html tabulka -> gpx?

Vážení, poraďte mi prosím, jak s co nejmenším úsilím převést údaje z tabulky http://dl.dropbox.com/u/691960/Revoluce/pam-mar-2009-gps.htm do formátu gpx nebo např. pro Oziexplorer…

(pro neznalé ruštiny jsou jednotlivé sloupce označeny postupně jako Výška - Zdroj - S. šírka/Stupně Minuty - V. délka/Stupně Minuty - Název či popis

Díky předem!

Nikdy jsem tento konkrétní případ neřešil, ale nejprve bych tu tabulku hodil do Excelu.
Potom bych přeházel sloupce, aby odpovídali třeba tomu OZI formátu (nebo jinému, kde jsou tyto hodnoty), a pak bych výsledné CSV vydával za onen formát a pomocí GPSBabel konvertoval na cokoliv (snd umí i CSV, ale nevim, jaké pořadí hodnot vyžaduje)

Isiel by som na to cez gpx format, kde je moznost zadat kodovanie utf_8, neviem ci do wpt suboru pre Ozi sa da definovat kodova stranka.

Asi bych si na to napsal nějaký pěkný regulární výraz. A nejdříve bych se zbavil html třeba prohnáním lynxem :slight_smile:

Nebo bych se zbavil html a použil bych GPSBabel s filtrem

Díky - můj postup nakonec vypadal následovně.

Přes schránku jsem přenesl tabulku do Excelu. Podíval jsem se, jak vypadá export z Oziho do csv a podle toho jsem přeuspořádal sloupce v excelu. Azbuku v názvech jsem ignoroval (tj. názvy smazal) a jako název bodu jsem použil jeho nadmořskou výšku. Výsledek jsem z excelu uložil do csv. V Pspadu jsem pak udělal úpravy: náhrada středníků za čárky a odstranění stupňů ze souřadnic (protože stupně už jsou teď v samostatných sloucích).

Výsledek je naprosto uspokojivý.

Děkuji všem za rady a vlákno zamykám.