GSAK 7.0: má smysl upgradovat?

Po dvou týdnech jsem se dostal k počítači a vidím, že jsou oficiálně venku dvě nové verze GSAKu. Jedna je zásadní, druhá (ze dneška) přináší drobné opravy.

Trochu ale váhám, jestli upgradovat. Starší verze mi bez problémů funguje, mám tam nastavenu řadu dialogů, fungující makra. Nechce se mi potom moc testovat, jestli všechno funguje, a případně potom opravovat.

Anebo se není čeho bát a po instalaci GSAKu 7.0.1 bude všechno stejně funkční jako dřív?

No ja sem do 7 sel tak trosku ze zvedavosti a nepozoroval jsem zadne problemy pri prechodu. Potesili me child waypoints ze jdou editovat a hlavne treba u mystery pridavat…to mysim drive neslo nebo se pletu? Kdys vam nechybi tohle tak asi pro me zadna jina zmena nebyla (pry jsou lepsi nastroje na macra, ale ja se v programovni bohuzel moc nevyznam…tak vyuzivam upravene vytvory ostatnich…tim bych chtel podekovat Pepovy z pocernic :))

[quote] Minutus: No ja sem do 7 sel tak trosku ze zvedavosti a nepozoroval jsem zadne problemy pri prechodu. Potesili me child waypoints ze jdou editovat a hlavne treba u mystery pridavat...to mysim drive neslo nebo se pletu? Kdys vam nechybi tohle tak asi pro me zadna jina zmena nebyla (pry jsou lepsi nastroje na macra, ale ja se v programovni bohuzel moc nevyznam...tak vyuzivam upravene vytvory ostatnich...tim bych chtel podekovat Pepovy z pocernic :))

[/quote]

Ano, praci s child waypoints Clyde ve V7 opravdu vyrazne vylepsil. I proto jsem na ni presel (ostatne jako nedavno registrovany jsem to mel zdarma, tak proc ne). Ve V6 neslo co vim s child waypoints nic delat, zde je lze editovat/pridavat/nastavovat corr.coordinates atd. dle libosti. A hlavne-pri generovani GPX ci nahravani do GPS lze jmena child waypointu vytvaret podobne jako jmena jejich rodicu pomoci kodu %neco (za %children), coz umoznuje i child.wpt mit v GPS ve smysluplnem nazvu a ne v tom defaultnim slozeneho z prefixu a wpt.rodice jako driv.

Pro praci s makry tam jsou pripraveny formulare, tj.ze makra se muzou chovat a vypadat jako jina okenni aplikace s tlacitky, soupatky, editboxy atd… Zatim jsem zkousel jen zhruba, ale vypada to slusne funkcne.

[quote] Tom Klíčník: ...vytvořím ho jako nový bod a logicky (= po svém) si ho pojmenuji [/quote]

Když už jsme u toho, tak zrovna včera jsem strávil celičký večer tím, že jsem hledal způsob, jak odeslat seznam waypointů pro geocaching do GPSky, ale aby se mi nepromíchaly s mými vlastními waypointy, tak jsem jim všem chtěl přiřadit na začátek znaky "X_". Možná to vysvětluju blbě, zkrátka, aby z např. "GC004F" bylo "X_GC004F". Netušíte někdo, jaký software by uměl waypointy hromadně přejmenovat?

Já jsem upgradoval tak nějak s primpincu (za 10 USD) a vpodstatě vše mi funguje. V některých dialozích přibyly nové volby, ale nic závratného.

Jedna věc mně ale přece jen nefunguje - po importu se zobrazí summary a pokud se mění status kešky, tak se tam vypíše a je klikací. V předchozí verzi to fungovalo bez problému, mohl jsem si okamžitě prohlídnout listing. Teď mi to zahlásí, že to nejde, protože je otevřená jiná instance nebo co a šmitec. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?

Taky jsem si toho vsiml, me to ale nijak nevadi. Napis ale klidne na GSAK fora, Clyde podobne problemy mensiho razu bez problemu rychle vyresi a do dalsiho releasu zahrne opravu casto radove v jednotkach dni.

Abakus: zkoušel jsi upgradovat tou včerejší verzí? Tohle mi připadá jako chyba, na kterou už určitě někdo upozornil.

Asi tu sedmičku nakonec taky zkusím. Doufám jen, že budou fungovat starší makra.

Jasně, zkoušel jsem to i po upgradu ta poslední verzi - dělá to to stejný.

Asi časem někam někomu napíšu, zatím jsem na to moc línej [:)] a ten log je dostupný z File > Display last change log, takže nic kritického.

Neboj, ja v V7 starsi makra bez problemu pouzivam. Makrojazyk byl jen rozsiren o nekolik funkci a zejmena o praci s formulari, jak jsem uz psal. 

Kdyz jses linej, tak jsem to s Clydem nejprve ve foru, potom i mailem prodiskutoval sam (taky me to trochu vadilo) a novy patch 7.0.2 build 14 to opravil. Nyni uz odkazy z Load summary okna funguji no problem. Priste linej nebud :-)

[quote] minarjo:

Kdyz jses linej, tak jsem to s Clydem nejprve ve foru, potom i mailem prodiskutoval sam (taky me to trochu vadilo) a novy patch 7.0.2 build 14 to opravil. Nyni uz odkazy z Load summary okna funguji no problem. Priste linej nebud :-)
[/quote]

Super, díky ti! [Y][:)] Ona by časem ta moje nespokojenost zvítězila nad leností, ale kdo ví kdy...