GSAK - obrazky do Garminu

Mohl by někdo více znaly angličtiny a Gsaku vysvětlit jak dosahnout toho, že si muže vyklikat obrazky ktere chce odeslat do garminu?

http://gsak.net/board/index.php?showtopic=21156&hl=garmin%20photo&st=80

Je mi jasne že si musim stahnout dvě makra:

1. HTML_SelectImages.gsk
  • ja ho sice spustim, ale nějak se nic neděje
  1. SendImagesToGarmin.gsk
  • odeslani obrazku funguje, ale pořad nikde nemam tu možnost si vybrat ktere obrazky chci a ktere ne

Díky za pomoc

Nejsem sice znalý angličtiny, ale pokud jsem to dobře pochopil, pak HTML_SelectImages.gsk je makro, které funguje jako SplitScreen (menu View/Split Screen), tam v rozbalovacím menu zvol "Select Images". Zobrazí se ti obrázky, které jsou v listingu a kde je můžeš vybrat pro export do GPS. To druhé by mělo být pro samotný export.
Hrát si s tím budu snad až večer.
Třeba se pletu, tak si rád přečtu výklad zkušenějších, popř. postup "pro blbý" :smiley:

Jak na to:

1. stáhnout a nainstalovat obe makra
  2. v defaultní dtb (tam kde máte nenalezené kesky) zvolte jenom kese ktere mate nenalezene
  3. zvolte: Database - Grab Images
  4. pro zrychlení doporucuji pred zmacknutim OK zvolit "grab new images only" a do volného pole níže zadat "img.geocaching.com/cache/log/"
  5. po stazení vsech obrázku (coz bude podle objemu vasí databaze trvat docela dlouho) spustíte macro "SendImagesToGarmin", zvolíte "send selected images" a do polícka "keywords" zadáte "hint, spoil" a zmáčknete "Send" a už to fičí…

pokud víte o nejakých obrázcích, které nemají v nazvu slovo hint nebo spoil, zvolíte "splitview" a označíte obrázky, které chcete do exportu jeste pridat (odeslou se pak spolu se vsemi, které mají slovo hint nebo spoil v názvu)

pro dalsí dotazy se klidne ptejte, me to funguje bájecne :slight_smile:

Dík za popsaný postup.
Má to jen jeden drobný háček, že GSAK padne na hlášce "Cannot open file C:\Documents and settings\xxxxx\Data aplikací\GSAK8\temp\GetExtension." při stahování obrázků.
Už je to i na fóru, takže budem čekat.

Me jede vse v porádku, muzu se zeptat kde je mysleno tim "i na foru"?

Tady GSAK -> Grab Images crash
akorát s tím rozdílem,že u mne to padá pokaždé jinde. Většinou na flagcounter (návšťevnost stránek), nebo na doxině.

Díky za upozornení, ze nemám updatovat z verze 62 :slight_smile:

Na 62 to fachá?

EDIT: no jo, běží to. Ještě že lze udělat downgrade :smiley:

Ja jsem asi fakt blby - to jinak není možné.

Odesilani obrazku - s tim problem nemám - to jsem hned pochopil jak na to.

Puczmeloun píše: pokud víte o nejakých obrázcích, které nemají v nazvu slovo hint nebo spoil, zvolíte "splitview" a označíte obrázky, které chcete do exportu jeste pridat (odeslou se pak spolu se vsemi, které mají slovo hint nebo spoil v názvu)

Tož z toho jsem blby - splitview nikde nemam!!!

Menu GSAK (horní řádek) View, tam zvol Split Screen.
Zobrazí se ti oddělená část se. Pak v těch rozbalovacích menu "Split Sreen format" najeď na položku Select Images (spodní polovina rozbalovacího menu).

ajo - už mi to de - su fakt trdlo

Konečně jsem mohl aspoň jednou poradit a ne být pořád zatrotla :D;)

používáte to i na kartě, nebo jen ze zařízení?

Ja zatim dal zkopirovat u cca 1300 kešek všechny obrazky do přistroje - zatim nemam potřebu to davat na kartu

Tak asi budu za trotla já, ale už si tak vážně připadám. Makro HTML_SelectImages.gsk zdá se funguje, podle puczmelounova návodu :slight_smile: Ale SendImagesToGarmin vyžaduje verzi GSAK 8.0.1.66, přičemž mě odkazem pošle na stránku, kde se dozvím, že taková verze neexistuje. Kde jste vzali něco, co funguje ve verzi 62?

Zatim jsou ty nove verze v beta verzi takže ke staženi pouze tady:

http://gsak.net/board/index.php?showtopic=20201&st=40

• musiš mit nainstalovanou min verzi 133 - což je posledni oficialni verze

Díky, tohle jsem nemohla najít. Takže už jsem o krok dál - makro funguje, fotky se přenáší, do správného adresáře - a přesto je pak v GPS nevidím. Je potřeba udělat ještě něco, o čem nevím? Firmware 5.30 mám.

hmm - to netušim

Ja to tam nahral a hned po tom se v u kešek daly zobrazit fotky

ehm .. co že to po mně chce? viz příloha

No přece aby jsi si vybral obrázek ve Split Screen.