Zkus Spot - http://www.skylab-mobilesystems.com/en/products/spot.php
Ten se tvari, ze umi Bluetooth i vestaveny GPS modul (ale zatim jsem ho zkousel jen s BT), nicmene je podle te stranky kompatibilni s SXG75.
Zkus Spot - http://www.skylab-mobilesystems.com/en/products/spot.php
Ten se tvari, ze umi Bluetooth i vestaveny GPS modul (ale zatim jsem ho zkousel jen s BT), nicmene je podle te stranky kompatibilni s SXG75.
no spot podle stranek vypada zajimave, ale rozchodit se mi ho nepovedlo, tedy to demo co je na strankach
Ja to rozchodil na 6230 + Garmin BT10, ale mapy jsem nevidel. Ukazovalo to polohu a projety profil…
Tak to byla samozřejmě první věc co jsem na SXG75ce zkoušel, nicméně s integrovanou GPS nefunguje, nejdou žádný funkce, souřednice se jednou načtou a už se neměměj:-( Zkoušel jsem to i s BT GPS a stou to chodí naprosto v pohodě. Takže se to sice tváří, že to podporuje integrovanou GPS, ale ve skutecnosti to nefunguje:-( Snad to v nějaké další verzi opravěj, aby to fungovalo.
Prosim jak se tady do tohohle telefonu davaji java aplikace???Ja mela predtim CX65 a proste se na pc udelala slozka a v ty byli jar a jad a proste sem to tam pres pruzkumnika nakopirovala a pak sem to v mobilu nasla a mohla spustit.Kdezto v tomhle to vubec nevidim ze sem tam neco nakopirovala a kdyz si tam poslu pres infra nebo bluetooth jar a jad zvlast tak mi to napise ze chybi aplikace pro otevreni tohoto souboru.Tak by me zajimalo jestli delam neco spatne nebo je ten mobil na reklamaci.Diky
Java aplikace se do SXG75ky dostanou jenom přes kabel nebo wap. Já je tam nahrávám přes USB kabel DCA-540 a program Java Midlet Installer. Návod najdeš tady: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=712
Tak jsem konecne udelal neco malo pokusu s novym SXG75 a ve stredu vyrazil na lov kesi. Zde si dovolim popsat nekolik malo postrehu.
Telefon ma integrovane GPS a aplikaci pro GPS od vyrobce. GPS se mi oproti Garmin BT10 (takova bluetooth krabicka, kterou pouzivam v soucasnosti s PDA) zda o mnoho citlivejsi (GPS telefonu funguje v pohode i na sedadle spolujezdce, zatimco Garmin mel problemy i na okenku zadniho sedadla).
Navigacni Java aplikace od vyrobce ukazuje jen na desetiny minut, navic tam nejdou zadavat souradnice, takze je opravdu urcena jen pro vyhledavani trasy podle adres. To funguje dobre, po Praze me to navigovalo spolehlive. Sice me baba hnala po Jizni spojce, ale na treti krizovatce, kdy jsem tam odmital zahnout si dala rict a naplanovala mi konecne “moji” trasu. Pro navigaci je potreba mit pristup k Internetu, taha si odtamtud mapy a dotazy, ale hodinova jizda z Pruhonic do Stodulek spotrebovala asi 20kB. Pro ridice dobre reseni, bohuzel je to jenom trial, po 3 trasach je potreba se registrovat a zaplatit.
Levnejsi moznosti je aplikace Wayfinder, ktera funguje na stejnem principu…
Takze jaka jina aplikace? Pro geocaching zbyva SPOT. Rozebehl jsem demoverzi, ktera vsak neumoznuje temer nic a plnou verzi zatim nebudu kupovat (29$), protoze se rychle vyviji velmi zajimava ceska aplikace GPSka, ktera v soucasne dobe umoznuje import map v grafickem formatu a import waypointu. A dale pak zobrazeni trasy, waypointu a navigaci k waypointu.
Nevyhoda tohoto programu byla, ze neprumeruje data z GPS, takze pri hledani kese jsem musel prumerovat sam, ale pote co jsem si odmyslel obcasne “ulety” od polohy jsem nasel v pohode 2 kese, ktere byly zamerene naprosto presne.
Vyse zmineny clanek opravdu vysel… TADY. Uzitecne spise pro zajemce o NEMAPOVY GPS prijmac (BT GPS modul lze koupit uz “jen” za 2368,- Kc plus telefen Nokia 6021 za 3499,- Kc). Kdo hodla kupovat novy telefon a zaroven nemapovou GPSku, muze situaci resit oklikou ![]()
Opera Mini je skutecne perfektnim resenim pro vsechny, kteri nechteji sedet u pocitace a presto mit pristup k informacim (treba pri dohledavani skrysi nebo hledani dopravnich spojeni). Mnozstvi stazenych dat je minimalni, uziti maximalni (na co je pak WAP!?!). Vrele doporucuji!
Je fajn, že lze nejen cache logovat, ale i disablovat a snad i zakládat… I když to jsem ještě nezkusil ![]()
Tak mě napadá: můžu sedět někde na pařezu, v klidu si založit cache, přes mobil ji založit na gc.com a pak si jen počkat tak +/- dvacet minut, než se přiřítí mitak s lolem za zády :-))))
Jo, klidne muzes;) Je to hrozne sikovna vecicka. Ja takle na geodriknu od Samana obdrzel prazskej geocoin, napsal si z mobilu o aktivacni cislo, coin zaktivoval a hned na geodrink ulozil. Cela procedura mi zabrala cca 10 min, a to jsem se k tomu obcerstvoval pivem:).
Chachacha - nebo radši obráceně!
Já bych tam určitě vyčkával už před založením ![]()