Geohry v cizích keších

Připadá Vám jako přehnaný požadavek, aby když někdo pořádá geohru a používá při ní cizí keše, že s tím nejdříve seznámí vlastníka keše ?

Docela by mne zajímalo, kdo z místních zlepšovatelů a vynálezců za tou vymyšleností je.

O jakou jde geohru? Něco jsem přehlédl?

Myslim, ze by to mela byt samozrejmost…
Stejne jako Sobika me zajima, jestli narazis na neco knkretniho :o)

Geohry jako zavody TB nebo soutez levobreznich proti pravobreznim? Jak bys tam chtel ziskat souhlas majitelu vsech kesi, do kterych se soutezni TB muze dostat?
Fakt by to chtelo konkretni priklad, nenapada me, jak by nejaka geohra mohla vlastnikum vadit, pokud v ni jde o normalni najiti cache a tradovani.

Jasně, že narážím na něco konkrétního, jinak bych to sem nepsal.

Počkáme chvilku, jestli se chlapci z 12ti geokačerských týmů přihlásí sami.

Předpokládám, že jde o tuto akci http://cwgsmenarna.cz/hra-2011/

… a náslenou zvýšenou zátěž keší které se do ní dostaly díky vložení hesla.

Nehraju to, ale mám jednu krabku blízko jiné která touto návštěvou byla poctěna a taky jsem zjistil větší frekvenci kačerstva "cestou okolo".

Což o to, v téhle keši je zátěž i tak dost velká, jenže já na jaře logbooky vyměňuji a nascanované je následně dávám do galerie ke keši.

Vzhledem k tomu, že u tvých keší jsou oscanované logbooky běžně k vidění, tak je chyba dotyčných, že si toho nevšimli a nezařídili se podle toho (buď výběrem jiné keše nebo aspoň prosbou, abys heslo digitálně "zneviditelnil").

Ale jinak se přiznávám, že u takto pojaté hry nemám dojem, že by parazitovala na mojí keši, takže bych na zvláštním oznámení netrval.

Mno, nápad hezký, ale myslím, že dát pak autorovi keše alespoň soukromě vědět by bylo bývalo jednak zdvořilé, druhak v zájmu hry samotné.
Já si pak z pozice provozovatele té krabičky připadám jako trumpeta, když jdu dělat údržbu, najdu v keši tenhle letáček a musím v časové tísni na nepohodlném místě studovat, o co vlastně jde a zda to výměnou popsaného logbooku nějak poškodím či nic.

Tak mě, jako majitele ‘postižené’ kešky to vůbec nevadí. Provoz se sice trochu zvýšil, ale to mě spíš potěšilo, nejsem přeci hospodský z Mýtinky ;).
Jediné co mi teď došlo je, že chlapci jsou trochu sami proti sobě, když mi nedali vědět, jestli mam při eventuální údržbě něco zachovat.
Náhodou jsem byl na údržbě a chtěl vyměnit logbook, ale protože byl zpola popsán (způlky prázdný), tak jsem ho tam nechal. Vůbec jsem si přitom nevzpomněl na nějakou hru, která tam probíhá.

Abych pravdu rekl, tak teprve vcera jsem se dozvedel, ze jsem majitel referencni cache pro zjistovani statistik. A tak ji budu o to vic chranit a udrzovat v chodu. Do vcerejska mne bylo divne, ze ta cache ma trochu vetsi navstevnost, ted to jiz chapu.

Ale jinak je dobre byt kontaktovan, ja sam jsem byl kontaktovan ohledne serie "K pramenum" a tak jsem pridal do cache informaci, ze tato cache je v tomto projektu a ted se o tuto informaci staram sam.

Myslim, ze nektere hry, jsou casove omezene a tak i hesla, ktera jsou obcas v cache jsou po nekolika mesicich nepouzitelna. Sam jsem narazil asi na 3 hesla a slozite jsem pak patral o co jde a pokazde jsem zjistil, ze jsem narazil na neco co uz nekolik tydnu ci mesicu je ukoncene. Vetsinou se jednalo o stopovani nejakeho kacera a pomoci hesla se ziskavaly souradnice k jeho mysterce.

Kolombo, a nejseš v tomhle přípaě trochu paranoidní? Protože pod pojem "používá pro svou hru cizí keše" bych zařadil leccos, ale určitě ne vložení nějaké kartičky, zapsání do logbooku nějakého vzkazu…

Tahle aktivita "navíc" mi přijde zajímavá a zase to oživí hru. TVY KRABCE SE NAPROSTO NIC NESTANE - teda pokud ti nevadí, že tam choděj lidi…

A pokud jde o údržbu - je zcela na tobě, jestli se budeš "zvěrokruhem" nějak zabývat, pomáhat vzkazu ve tvé krabce přežít, anebo ne. I to je součást hry. Nikdo přece nemá zaručeno, že vůbec najde krabku tam, co je napsaná… natož něco v ní.
Vlastně bys tak klidně moh zajít a tu stránku s heslem z logbooku vytrhnout. Jak říkám, je to čistě na tobě B)

Nojono…slusne by bylo se zeptat a vysvetlit o co jde, preci jen kes je stale majetkem ownera…na druhou stranu se zas tak moc nedeje ne? :o)

Taky jsem ten logbook s jejich zapsaným heslem včera odnesl :smiley: Těžko někdo může čekat, že budu v keši skladovat několik let popsaných logbooků, že. Ale protože nejsem zase až takový prevít, tak jsem jim to heslo přepsal na nový list.

Mimochodem, docela zábavná představa, jak ten jejich zápis hledá někdo v sešitku velikosti A8, který je dnes ve většině keší :smiley:

Tuhle keš mám docela blízko a jezdím na kole pravidelně kolem, tak si můžu zkontrolovat, jak dopadla ta otep propagačních letáčků, co jich byla včera keš plná. Mimochodem, vzhledem k tomu, že se k té aktivitě nikdo veřejně nehlásí, tak to asi zase bude něco mírně komerčního.

… tuším, že jedním z hlavních organizátorů je Paka Team, takže jestli chceš nějaké vysvětlení obrať se nejspíš přímo na ně :wink:

pokud jsem pochopil podstatu (zvyseny napor navstev) tak to myslim nema cenu resit. Stejne tak by se mohli ozvat lide u jejichz krabek se porada nejaky event (jeden zapis za mesic a najednou jich tam je 50) a nebo kdyz mas krabku uprostred niceho, a za rok vznikne v sousedstvi nejaka serie X krabek a kdyz uz si nekdo da tu praci jit na serii tak samozrejme vezme i to co je poceste, takze v prvnim vlne navstev (reknem mesic dva) se Ti pomerne drasticky zvysi navstevnost a i v nasledujicim case bude vetsi nez pred zalozenim serie …

a takhle se da pokracovat .. pritom to jak moc dana vec ohrozi existenci (poniceni) tve krabky je v pristupu jednotlivych kaceru .. rozhodne bych to nehazel na triko organizatoru ..

akorat holt budes casteji doplnovat logbook, ale tak s tim owner pocitat musi .. ale to vetsinou neni moc urgentni, protoze kaceri maji obvykle vetsinou po ruce spoustu nahradniho papiru :smiley: