Geokalendář 2008 - jak se vám líbí ?

Já jsem taky spokojen. Líbí se mi. Já si do něj budu stejnak hlavně čmárat časy a pod záležitosti. Skrátka pro mě je to kalendář jako každý jíný s tím rozdílem, že je to kalendář s mým koníčkem.

Na zacatku akce kalendar jsem ani netusil kdo se skryva za obchodem GCShop a nickem GCS team, presto jsem nabidl GC Shopu pomoc a neco pripominek jsem ke kalendari napsal v ramci casu, ktery jsem tomu mohl a chtel venovat. Mel jsem mimo jine zajem na tom jak bude oriznuta moje fotka, ktera byla puvodne na vysku. Dostal jsem ji na zaklade sve zadosti pred uverejněním k odsouhlasení, stalo se z ni uplne neco jineho, ale rekl jsem ano. Mel jsem i zajem na tom abych vedel jak budou uvedeny moje popisky a mel jsem i prilezitost je opravit. Vsiml jsem si i jinych popisku a mel jsem k nim i vyhrady, neporovnaval jsem je s tim co bylo uploadovano. U me to souhlasilo a opravoval jsem vlastni chyby. U jinych jsem neporovnaval co bylo v souborech a potom ve vysledne sazbe.
Podklady jsem mel k dispozici ve forme pdf souboru. Vsechny skutecne vecne chyby, ktere jsem objevil, byly na zaklade mych pripominek opraveny.
Marek z GCS byl vzdy bez nejakych emoci pristupny k pripominkam. Pokud mel nekdo predem "obavy" o vysledek, mohl k nemu sam aktivne prispet, alespon tak malo jako treba ja. Sam jsem pak i s pripominkami ustal, protoze stale je co ladit, ale nekdy se musi rict dost. Vysledek je vzdy kompromisem casu, zkusenosti a terminu.
Co se tyce vysledneho kalendare, taky vidim nemalo chyb, ale vzhledem k celkovemu chvatu a zpusobu a ziskavani podkladu se nad ne rad povznesu. U nekterych me mrzi, ze jsem na ne sam vcas neupozornil. Jine jsem v podkladech nemohl videt (barevne podani, vazba, …)

Nicmene celkove jsem za vysledek vdecny a rikam [color=red]"Diky Marku"[/color] a bude-li nejake priste budu se snazit byt veci opet pokud mozno vcas a v ramci sveho casu napomocen, neb po bitve je kazdy general ;). Diky !!!

Spokojenost.
Když uvážíme za jakých okolností se věc rodila, výsledek je solidní.
Díky Chozému a Markovi.

Konečně dorazil i náš balíček. Spokojenost naprostá. Díky všem, kdo se podíleli na realizaci :slight_smile:

I mně se kalendář líbí a děkuji za něj.

Myslím, že vzhledem k rychlosti realizace je výsledek dost dobrý.
Nám se líbí…

Jako fotograf a grafik (ale hlavně fotograf) bych měl mít HODNĚ připomínek. Sám kalendáře vytvářím (od fotografie, až po grafiku - letos cca 20) a vím, co je s tím práce. Je pravda, že většina fotografií je amatérských (špatná kompozice, zlatý řez, šikmé horizonty, kvalita výstupu, barevné úpravy…) a i grafiku bych osobně dělal jinak. Ale o fotografiích rozhodl HLAS LIDU. Vždyť je to společné dílo a dýchá z toho ta různorodost a nadšení pro věc. A z mizerný fotky, která porušuje všechny možné kompoziční pravidla a je v malém rozlišení, tudíž nejde drasticky oříznout, žádný grafik-kouzelník dobrou fotku neudělá. A s tím, že se listy špatně otáčí jsem měl problém loni. Kvalitních tiskáren je málo, nebo jsou drahé. Chce to odchytit ještě před zaplacením za tisk, jinak "Pozdě bycha honit…"
Příště chce holt začít dříve. Já jsem ale spokojen a autorům díky… B)

Nejsme spokojeni, vše co bychom chtěli řící bylo již napsáno. Příští rok neobjednáváme.B)B)

Kalendář mám poprvé. Má své mouchy, ale jsem rád že jsem si ho objednal a díky všem kteří se na něm podíleli.

tak furt čekám, kdy konečně přijde z GCShopu zásilka a nějak nic… Budu se muset poptat, zda toho mají tolik a nestíhají, nebo zda je problém jinde.:expressionless:

Tak nevím, po přečtení místních řádků jsem se obával, co mi to dorazí domů a když dorazilo, byl jsem rád… Ano, není to perfektní grafická práce, ale to na první pohled vidí jen ten, kdo se tím živí nebo je to jeho další koníček. Možná mám lepší kousek, ale stránky se obracejí normálně, v rámci možností. Jaké tam budou fotky věděli všichni, hlasovali pro ně a kdo ne, tomu je to jedno. Taky bych si představoval jiné fotky, ale jsou tam ty co tam jsou a nejsou špatné, naopak. Celkově bych kalendáři dal 9/10, příští rok by bylo asi dobré zahájit debatu o kalendáři dřív, fotky nominovat lépe a déle. A co závěrem? Příští rok pošlu zase svoje fotky do nominace (i když se letos neujaly), kalendář si určitě objednám a díky za něj všem. Aby to nebylo zase až tak pozitivní, myslím si že logo geo shopu mohlo být menší, kalendář vypadá jako reklamní dárek právě tohoto shopu a dárek to není… autorsky se na tom podílelo několik desítek kačerů a vedle loga geoshopu mohlo být možná i logo geocachingu a naše česká ještěrka…

Tak už dorazil i ke mně. Různé drobné nedokonalosti jsou myslím v normě vzhledem k době, která byla na jeho přípravu a k předem nevyjasněným pravidlům a požadavkům.
Co mi vadí opravdu je absence popisků u obrázků, které by říkaly, u které cache bylo foceno. To je myslím nejpodstatnější chyba tohoto geokalendáře.
Díky všem, co pomáhali s přípravou, jsem rád, že ho mám!

P.S. na příští rok bych mmj. navrhoval a) klasický formát, aby se vešly větší fotky (tento je strašně široký na úkor výšky) b ) lesklý papír - myslím že u fotek je to nutnost