Začínám a nevím jaké programy potřebuji k hledání kešek. Pročetla jsem diskuse na fóru, ale moc moudrá z nich nejsem. Mluví se tu o spoustě programů, ale nevím které všechny potřebuji a které jsou vhodné pro můj telefon (HTC Touch HD T8282). Stačí mi turistická mapa? Která je nejlepší? Děkuji za jakoukoliv radu.
Doporučuji program GCz , který stáhneš zdehttp://www.nicque.com/PQz/GCz.htm je tam k dispozici i čeština.Neobsahuje sice žádné mapové poklady, ale šipka tě vždy navede ke keši. Navíc ačkoliv ten program vypadá jednoduše má spoustu funkcí. Silně doporučuji
Nedaří se mi program spustit ![]()
"File open failed. [\Storage Card\Program Files\GCzII\Skin\COMMON\800x480.txt]"
"Unknown screen size. [800x480]"
Co to znamená? Musím někde v telefonu nastavit rozlišení? Mám telefon krátce, ještě jsem nic neinstalovala.
Program zatim asi nepodporuje rozliseni tveho displaye na telefonu
Bud tam musis neco upravit nebo pockat az to budou podporovat ![]()
Pred 1.5 rokem jsem presel na Oregona … ale predtim jsem pouzival geoscout … aspon co umel v te dobe .. muzu vrele doporucit … mesic muzes testovat … pak pripadne koupit
http://eastlands.dyndns.org/default.htm?navstation
Pred 1.5 rokem jsem presel na Oregona … ale predtim jsem pouzival geoscout … aspon co umel v te dobe .. muzu vrele doporucit … mesic muzes testovat … pak pripadne koupit
http://eastlands.dyndns.org/default.htm?navstation
[/quote]
Ani GeoScaut se mi nepodařilo spustit ![]()
"GeoScout2Setup není platná aplikace Pocket PC."
Stačí pročíst FAQ na stránkách autora nebo pohledat na internetu, stačí ve složce aplikace přejmenovat ve složce Skins nějaký podobný na práě 800x480. Měl jsem s HTC HD mini stejný "problém". Jinak GCz je ideální.
Mno,mám taky Blackstone a žádný z výše uvedených problémů jsem nikdy neměl. A jinak ne GCzII, ale PocketDrake je ideální. Pokud máš čím ho naplnit, samozřejmě.
zavis napsal/a:
Stačí pročíst FAQ na stránkách autora nebo pohledat na internetu, stačí ve složce aplikace přejmenovat ve složce Skins nějaký podobný na práě 800x480. Měl jsem s HTC HD mini stejný "problém". Jinak GCz je ideální.
Děkuji za radu, zní to jednoduše, ale vůbec netuším kde hledat a co přejmenovat. Dá se to nějak blíže popsat? Omlouvám se za hloupé dotazy (no jo, ženská!), myslela jsem si, že to prostě nainstaluju, ale nějak se nechytám. Asi budu hledat kešky s papírovou mapou a orientovat se podle lišejníků a tvaru mraveniště.
Looper36 napsal/a:
Mno,mám taky Blackstone a žádný z výše uvedených problémů jsem nikdy neměl. A jinak ne GCzII, ale PocketDrake je ideální. Pokud máš čím ho naplnit, samozřejmě.
Právě jsem nainstalovala PocketDrake. Teď už jen zjistit co znamená to "čím naplnit". Díky
To znamená, jak tam dostat data(kešky). GCzII si stahuje všechny informace online, takže pokud máš nějaký internetový tarif, není problém. Do PocketDrake nejdřív musíš kešky nahrát. Více o PocketDrake zde.
Právě se tím prokousávám, stáhla jsem si GeoGet a snažím se příjít na to, jak to všechno funguje. Zatím se moc neorientuju, nechám to uležet a zítra to zkusím znovu. Už se těším až vyrazím do terénu, ale nejdřív musím zvítězit nad technikou, ach jo :(.
Doporučoval bych Ti sehnat nějakého blízkého kačera. Pokud neznáš, zkus se mrknout na tomto serveru na volbu Mapy a v záložce Vrstvy zatrhni Uživatelé. Většina ze zkušenějších kačerů bývá ochotna Ti nejen pomoci s nějakým prográmkem, ale třeba s Tebou projít pár jednoduchých keší, aby ses rozkoukala.
Přeji hodně úspěchů.
pocket drake je skvely program,jeho sila je v offline databazi a offline mapach,bohuzel jestli se nepletu tak musi mit nejakou dabazi,kterou musis vytvorit pomoci napr geogetu a jeho doplnku,a mapy kjejichz vytvoreni je potreba zase nejaky dalsi program,tato kombinace mi neprijde vhodna pro zacinajiciho kacera ktery by nejradsi vyrazil hned hledat.
Potrebujes nejaky program kam se daji i rucne zadat souradnice aby jsi mohla jit ven a lovit, toho se da docilit s gczII,gatechaer,cachebox nebo dalsi viz http://wiki.geocaching.cz/wiki/Software_pro_geocaching sekce aplikace pro pda,nez se poustet do boje s geogetem zkusil bych pro zacatek ty programky
Mám stejný tel - HTC Touch HD.
Osvědčilo se mi používat GCzII - stahnout z webu + zvlášť češtinu.
Tam si můžeš stahnout keše daného místa, či nějakého dalšího, podle kodu atd.atd. PAK dole v nabídce dáš "Google maps" a natahnout se Ti do googlemaps, které musíš mít taktéž nainstalované. Pozor, ty instaluješ přes IE do HTCčka ne přes Operu, to zlobí.
Krabičky se Ti pak parádně zobrazí na googlemapách a můžeš při zvětšní rozlišení okolí keše pak v pohodě lovit.
Používám primárně Colorado, ale s HTCčkem lovím taky. Či paralelně :-).
Jednoduché a přitom funkční. ![]()
!!! Občas není špatné natažené keše z GCzII smazat, neb se načítají do omezené hlavní paměti v HTCčku. To děláš pomocí dolní nabídky "Smazat keš" - označit vše - vymazat!
Rekla bych ze idealni bude kominace GCzII pro aktualni suituaci s keskama a na hlavni hledani pouzit Pocket Drake.
Do toho muzes nacpat GPX a mapy tahat za pochodu z netu. Ale lepsi variantou je sprava databaze kesi v geogetu (jeden dva vecery tomu obetovat a vyladit to, pak uz je udrzeni aktualni databaze zalezitosti par minut tejdne) Pres Atlas map creator nebo geokuk tam jdou nacpat mapy. Aktualni verze uz umi i rucni pridani bodu, takze absolutni spokojenost
Tam si můžeš stahnout keše daného místa, či nějakého dalšího, podle kodu atd.atd. PAK dole v nabídce dáš "Google maps" a natahnout se Ti do googlemaps
Jen bych upozornil ze prot tuto fumkci musis byt PM,tj zaplacene clenstvi na geocaching.com