"His/her finds"

Potrebovala bych vygenerovat gpx soubor kesi nalezenych clovekem, ktery je BM - takove "My finds" alias "his/her finds". Sama jsem PM, ale nikde jsem na GC.com tuhle moznost nenasla. Proto se ptam, je vubec mozne nechat si neco takoveho vygenerovat a jestli jo, jak? Tady na foru jsem zadnou diskuzi o tomhle nenasla, jestli se to tu uz presto resilo, predem se omlouvam. diky;)

Nejsem si jistý na 100%, ale jde to snad jen přes PQ, což je placená služba (mohou jen Premium members).

Já PM jsem, ale v PQ jsem tuhle možnost nenašla - jak generovat nalezy nekoho jineho. Mozna to ani, protoze GS pritozene chce, aby si kazdy PM zaplatil. Treba existuje nejaka klicka:D

Teorie je taková, že by teoreticky se dalo stáhnout přes PQ keše z oblasti, kde lovil ten tvůj BM a pak přes nějaký software (třeba GeoGet) odfiltrovat keše, které našel. Jiný způsob mě teď nenapadá.

Ale určitě se najde spousta chytřejších lidí, než jsem já :slight_smile:

V PQ je ale jen posledních 5 logů. Takže to, zda kešku ten BM ulovil nezjistíš.

No já myslím, že to nejde :slight_smile: … přiznejme si, že jeden z mála důvodů (mě teda jinej nenapadá, ale rád si to nechám vysvětlit), proč chtít PQ nálezů někoho jiného, je, abych mu mohl vygenerovat statistiky. A to je důvod, proč si pořizovat PM. Takže bych se divil, kdyby to šlo.

Pokud to potrebujes kvuli statistikam, tak do GeoGetu muzes jednotlive kese nahrat pouhym stazenim html dane kese - je to pracne, ale neporusujes tim zadna pravidla.
Jinak PQ nalezenych kesi nekoho jineho udelat nejde, pokud vim.

OK, díky všem. Tak nějak jsem to tušila, takže si to budu muset postahovat ručně - tak o krátkých letních večerech… :smiley:

Je samozřejmě i lepší důvod k tomuto konání. Např. se sejdou čtyři kačeři, chtějí spolu někam vyrazit a chtějí si naplánovat hledání jen těch krabiček, které ani jeden z nich zatím nenašel. V GeoGetu otázka několika minut.

Pokud ti staci seznam kesi, tak muzes zkusit
geojarry.exe geojarry.ini gclist "ul=some_user"

stahnout muzes z uloz.to a geojarry.ini snadno vyplnis

Pokud se nemýlím tak taková možnost je ve skrýšotlači když si dám vyhledávání podle uživatele a vyjede mi tam seznam jeho nalezených keší a poté to můžu stáhnout jako balík gpx.

Přesně tak. Skrýšotlač to umí. Stačí se v něm přihlásit: Přihlášení –> Přihlášení na geocaching.com (zadej svůj login a heslo na gc. com) V menu vyber: Kešky –> Hledat na GC.com –> záložka Podle uživatele –>
zaškrtni: nalezené, načíst celý seznam
odškrtni: skrýt moje, skrýt mnou nalezené, skrýt zrušené

Zadej přezdívku kačera, klikni na tlačítko Hledat a chvíli vyčkej. Jakmile se načte seznam, celý ho označ (Ctrl+A) a klikni na tlačítko Přidat označené.

Nyní se u každé kešky bude doplňovat datum posledního nálezu. Musíš počkat, až se datumy doplní u všech nálezů. Může to chvíli trvat…

Poté už jen import do GPX: Soubor –> Uložit jako GPX (PQ)

Tady je ještě kompletní návod jak vyjet pro BM statistiky:
http://frostowje.ic.cz/?p=29

A co treba pouzit Geoget, respektive primo GeoJarry a v nem kliknout na "Geocaching.com query" a potom prepnou zalozku na "User" a tam si vybrat dle libosti, zdali chci nalezene danym uzivatelem, nebo uschovane danym uzivatelem. A potom samozrejme typ apod.