Představte si, co se mi dnes přihodilo. Jdu si takhle vesele nakupovat do Tesca, přičemž si zapomenu vypnout navigaci. Po nějaké chvíli si na to vzpomenu, vezmu ji do rukou, a co nevidím? Šest sloupečků! Pravda ne moc vysokých, ale byly tam! V budově! Fascinován citlivostí nového přijímače (z 60C jsem na 60Cx přešel před pár dny - okolnosti kuriózní výměny popisuji jinde) jsem tam začal blnout; měnil jsem prudce směr chůze, zastavoval se na delší dobu (což bývá téměř vždy pro signál jistá smrt), dokonce jsem i demonstrativně skoro vlezl pod pokladnu, a furt pod tou jejich plechovou střechou kvalitní příjem! Signál nevypadl ani na okamžik. Deklarovaná přesnost kolísala nejčastěji kolem 12 metrů, což je slušné; max. počet družic sedm, nikdy to nekleslo pod čtyři.
Tak jsem si uložil pár waypointů a příště už budu míň bloudit. Doma nad počítačem si vymyslím ideální route od parkoviště vozíků přes rohlíky, úsek masa, zeleninu až k pokladně a bude mi fajn. Podle okolností zvolím buď “rychlejší čas” nebo “kratší vzdálenost” a udělám tak další krok k dokonalosti svého života. ;o)
Zajímalo by mě, v jakých extrémních podmínkách jste chytili signál vy. Třeba zjistím, že mezi regály se navigujete běžně… nebo ne? SiRFu zdar! ;o)
Pch, to přece nepotřebuju, z geocachingu mám vytrénovaný čuch na poklady! Šipku potřebuju na tu zeleninu. ;o)
Vrznu sem track z MapSource, ale do ortofoto to dát neumím. Mohl bych poprosit o zaučení? Třeba by se to hodilo i někomu dalšímu - klidně změňme námět vlákna nebo založme nové.
Hehe, tak tady to je. Je to Tesco v Kolíně. Viz zde nebo detailneji zde. Jak vidno, dle tracku to lítalo víc než se zdálo na místě, ale i tak je to úspěch. Jak říkám, signál nevypadl ani jednou.
Tentýž zážitek mám pro změnu z Globusu, tam vytáhnu z kapsy zapnutý mobil se SmartComGPS a koukám, jak chodím slepou mapou objektu Nokia LD-3W v kapse. Zkusím to příště natrasovat.
A jeje, Cowboy si asi poprvé všiml některého ze starších příspěvků :). Ano, při přenosu starých fór (nejen předchozí, ale i ještě dřívější verze) se přišlo o nicky, vše je Anonymous…