitivní a v listingu bude jasný klikatelný odkaz, tak je v podstatě jedno, jestli se ověřuje na evince nebo jinde, takže jsem rád za trochu rozmanitosti a držím palce. Pro mě to sice zatím žádné zajímavé funkce nemá, ale třeba časem přibudou. [:D]

Btw. Taky mam rád mysterky a multi, ač na ně poslední dobou nemám moc čas, ale zas všeho musí být s mírou [;)] 

Tak máte-li jekýkoliv nápad na funkce které by ještě mohly být ku prospěchu, moc rád je tam doklepu, bude-li to v mých silách…

Pridam se k Pazitkovi. S podobnymi berlickami (myslim
i evince) nejsou mysterky tajemne a multi nejsou napinave. Rozhodne to nepouziju ani na svych kesich ani pri hledani. Na takovyhle geocaching bez napeti je skoda casu i penez :-).

Mě náodou připadá možnost ověření si souřadnic docela dobrá. Hlavně když třeba koncový poklad je o kus dál, než indície. Třeba já osobně nemám v terénu přístup k Internetu, takže stejně mi je to v terénu na nic, ale když počítám třeba napřed Mysterku, tak mám alespoň možnost si ověřit, že jsem neudělal chybu a neztratit třeba hodinu hledáním bůh ví kde! A pokud třeba někde nenajdu třeba multinu, tak alespoň si doma můžu ověřit, zda to mám spočítané dobře,nebo jsem někde udělal chybu! Takže podle mě je to docela dobrá věc!

S tím, že už je ta možnost i jinde, asi by to chtělo sjednotit nějaký standard, ale každému asi vyhovuje něco maličko jiného... Mimochodem, zrovna jsem si založil jednu mysterku(tedy, zatím jen ukryl, ještě musím na ní něco dodělat, ale do prázdnin by měla být zveřejněna), kde jsem použil Tvé generování popisu (i když jsem si musel trochu upravit velikost textu přímo v HTML, aby se mi to tam vešlo)... Takže díky moc!

Je to pěkné, uživatelsky jednoduché, přehledné. Chválihodný počin. Teď se ale nezlobte, že napíšu, proč tuto asi nikdy nepoužiju, proč indicie mých keší neuploaduju a proč rozhodně budu proti tomu, aby kdokoli jiný krmil databázi údaji o mých keších.

Ač naprosto fandím individualitě, zdá se mi, že tato berlička jde proti tomu, proč se mi geocaching tak líbí. Kromě luštění hádanek a hledání pixliček je pro mě GC také komunita dobrých přátel a více či méně známých lidí se stejným koníčkem. Až dosud se i ti nejzarputilejší introverti mohli přemoci a zavolat kamarádovi o pomoc. Každé takové zoufalé volání o nápovědu či postrčení jen utužuje přátelství. Hledač je vždy vděčný. Cacher-pomocník si v tu chvíli naopak může znovu připomenout slasti a strasti dané cache a může si ji s tak s hledačem prožít virtuálně znovu. Nešťastník, který momentálně visí hlavou dolů zakleslý v nějakém roští v hluboké rokli, mnohem raději v té chvíli uslyší hlad kamarádův, než aby si na displeji mobilu přečetl, že indicie Q se nerovná 759.

Obávám se, že s internetovým geohelpingem se bude množit počet fantómů, které nikdo nezná. A nepozná, protože si vždy vystačí sami. Mě se opravdu nelíbí dělat cache pro anonymy, které nikdy nepoznám, jejichž fotku neuvidím a od nichž se nikdy opravdu nedozvím, zda se jim to líbilo nebo ne.

Navíc, spoustu lidí to jen podpoří v googlení multicachí. Indicie se budou nechat odhadovat a ochotný počítač je vždy potvrdí, nebo vyvrátí. Z 15kilometrové multi po hřebenech se během pár desítek minut u počítače stane levná tradicionálka deset minut chůze od silnice. I dnes jde mnoho multinek spočítat od stolu nebo nalézt natvrdo, ale proč počet levných keší tímto tak dramaticky zvyšovat? Chudáci autoři, kteří začnou dostávat logy "Super multi! S přítelem na síti spočítáno od stolu. Dík." [:^)]

V neposlední řadě zcela pomíjím fakt, že počítačovému heldesku se za poskytnutou pomoc nemůžu revanšovat tekutou odměnou, kterou následně spolu vypijeme [B][B][B] [Y]

Snad jsem tímto autory moc neotrávil a spíše jen je podpořil ve snaze udělat geocheating tak, aby se používal opravdu jen v nouzi nejvyšší [;)] Ostatní položky na liště jsou fajn. Určitě zejména začátečníkům pomůžou. Díky za ně.

Děkuju moooc za využití služeb, to generování štítku je jen beta, stejně jako celý web, ale makám na tom, bude líp…

dandra: moc hezky napsáno [Y]

A to já si zase raději dám to pivo na eventu. V terénu jsem spokojenější, když místo rozrývání okolí můžu kouknout do nápovědy (protože tu píše autor pro všechny, a ne individuálně), a hledání stylem “nejdřív jsme to nemohli najít, ale po dvou telefonických konzultacích s autorem byla keška naše!” nijak neprožívám.

Ten převod souřadnic by chtěl ještě přilepšit. Pro inspiraci:
Na převody souřadnic používám stránku Luka$e. Po zadání stačí kliknout na kalkulačku a následně na glóbus = otevře se mapa s označeným bodem.
GPS
----------------
Tisk štítků je dobrej nápad. Přidal bych tam i tisk logobooku A4.
----------------
Protože mám kolem sebe spoustu mysterek, odmítám jakoukoliv další zakládat (plány jsem měl). Prostě všeho moc škodí. Takže ověřování souřadnic asi nevyužiju. A u multiny, kde se něco počítá, je super, pokud si někdo prohlédne i kousek lesa o pár set metrů bokem, kam jiný kačer nazabloudil :slight_smile: Prostě pokud to není moc daleko a i to nepravé místo je hezké, tak to snad dotyčného zase tak moc nerozladí…
----------------
Ale chtělo by to po odladění tohoto webu nějak provázat s webem GC.CZ a i vzhledově trošku sjednotit. Prostě ať je vše na jednom místě.