GPSBabel 1.3.3 a změna chování

Nevím, jestli se to tu již neprobíralo (myslím že ne). Všiml jsem si toho nedávno, když jsem nahrával nové kešky z PQ.

GPSBabel mi nepřiřadil keškám správné ikonky a ani v "Note" nebylo plné jméno kešky s její obtížností. Zjistil jsem, že ve verzi 1.3.3 to již nedělá automaticky, ale až na požádání přes parametry -Si (ikonky) a -Sn (jména).  Oficiální dokumentace je však na toto dosti skoupá...

Bonusově ještě do "Note" vloží typ kešky... viz. tento příspěvek.. : Re: something the grep boy and girls I think

Nevím jestli dokumentace je skoupá, ale hned na home se píše:

Infrastructure, General Fixes, and Improvements.

• '-N' flag is deprecated. Now to get names that "know" about application specific fields like geocaching, use -Sn and -Si to adapt names and icons.

Dokumentace je skoupá, protože v dokumentaci o těchto parametrech není ani slovo... Navíc, když nový gpsbabel spustím, stále tam je jako jeden z parametrů:

-N               No smart icons on output

Tak jsem zjistil další zajímavou věc :-)

Člověk by řekl, parametry, to je v pohodě... Ale je tu velké ALE :-) 

Takhle to funguje:

gpsbabel -i gpx -f 362933.gpx -o garmin -Si -Sn -F usb:

a takhle to nefunguje:

gpsbabel -i gpx -f 362933.gpx -o garmin -F usb: -Si -Sn

a ani takhle...

gpsbabel -i gpx -o garmin -F usb: -Si -Sn -f 362933.gpx

Zajímavé... Záleží na pořadí parametrů... ;-)

Tak GPSBabel 1.3.4 zase pro jistotu změnil chování… Jak se dočteme v changelogu:

Takže tato nová verze již nedává multikeškám stadion apod., ale pouze modrou vlajku (60CSx). Tradicionálky jsou tradičně truhličky :frowning:

Downgrade na verzi 1.3.3 již proběhl…

Tak, staré známé (a dobré :slight_smile: mapování typu kešek na ikonky na Garminech je (na požádání) zpět :wink: Sláva, nebudu se muset stále držet starého gpsbabelu 1.3.3 :wink:

2007-11-14  	 	Restore (optional) "old style" icon mapping for Geocaching on Garmins.