radi bychom touto cestou upozornili na netradicni event Halloween Premium Member Party, ktery momentalne pripravujeme a aby byl zamysleny efekt, co mozna nejvetsi, zadali jsme ho na gc.com co mozna nejdrive jak to jen predem podle pravidel jde, tedy 3 mesice pred konanim a odkaz s kopii pro membery davame i sem. A ted co nas k tomu vedlo…
vsechno je jednou poprve
opravdu si myslime, ze je to dobry napad :o)))
uz dlouho zde nebyla tak vasniva diskuse jako pri publikovani prvni premum member kesky
Tak co vy na to? Presvedci Vas konani teto merendy k zaplaceni 3 dolaru Groundspeaku a naslednemu vyzkouseni Premium membershipu ? Na vase nazory se tesi
Jak si tak matne na sebe vzpominam, tak poprve to nebylo zrovna to prave orechove :o)))
Ale vsechno jednou v ceskem geocachingu musi zacit - i eventy bez novacku. Vytvorte tedy dve skupiny kaceru: “starou gardu” a “zelenace - Travnickare”. PM si budu moci v klidu popovidat a zavzpominat na stare dobre casy. Pozvete i dalsi non-PM veterany jako Samana i Solima, ale nenechte je zalogovat. Novacky nechte tapat, at nadale zakladaji nesmyslne pixly, nenavratne sbiraji coiny do soukromeho alba a zapominaji logovat travelbugy.
Bude to stejne takove jako Prvni ceska PM keska? PC-Romeo, vzdyt sam vis, ze tech non-PM jsi jich udelal daleko vic a mnohonasobne hezcich. (Btw, diky za ne.)
Za posledni dva mesice jsem vysypal 3K CZK za travelbugy a mince. Je to mensi podpora GC.com nez $3 vstupneho na event? Budete priste vyzadovat, aby vsichni prisli v originalnim kulichu z geocachingshop.eu za “pouhych” 399,-?
Pokud citim, ze bych neco mel financne podporovat, tak je to v prvne rade cokoli, co pro komunitu dela bartj. Tak, a ted jsem si nasypal do bot. Pitr, Maty, PC-Romeo ani Kucinka uz se mnou nepromluvi, dokud v mem profilu nenajdou "Premium Member". A nenajdou... :oP
Samozrejme jsme tento nazorovy proud ocekavali a proto jsme informaci o eventu dali prave sem. Jak sam pises, vysypes 3K za TB a ani nemrknes, nekdo jiny je vysype za neco jineho apod. Je to proste kazdeho vec, za co sve penize utraci. A nas jen proste zajimalo, kolik lidi by jedno pripravovane geo-setkani ovlivnilo a bylo tou posledni kapkou na misce vah, pro kterou by se rozhodli sve 3 dolary investovat timto smerem (nebo je to chyba v engine gc.com a subcsriber only feature by se nemela tykat event caches???). Protoze je to pak i vstupenka na event, je mysleno spise s nadsazkou, za svou investici muzes ziskat vsechny vyhody Premium Membershipu a odlov subscriber-only caches je jen jednou (a rekl bych spise tou minoritni) z nich. Navic je znamy postup, kterak member dokaze subscriber-only kesku zalogovati, takze o bodu to rozhodne nebude
Ale Pítře, PM vůbec není o penězích. Tu srandu co to stojí ročně několikráte za měsíc prolejeme hrdlem:)) Mám přístup k PM a mohu říci, že já PM nejsem proto, že je to úplně na levačku. Pro mě to absolutně žádný přínos nemá. Klidně budu hlasovat pro, aby se ve výši poplatku za PM zpoplatnil každý založený účet. Ale v PM já žádné radikální výhody pro mě nevidím. Snad jen, že teď nemám možnost se zůčastnit eventu s lidmi, které asi pravděpodobně potkám na eventu několik dní předtím a na eventu několik dní poté. A jestli si opravdu myslíte, že ta poslední kapka na mysce vah je PM event, tak potěš pán bůh. Přeji příjemnou zábavu:))))))
No, tak nás tohle neovlivnilo. Upřímě, stále je nám lépe mezi větší a různorodější bandou lidiček (větší sranda, více nápadů atd…) a tady bychom se asi cítili i dost nesví…já osobně tedy určitě. Pro zajímavost, nejblíže PM členství jsme byli při nápadu Zlatého fondu českého geocachingu, ovšem i to po několika zkouškách, co a jak a jak která keška… padlo.
No, neberte to tak, že nechcem podpořit groundspeak, máme nakoupeno 14 TB nějaké mince a tak…ale tohle nám přináší radost, prostě za tohle, rádi peníze dáme. Jak tu psal Čejda, z jehož příspevkem souhlasím… ke spokojenému geocachingu Poníci víc nepotřebují a zaplacení PM členství by nám pravděpodobně nějakou větší radost a více kamarádů nepřineslo…
Pokud by někdo chtěl udělat revoluci v PM členství tak to by šlo jednoduše podmínit PM členstvím novou trackables politiku … Co tím myslím? Že bychom si třeba nemuseli kupovat 500 čísel na naše mince…které v nejblišších letech neupotřebíme a ani nechcem, aby se po světě toulalo 500 poníků, ale třeba jen 50…nebo, aby nám Groundspeak umožnil i při 3 trackovacích číslech mít ikonku atd …to bychom byli PM okamžitě, protože tohle by nám přineslo radost. Tím, že je to nastaveno tak, jak to je, vzniká jednak ohromné zasycení trhu s trackovatelnými věcmi (viz. případ Šamanova geocoinu) a jednak na tom Groundspeak nemůže tak vydělat…(nebo nechce?)…
No, závěrem, když by někdo řekl Poníci, dejte mi tolik a tolik a já vám to PM členství zaplatím a zajistím…tak snad i jo…jak už tu psal Čejda, utratí se i víc, ale jinak v tom PM více srandy a radosti (a o srandu a radost nám jde především) nevidíme.
Maty v listingu kesky nabizi zprostredkovat zaplaceni PM, takze kdo opravdu chce, muze se na nej obratit. Tech Kc 70,- opravdu neni mnoho za vyzkouseni. Kdo kesuje v ramci neplanovanych zastavek, jde mu o FTF, nebo kdo hleda i pri cestach do zahranici, pro toho se PM vyplati.
Jenom mi to porad neprijde jako vhodne zvolena bariera pro nechtene ucastniky. Maji-li se zucastnit - a jak Pitr psal - logovat i non-PM, pak zase nechapu smysl “PM-only” eventu. Rozumim napr. PM-only TB/coin-hotelum, stejne jako PM kesek, kde jde o ochranu prirody nebo pamatek pred najezdy “takykaceru”.
Znam neco podobneho v golfu. Se svym HCP muzu hrat jak na mistnich loukach s derami ve fairway a hrbatymi greeny, tak i na “VIP” mistrovskych hristich plnych celebrit. Hadejte, kde je lepsi atmosfera pro hru jen tak pro radost, pokec s kamarady a seznameni se s novymi lidmi…
celkom ma bavi sledovat Pitrovu nekonzistentnost a priklananie sa k provokativnym nazorom, plavanie od antiamerikanizmu, podporu alternativneho opencachingu, a teraz najnovsie obrat o 180 stupnov a podporu PM a Groundspeaku :)))
Kazdopadne nas to tu v hospode v Jindrichovom Hradci nadchlo, urobime Halloween party pre vsetkych bez ohladu na clenstvo ci neclenstvo a v tom istom termine. Pitr, Maty, PC Romeo a kto bude chciet tam, ostatni otvoreni ludia na inej akcii, take vseludove hlasovanie. Ani som netusil, aku geocaching prinasa alternativnu zabavu. Diky za to
… Omlovám se za offtopic… Já jim teda nerozumím. Obzvlášť s pohledu BM ownera TB/coina ne… tak bych byl rád, kdyby někdo řekl, jakou to má výhodu, když jako majitel nevím kde TB je a stejnak pak, když se nějakej PM smiluje a vynese jej ven, tak je zase ve standartkeši …takže jako ochrana před ukradením? To mě dost uniká tenhle smysl…obzvlášť ve spojení se slovem hotel.
Jinak, jak říkám někdo holky, jinej vdolky …kdo chce být všude na FTF, nebo má nějaké elekronické mašinky co dokážou PM bonusy využít a chce je využívat, tak proč né…nechť se stane PM …Groundspeak umožňuje tuto zábavu dělat stejně tak zadarmo (možná pro někoho méně efektivně a pohodlně) a má k tomu asi nějakej důvod. Věřím, že kdyby chtěl, tak dá třeba freeverzi jen na nalezení prvních dvaceti kešek a bylo by. Proto beru tu jakousi histerii kolem PM členství tak trochu s rezervou.
Jinak mluví se tady o 70 korunách, to je měsíc? Proč měsíc, to by snad bylo efektivní alespoň na rok, když už, né?
No nas to prave taky nadchlo - prave ta nova alternativa :))), ale stale si nejsme jisti, ze se nejedna jen o nejakou chybu v engine gc.com a ze je vubec mozne PM eventy poradat. V pravidlech o tom primo nic neni, treba od ted bude Nicmene ani po zbeznem proletnuti fora na gc.com jsme nic na toto tema nenasli. Takze nez se nam reviewer formalne vyjadri, ocekavame dalsi nazory na poradani PM eventu…
Vyjadreni viz reviewer note - MO eventy nejsou brany jako poruseni guideline “Event caches are gatherings that are open to all geocachers” (zdroj: vyjadreni Groundspeaku v reviewerskem foru), v utery 2.8. lze publikovat.
Pokud to byl jen pokus, jestli takove zadani projde, tak je otazka zodpovezena a muzes listing stahnout, at nestrasi 3 mesice ve vypisu nejnovejsich cachi.
And to everyone’s great surprise, what happened was that people came, ate, drank, talked, then left. Seriously, what was the big mystery about “what would happen”?
většinou se do těchto diskusí nezapojuji, sice mě to připomíná něco negativního, selektivního…, ale nebudu to nějak moc rozebírat… pro mě není problém dát tolik nebo tolik za PM a souhlasím s tím že je to každého věc, když si něco kupuji tak si to kupuji proto, že od toho něco samozřejmě očekávám nebo proto abych na něco co pokládám za prospěšné alespoň přispěl a nějak pomohl. Je mě blízký názor dandry, čejdy i šamana…, na druhou stranu nevidím proč nerespektovat, že se chce v rámci eventu setkat jen určitá skupinka této eokomunity… já bych k tomu neremcal, jen bych se asi takové akce neúčastnil.
Šamane a spol., díky za ráznou reakci. Pokud budu mít čas, zúčastním se, kdyby to mělo být v Antarktidě. A rád přispěji více než třemi dolary na případné náklady s tím spojené.
A co v tom vidis za logiku? 3 dolary zaplatit za to, ze na stranky groundspeaku ukladam stovky megabytu fotek, zatezujeme servery logovanim, prohlizenim kesek, prohlizenim kesek v google earth a na google mapach, ze Groundspek nam na geocaching.com necpe zadne OT rekalmy. Jedine ktere tam jsou jsou ty na GPS, mapy ci TB’s. Pritom by tam urcite mohly byt i reklamy na boty, outdoor obleceni apod. Ale nejsou… Stejne jako vyskakujici okna ci podobne prasarny. myslite ze by na tom Groundspeak neziskal spoustu penez? Jaka asi tak muze byt navstevnost gc.com? A jak tu nekdo, myslim ze Ponik, psal, ze by RADSI zaplatil honzovi b, nic proti nemu, jeho sluzeb si moc vazim a rozhodne bych taky nevahal mu nejak prispet, ale RADSI jemu nez Groundspeaku? To uz bych nerekl… Preci jen, diky PM clenstvi by se skoro dalo rict ze gc.cz sluzby a funkce nepotrebuji… A, i pres velkou uctu k Honzovi, kdo mi da vic? Groundspeak nebo Honza?..A Samane, nepripadas si detinsky? Nebo ze bysme v geocachingu zalozili klany? Bratrstva? Nebo jak byste to nazvali…? “Oni se nam nepaci, maju neco co my zme nevymysleli a nezrobili a preto zrobime neco ine, neco provokativnejsie, a nech sa treba poseru…” Z jakeho duvodu hodlas zakladat jiny event? Aby si ti, kdo “nebudou cpat prachy tem blbejm amikum” mohli taky zapsat log? Ale jo, jen ho zaloz, budu rad kdyz uvidim kolik lidi stoji o super zabavu, /pripravy probihaj uz nekolik dni a budou trvat nekolik mesicu, vsichni kdo prijdou si skutecne uziji/ a kolik lidi stoji o dalsi masovou akci v nejakym sale kde se lidi bavi nanejvys ve skupinkach, protoze ostatni jsou moc daleko a navic tak jako tak maji svuj rozhovor, ktery ale nevim o cem je, protoze jsou moc daleko… To je bludny kruh…
No ber to treba tak, ze jsme chteli zjistit, jestli pro geocachery, kteri v PM zadne radikalni vyhody nevidi by nebylo konani PM eventu impulsem k investici do neceho, do ceho puvodne investovat vubec nechteli :))) Navic je ta castka k ostatnim vydajum za geocaching smesna, takze jde spise o nazor na konani PM obecne, tedy podmineni neceho necim. Takze si nemyslim, ze bys tu moznost ucasti nemel, ale je jen na tobe, jestli ti to za to stoji. Nam je prece uplne putna jestli Groundspeak dostane o 3$ vice nebo ne a protoze PM event nema ani jinou ikonku, tak to neprilaka ani tradicni lovce profilovych ikonek ;), jedna se tedy ciste o nazorovy postoj. Mozna jsme meli nejdrive zacit nejakou anketkou typu “PM Event”:
je nesmysl a takovou myslenku bych nepodporil ani se ho nezucatnil
mi nevadi, ale nijak me neoslovuje, nezucastnil bych se ho
vymetam vsechny eventy, tak bych se zrejme zucastnil i tehle pijatiky
ten napad se mi libi, zucastnil bych se
No a hned by bylo jasno, zda ma vubec smysl takovy event poradat. To, ze jsme otocili poradi a nejdrive zadali listing na veci nic nemeni, alespon je tema zhavejsi a muzeme ho s dostatecne horkyma hlavama probrat :))) Nicmene uz alespon zname nazor revieweru gc.com, PM eventy jsou povoleny a nechava se na mistni komunite, jestli se ujmou, nebo ne. Takze ted je na komunite, aby se vyjadrila…
Spousta lidi tam zadne fotky neuklada, a ani nepotrebuje – rada je bude mit na jinych serverech.
Logovani je jednorazova a kratka zalezitost. Prohlizeni kesek by taky mohla byt – kdyby na tech strankach nebyla hromada balastu.
Vyhledavani kesek je urcite narocnejsi. Tam rozhodne verim tomu, ze urcite typy dotazu kladou nemale naroky na servery.
Neprekvapuje te, ze tim zatezujes servery Google (ano, kupodivu je generovani a stahovani map a geografickych dat mnohem narocnejsi nez stahnuti nekolika souradnic) a nic za to neplatis?
Ja CHAPU, ze GroundSpeak potrebuje penize. Sam bych podobne servery rozhodne neprovozoval zadarmo. Jen se mi nelibi argumentace, ze kdo neni PM, ten parazituje na ostatnich. Pokud GS nechce provozovat sluzby pro neplatici verejnost, at to proste nedela. Klidne prece muzou zpristupnit server pouze pro PM. Nebrani jim v tom vubec nic. Jenze to neudelali, a dal umoznuji pristup i neplaticim lidem. Coz je jejich obchodni rozhodnuti, a obycejni neplatici uzivatele jsou soucasti jejich obchodnich planu. GroundSpeak proste pocita s tim ze nejsou a nebudou vsichni PM.
BTW: Pouzivas Google Earth? A pouzivas ho v zakladni verzi, nebo ve verzi "Plus" ci "Pro"?
Myslím že anketa k postaji k PM je stanovena od počátku existence PM. Stačí se podívat, kolik PM v čechách je a jakým tempem přibívají. V těch otázkách chybí jedna: “Vymetám všechny možné eventy, které z časových důvodů stíhám, takže mi nevadí, že jeden nebudu stíhat”. Jinak na rozdíl od Ondry mě nevadějí eventy s velkou účastí, protože tam poznávám nové a nové lidi a mám možnost se jednou více bavit s tím a jindy zase s oním. Slejzat se v pár lidech a omílat furt to samé mě moc nebere. A právě ta rozličnost debat s rozličnými lidmi mě se líbí, tak vymetám co se dá:))))) Na to abych viděl pár vybraných lidí nemusím pořádat event, ale stačí se obtelefonovat a srazit se třena u někoho na chalupě a pořádně podrbat:))) Jinak jak jsem již napsal. Mě PM nevadí, ale absolutně nic navíc nepřináší a tak jsem BM. A opět opakuji, nechci nic zadarmo a tak se nebráním názoru zpoplatnit ve výši poplatku PM geocaching pro všechny.
navyse navrhujem, aby do tohoto threadu napisali vsetci, co tam chcu dojst, a potom zistime, ci nahodou nejde
o pokus 4 ludi ziskat bod novou a pre nich zaujimavou cestou.