[center]http://www.adam.cz/clanek-2010010038-geokacer-2010-tak-trochu-jina-geograficka-soutez.html[/center]
???
[center]http://www.adam.cz/clanek-2010010038-geokacer-2010-tak-trochu-jina-geograficka-soutez.html[/center]
???
Ach jo.
No a co?
Uz se tu vasnive kdysi diskutoval myslim prvni rocnik. Ted uz bude treti…
Pripravuji vlastni schranky, vlastni ukoly a soutez… Proc by nemohli?
o:o
Ale jistěže mohli, to byl ode mne jen povzdech, jak je GC zprofanovaný a na nápadu se přiživuje už opravdu kdekdo.
Ostatně, dnes přece může kdekdo kdeco…
Jo, pro rýpaly - jistě, patent na GC není, že…?
Vy taky naděláte, mudlů bude čím dál míň, ale myslím že nevyhynou. Je to přece jako kroužek geocachingu, když jsou k tomu navedeni a poučeni lidé, které by to mohlo bavit a o hře nevědí, není to nic špatného. Já jsem se o gc dozvěděl z rádia a jsem moc rád, že to v tu dobu zrovna vysílali.
Tak co třeba "Mudla 2010" - tak trochu úplně jiná geografická soutěž.
Posadit se na piknikovou deku 5m od kešky čekající na FTF … to by byla fronta, co? :D:D:D
Dokud se nevykecávají krabky v hospodě, tak mi nic nevadí.
Lol,to někdy musíme vyzkoušet =D
Už jsem zažil cache u vesnického kostelíka, o které vědí obyvatelé okolních domků a sledování cacherů hledajících krabičku mají jako příjemné povyražení.
to mi připomíná na jedné návsi hledáte něco ne mi jen tak koukáme a ha tak keška je tamhle u té modré šipky (cca 80letá paní )
Ostravacek napsal/a:
Ale jistěže mohli, to byl ode mne jen povzdech, jak je GC zprofanovaný a na nápadu se přiživuje už opravdu kdekdo…
podle mého názoru se nejedná o nějaké přiživování, ale naopak o dobré rozvíjení hry (zkus si něco o tom nejdřív přečíst), kéž by takových geokačerů bylo víc a vyhnalo víc děcek ven
Ostravacek napsal/a:
Ale jistěže mohli, to byl ode mne jen povzdech, jak je GC zprofanovaný a na nápadu se přiživuje už opravdu kdekdo.
mužeš prosim upřesnit to "přiživování" ?
Mě se ten nápad líbí, dětem to ukážou a možná je to i chytne, vždyť je to jen a jen dobře. Cacherů je sice hodně, ale bude-li jich více, určitě nás čekají nové a zajímavé nápady ![]()
Když vzniklo toto téma, tak si tu Ostravaček stěžoval (nic proti tobě) a já měl celkem blbej pocit, že jsem se účastnil (a už druhý rok) této soutěže, ale jak koukám, tak kešery odsuzovaná není a to je dobře. Je při tom celkem sranda a pokud mě mé vědomosti neklamou, tak je groundspeak partnerem soutěže od ročníku 2010.
Což podle mě udělalo z "příživníka" oficiální soutěž.
Nuže dobrá, asi je to k něčemu, i když mám trochu jiný názor na masovost dnešního GC a jeho propagaci. S tím ale nic nenadělám, takže se přikláním k názoru, že je to pro děti fajn.
A pokud je pravda, že je to pod záštitou GS, tím líp.
Masový to bude až budu stát frontu na logbook … zatím jsem u keše potkal někoho jenom 1x (žejo Pežo
)
Ostravacek napsal/a:
Nuže dobrá, asi je to k něčemu, i když mám trochu jiný názor na masovost dnešního GC a jeho propagaci. S tím ale nic nenadělám, takže se přikláním k názoru, že je to pro děti fajn.
A pokud je pravda, že je to pod záštitou GS, tím líp.
kdyby sis prohlidl stranky před kritizováním, tak by si na to přišel, že je GS sponzorem… jinak jsi sám dílek té tvé nenáviděné "masovosti" stejně jako já a jakejkoliv jinej kačer ![]()
k soutěži: pro děcka je to fajn, když už nic, tak je aspoň vytáhnem na chvíli ven ![]()
a nemalá áčást účastníků jsou kačeři, takže to s tou "masovostí" až zas tak horky neni…
Ano, shnil jsem třešňu…
Blbě jsem si prohlédl stránku o soutěži, strašně jsem si povzdechl nad veřejnou propagací GC a masově jsem dnes ulovil dvě keše se svými georobotky, čímž jsem vlastně také propagoval GC a uvedl do jeho tajů dva potencionální cachery.
Omlouvám se, pokud jsem svým názorem někoho pobouřil.
jejda ![]()
jen sem uvadel duvody, proc e zbytecne stezovat si tu na masovost ![]()
jinak geokacer neni jedina soutez tohohle typu.. po nas to maji i kdesi v cehcach…
Myslím, že většina kačerů se ke geocachingu stejně dostane přes kamarády a známé (jako my), ta publicita může mít na svědomí jen pár procent. Naopak myslím, že v některých případech může být i prospěšná. Lépe aspoň trochu poučený začátečník, než někdo, kdo až po x keších přichází na to, že GC a TB se nepřivlastňují, že keše se zakládají na zajímavých místech a ne pod barákem, že kinderšrot není zrovna vítaným předmětem na výměnu a tak …