GeoKačer 2010 - tak trochu jiná geografická soutěž

[center]http://www.adam.cz/clanek-2010010038-geokacer-2010-tak-trochu-jina-geograficka-soutez.html[/center]

???

Ach jo.

No a co?
Uz se tu vasnive kdysi diskutoval myslim prvni rocnik. Ted uz bude treti… :slight_smile: Pripravuji vlastni schranky, vlastni ukoly a soutez… Proc by nemohli? :o:o:o

Ale jistěže mohli, to byl ode mne jen povzdech, jak je GC zprofanovaný a na nápadu se přiživuje už opravdu kdekdo.
Ostatně, dnes přece může kdekdo kdeco…
Jo, pro rýpaly - jistě, patent na GC není, že…?

Vy taky naděláte, mudlů bude čím dál míň, ale myslím že nevyhynou. Je to přece jako kroužek geocachingu, když jsou k tomu navedeni a poučeni lidé, které by to mohlo bavit a o hře nevědí, není to nic špatného. Já jsem se o gc dozvěděl z rádia a jsem moc rád, že to v tu dobu zrovna vysílali.

Tak co třeba "Mudla 2010" - tak trochu úplně jiná geografická soutěž.

Posadit se na piknikovou deku 5m od kešky čekající na FTF … to by byla fronta, co? :D:D:D

Dokud se nevykecávají krabky v hospodě, tak mi nic nevadí.

Lol,to někdy musíme vyzkoušet =D

Už jsem zažil cache u vesnického kostelíka, o které vědí obyvatelé okolních domků a sledování cacherů hledajících krabičku mají jako příjemné povyražení.

to mi připomíná na jedné návsi hledáte něco ne mi jen tak koukáme a ha tak keška je tamhle u té modré šipky (cca 80letá paní )

podle mého názoru se nejedná o nějaké přiživování, ale naopak o dobré rozvíjení hry (zkus si něco o tom nejdřív přečíst), kéž by takových geokačerů bylo víc a vyhnalo víc děcek ven

mužeš prosim upřesnit to "přiživování" ?

Mě se ten nápad líbí, dětem to ukážou a možná je to i chytne, vždyť je to jen a jen dobře. Cacherů je sice hodně, ale bude-li jich více, určitě nás čekají nové a zajímavé nápady :slight_smile:

Když vzniklo toto téma, tak si tu Ostravaček stěžoval (nic proti tobě) a já měl celkem blbej pocit, že jsem se účastnil (a už druhý rok) této soutěže, ale jak koukám, tak kešery odsuzovaná není a to je dobře. Je při tom celkem sranda a pokud mě mé vědomosti neklamou, tak je groundspeak partnerem soutěže od ročníku 2010.

Což podle mě udělalo z "příživníka" oficiální soutěž.

Nuže dobrá, asi je to k něčemu, i když mám trochu jiný názor na masovost dnešního GC a jeho propagaci. S tím ale nic nenadělám, takže se přikláním k názoru, že je to pro děti fajn.
A pokud je pravda, že je to pod záštitou GS, tím líp.

Masový to bude až budu stát frontu na logbook … zatím jsem u keše potkal někoho jenom 1x (žejo Pežo :wink: )

kdyby sis prohlidl stranky před kritizováním, tak by si na to přišel, že je GS sponzorem… jinak jsi sám dílek té tvé nenáviděné "masovosti" stejně jako já a jakejkoliv jinej kačer :slight_smile:

k soutěži: pro děcka je to fajn, když už nic, tak je aspoň vytáhnem na chvíli ven :slight_smile:
a nemalá áčást účastníků jsou kačeři, takže to s tou "masovostí" až zas tak horky neni…

Ano, shnil jsem třešňu…
Blbě jsem si prohlédl stránku o soutěži, strašně jsem si povzdechl nad veřejnou propagací GC a masově jsem dnes ulovil dvě keše se svými georobotky, čímž jsem vlastně také propagoval GC a uvedl do jeho tajů dva potencionální cachery.
Omlouvám se, pokud jsem svým názorem někoho pobouřil.

jejda :slight_smile:
jen sem uvadel duvody, proc e zbytecne stezovat si tu na masovost :wink:

jinak geokacer neni jedina soutez tohohle typu.. po nas to maji i kdesi v cehcach…

Myslím, že většina kačerů se ke geocachingu stejně dostane přes kamarády a známé (jako my), ta publicita může mít na svědomí jen pár procent. Naopak myslím, že v některých případech může být i prospěšná. Lépe aspoň trochu poučený začátečník, než někdo, kdo až po x keších přichází na to, že GC a TB se nepřivlastňují, že keše se zakládají na zajímavých místech a ne pod barákem, že kinderšrot není zrovna vítaným předmětem na výměnu a tak …