GPS v letadle - podělte se o zkušenosti

Parada, nez se vubec v CSA namahali napsat mail, tak se najde nekdo primo od zdroje :slight_smile: Diky moc za vycerpavajici informace.

Taky diky za odpoved, jen me zarazilo nasledujici:

Existuji vubec takove :wink: ? A co na CD nebo DVD vadi?

Tím se myslí bez CD v provozu, bez vloženého media. Patrně při čtení vyzařují do okolí víc elektromagnetických vln než je zdrávo.

Pohybující se části notebooků jsou přece jen větší zdroj možného rušení. Protože je to špatně kontrolovatelné, při vzletu a přistání jsou cestující požádáni, aby “vypnuli veškeré elektronické zařízení”. Doporučuji každému se základním pudem sebezáchovy to udělat. Občas se nám opravdu stává, že vypadávají některé přístroje, většinou je to naštěstí opravitelné - pokud je čas - znovuzatlačením jističe (circuit breaker). My v tu chvíli nevíme, jestli to bylo zrovna telefonem nebo notebookem, a ani později to není lehce prokázatelné, ale dáváme přednost se o tom bavit po lince u piva než se vidět jako hlavní zpráva dne večer na Nově…Ale to už je jen pro zajímavost v zájmu osvěty a vlastní bezpečnosti :-).

No, tak z CSA nakonec napsali :slight_smile: Na to, ze jim to trvalo vic jak tyden, toho napsali skutecne hodne a hlavne vuubec nic noveho.

Uplne bez problemu…Etrex Vista C LKPR - EHAM a zpatky. NAdatloval jsem si do ni predpokladany SID route i STAR a dokonale jsem se trefil :-). Sedeli jsme pred kridlem, GPS v klidku oprenou o okynko.

60CSx funguje u okynka, na sedacce u okynka na kline a 4 satelity ma i na rozhrani s vedlejsi sedackou, ale pouze v ose okynka. Nabeh satelitu okamzity jako vsude jinde, vypadky v tomto okruhu zadne, vyskomer samozrejme nepouzitelny (krome skoku do menu a zobrazeni aktualni vysky ze satelitu). Leteli jsme s EasyJet do Londyna a v GPS jsem mel podrobnou mapu Evropy, takze docela prijemne, videt kudy presne vede koridot
r. Stevardkam GPSka nevadila, oproti konzumaci alkoholu ;o)

tohle bych na kole nezvlád… :-))))

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us