GPS signál 26.3.2009 ca 12-13h

Nedíval jste se někdo v této době na mapu satelitů a kvalitu příjmu? Já měl cca jeden a půl hodiny signál jenom ze tří/čtyř satelitů, přesnost GPS 26m, všechny družice byly od nadhlavníku jenom přesně na východ …
Až jsem v tom začínal vidět znamení … brrrrr

Co vy?

No to si děláš prdel… no abych pravdu řekl, mě se GPSka ani dneska nezapnula! To je znamení… Attack here!

Tak to je asi kvuli Obamove prijezdu ne? Ne vazne, gps satelity byly staveny aby vydrzeli neco kolem 6ti let a na provoz GPS se ročně vynakládá přibližně 600 až 900 milionů amerických dolarů a jelikoz je ted financni kryze, bude presnost kolem 20m zcela normalni :D.
A ted opravdu vazne - neni to neobvyklej jev, obcas se mi to stava taky, jak na Oregonu tak Ld-3w, proc to fakt nevim.:wink:

Zeby to byl tygl… eeee … skvrny na slunci? Bo jinej neřád :smiley:

Tento jev jsem dnes nepozoroval. V udaný čas jsem byl v Hořovicích a okolí a GPS pracovala standardně. :wink:

Když už se tu mluví o kvalitě signálu, tak měl jsem tu možnost projít se uzavřenými částmi vojenského újezdu v Brdech a jeden podplukovník tam říkal, že se tam každý den mezi 12 a 16 hodinou plně ztratí GPS signál…

A nejmenoval se ten plukovník Terazky? :D:D:D Ne v pohodě, někdy to zkusím ověřit. Párkrát jsem tam byl i s gps, ale už si nepatuji kolik bylo hodin. Že by právě vojenský újezd v Brdech byl tak zajímavý. To by signál ztrácela i dopravní letadla, která zde přelétají. No uvidíme…