Ahojky, muze mi nekdo znaly vysvetlit, co zpusobuje, ze ac mam v GSAKu oznacene vsechny nalezene kese a u vsech je datum nalezu a kdyz dam filtr "pouze nalezene", tak mi je to vsechny spravne vyfiltruje, ale kdyz to poslu do Oregona, tak ten mi zaradi mezi nalezene kese vsechny krome dvou. Pritom kdyz se podivam do caches_visits.txt ci jak se ten soubor jmenuje, tak tam jsou vsechny vcetne tech dvou, je u nich stejny format jako u ostatnich ale Oregon je neprida mezi nalezene. Zkusil jsem tedy znovu zapsat log "found it", kese se zaradily mezi nalezene a zustaly tam i po smazani duplicitnich zapisu logu v souboru cache_visits.txt. Ale dnes po dalsim exportu vyfiltrovanych nalezenych kesi z GSAKu jsou zase jako nenalezene. ?!? hlava mi to nebere.
A kdyz uz se ptam na GSAK vi nekdo, proc jsou v seznamu kesi nektere radky tucnym pismem? Snazil jsem se to vymyslet, ale zadnou logiku podle ktere by to bylo jsem nenasel. Diky.
A nejsou to eventy?
double
tucne jsou ty, ktere mají add.waypointy
Ted jsem zkusil nechat si poslat z groundspeaku gpx s nalezenymi kesemi, importoval to do GSAKu a znova nahral do Oregonu a už zobrazuje spravne nalezene. Ale pricinu jsem stejne neodhalil, protoze jedna z tech dvou byla vlastne prvni keska, takze uz prisla v gpx z groundspeaku ponekolikate. Dik za odpovedi.
Mám trochu jiný problém, ale naplno to vystihuje jméno threadu tak to hodím sem. Udělal jsem si statistiky mých keší v GSAK (klasikou FindStatGen aktualni verzi) ale počet cacherů kteří mi je navštíli je o dost vyšší než ukazují vygenerované statistiky. Jak je to možné?
Asi to bude tím že do GSAK stahuju GPX soubory které nenesou zrovna moc logů. Jak přenést všechny logy?
správná domněnka
- použij makro AddLogs (http://wiki.geocaching.cz/wiki/Makra_gsak). Zatím jsem s ním nikdy nepracoval, takže případné nastavení neznám
Doplním rsc_cz:
makro se při prvním spuštění zeptá, v jaké databázi GSAKu má naindexovat nicky a jejich userID, tak si vyber tu, kde máš nejvíc keší…
Indexování chvíli trvá, takže trpělivost…
Pak už se jen zeptá, jaké typy logů chceš stáhnout, buď nech jenom Found it nebo klidně nechej všechny, na to, co chceš to nemá vliv kromě rychlosti celé operace.
To je vše…
Jeste jednou se zkusim zeptat, i kdyz nevim, jestli dotaz nepatri do dlouheho threadu k Oregonu. Dosud jsem si myslel (a vyplyvalo mi to i z mistniho fora), ze nalezene cache jsou zaznamenany v Oregonu v souboru cache_visits.txt. Ale jelikoz mi Oregon zase udelal to, ze po exportu gpx s vyfiltrovanymi nalezenymi keskami mi dve nezaradil jako nalezene. Tak jsem se dival do cache_visits a k memu prekvapeni tam jedna z nich mela zaznam a druha nemela. Zkusil jsem si poslat z Groundspeaku PQ - found caches a nahral ji do GSAKu a pak vyfiltrovat znova do Oregonu a ejhle, najednou byly zase vsechny nalezene kese spravne zarazeny mezi nalezenymi. Tak jsem se podival, co na to rika cache_visits, ale tam zaznam o nalezu te jedne porad chybel. Tak jsem zkusil v textovem editoru umazat skoro vsechny zaznamy v cache_visits, ale Oregon porad zobrazuje spravne vsechny kese jako nalezene, i kdyz zaznam o jejich nalezu v cache_visits chybi. Mam tomu rozumnet tak, ze Oregon zaznam o nalezenych kesich eviduje jeste nekde jinde? nebo je to jen tak neco mezi nebem a zemi?
Cte si to navic take z gpx souboru, takze pokud tam jsou i nalezene kese, tak o nich vi…