Snad jediná věc, která se mi v Geogetu doposud nepodařilo rozchodit je filtrování cache podél trasy.
V Google Earth zjistím trasu, uložím jako KML, převedu na GPX, importuju do Geogetu. Ve filtru nastavím jako jedinou podmínku v sekci Trasa, blíže než 1km a vyberu importovanou trasu.
Dám načíst a Geoget najde cache i 300 km daleko od té cesty. Dělám něco špatně?
na mapy.cz vygeneruji trasu a ulozim jako GPX, prejmenuji na priponu gpx (z xml),
v GG pres F2 naimportuji soubor, nastavim vzdalenost a zaskrtavatko (musi byt cerne),
v levem seznamu vyberu prislusnou trasu a kliknu na modrou sipku vpravo (presunu trasu do praveho seznamu - bez toho to chodit nemuze, neni aktivni zadna trasa)
Podstatne je mit spravne to zaskrtavatko. ve vychozim stavu je tak,z e se filtr podle trasy ignoruje. je potreba si dat pozor na jeho spravnou hodnotu.
Kdyz bude zaskrtnute - pak kesky musi byt v blizkosti trasy. Kdyz je odskrtnute, tak naopak v blizkosti trasy keska byt nesmi.
hele, abychom si to ujasnili, kdyz rikas, ze ti to najde i kes 300km daleko, znamena to, ze ti to najde vsechny kese, nebo ze ti to najde spravne, ale obcas je tam nejaka takova vzdalena ulitla? v takovem pripade, neni v koridoru trasy od toho ulitleho bodu nejaky pribuzny bod? (tedy, ze by v trase byla keska, ale mela vzdaleny waypoint, nebo naopak?)
Ahojky,
to Gord : Jwn pro upresneni u nove verze GG je zatrzitko cerne, zatrhnuto nebo bile, alespon takhle se mi to zobrazuje.
to t.prochazka: zkousel jsem tu tvou trasu co jsi dal na ni link, nevim co je to za trasu, ale v GG mi to vygeneruje skoro celou databazi i kdyz mam nastavenu vzdalenost jen 2 km. pritom jine trasy mi GG vygeneruje tak jak mam zadani a nemam problem.
…jestli on není problém v tom, že sice mluvíš o tom že sis vytvořil trasu, ale když se na to podívám v MapSource, tak vidím jen stopu. Když použiju ten tvůj gpx v GG, tak to opravdu vyhodí nesmysl. Když ale vytvořím skutečnou trasu podle tvé stopy, tak je vše v pořádku a vyhledá to keše jen do maximální nastavené vzdálenosti
A prave proto se u novych verzi v levem dolnim rohu toho filtrovaciho formulare zobrazuje, co presne ktery stav znamena. Zobrazeni se totiz lisi podle toho, jaky ma uziovatel nastaveny vizualni styl ve windows.
Ano, mám zatrženo, samozřejmě. Problém bude asi opravdu tom GPX souboru, je to ale prostě jen seznam bodů, které dohromady tvoří trasu. Je to trasa z Orlové do Jablunkova.
takto jsou v tom GPX souboru jednotlivé body trasy:
ostatne, kdyz se to GPX naimportuje do Geogetu jako trasa, tak se ta ulozena trasa objevi v podadresari route v podobe obycejneho textoveho souboru se seznamem bodu. tam je mozne si zkontrolovat, jestli to geoget naimportoval spravne.
Tak jsem zkusil ty mapy.cz, jediné čím se liší, že to není track, ale route. Nicméně po importu do Geogetu do toho txt souboru jsou oba soubory podobné, až na to že export s Google Earth je mnohem podrobnější (což v tomto případě není stejně potřeba). Asi obsahuje příliš mnoho bodů a GG si s tím neporadí. Když oba GPX soubory hodím do Google Earth zobrazí se trasa stejně.