Hold třetímu sirfu

Představte si, co se mi dnes přihodilo. Jdu si takhle vesele nakupovat do Tesca, přičemž si zapomenu vypnout navigaci. Po nějaké chvíli si na to vzpomenu, vezmu ji do rukou, a co nevidím? Šest sloupečků! Pravda ne moc vysokých, ale byly tam! V budově! Fascinován citlivostí nového přijímače (z 60C jsem na 60Cx přešel před pár dny - okolnosti kuriózní výměny popisuji jinde) jsem tam začal blnout; měnil jsem prudce směr chůze, zastavoval se na delší dobu (což bývá téměř vždy pro signál jistá smrt), dokonce jsem i demonstrativně skoro vlezl pod pokladnu, a furt pod tou jejich plechovou střechou kvalitní příjem! Signál nevypadl ani na okamžik. Deklarovaná přesnost kolísala nejčastěji kolem 12 metrů, což je slušné; max. počet družic sedm, nikdy to nekleslo pod čtyři.

Tak jsem si uložil pár waypointů a příště už budu míň bloudit. Doma nad počítačem si vymyslím ideální route od parkoviště vozíků přes rohlíky, úsek masa, zeleninu až k pokladně a bude mi fajn. Podle okolností zvolím buď “rychlejší čas” nebo “kratší vzdálenost” a udělám tak další krok k dokonalosti svého života. ;o)

Zajímalo by mě, v jakých extrémních podmínkách jste chytili signál vy. Třeba zjistím, že mezi regály se navigujete běžně… nebo ne? SiRFu zdar! ;o)

nezabudni zadat waypoint oddelenia s pivom :slight_smile:

Zkus postnout ty body zobrazené na fotce z mapy.cz, ať vidíme cos vlastně chytnul.

Pch, to přece nepotřebuju, z geocachingu mám vytrénovaný čuch na poklady! Šipku potřebuju na tu zeleninu. ;o)

Vrznu sem track z MapSource, ale do ortofoto to dát neumím. Mohl bych poprosit o zaučení? Třeba by se to hodilo i někomu dalšímu - klidně změňme námět vlákna nebo založme nové.

Hehe, tak tady to je. Je to Tesco v Kolíně. Viz zde nebo detailneji zde. Jak vidno, dle tracku to lítalo víc než se zdálo na místě, ale i tak je to úspěch. Jak říkám, signál nevypadl ani jednou.

Na jak dlouho jsi nakupoval zásoby? :slight_smile: Jestli jsi jezdil s vozejkem tak to je pomalu na vyměnu koleček. :-)))

Takze nabuduce nakupujes podla autoroutingu? ;]

Tentýž zážitek mám pro změnu z Globusu, tam vytáhnu z kapsy zapnutý mobil se SmartComGPS a koukám, jak chodím slepou mapou objektu :slight_smile: Nokia LD-3W v kapse. Zkusím to příště natrasovat.

Něco mimo téma: to tu máme tolik anonymních příspěvků??? :o

Tak dobrý, asi už to chápu. Ono to označuje jako anonymní všechny příspěvky z první verze gc.cz, že? :stuck_out_tongue:

A jeje, Cowboy si asi poprvé všiml některého ze starších příspěvků :). Ano, při přenosu starých fór (nejen předchozí, ale i ještě dřívější verze) se přišlo o nicky, vše je Anonymous…

No v Community Serveru to ještě jako Anonymous nebylo…
Leda to tak možná bylo evidováno, ale podpis příspěvku byl podle skutečného autora.