In cokoli / Out: ořezávátko nebo tužka

Tak jsme při kontrole keše zjistili, že chybí ořezávátko. Koukám teď na jinou (cizí) keš a vidím: OUT: ořezávátko. (Propisky a pera jak známo vysychají, tužka s ořezávátkem je asi nejspolehlivější. Jenom musí v keši zůstat a nebýt vyměněna.)

Co by jste doporučili aby se to nestávalo?
Mě zatím napadá jen ořezávátko s cedulkou. Pytlíček na logbook se neosvědčil: roztrhl se a ořezávátko vypadlo volně do keše, což nejspíš vedlo někoho k výměně (dotyčný to navíc zapoměl na internet napsat, ach jo).

Na jedné své kešce jsem propisku spojil s logbookem pomocí řetízku (jako je ten u travelbugů) a hned druhý nálezce si tu propisku odnesl :o Myslím že ani cedulka nezabrání vybírání tužtiček… prostě - nosit tužku při sobě je základní nutnost. Když pak chybí v keši, je to jedno.

dřív sem tužku ani propisku nenosil ale vymstilo se mi to na jedne kešce u nás na "hrabecí" a když jsem pročítal logy a premýšlel čim bych se zapsal tak sem v predchozím logu obevil Out: propiska nakonec sem se zapsal uhlíkem za táboráku který byl asi 50m od kešky :smiley: Od te doby propisku pořád nosím

Mě z keše taky někdo vytradoval tužku, takže pak dlouho nebylo čim se zapisovat. Dokonce to vklidu napsal i do logu. Buď to byl začátečník, nebo blb.

tak to musel byt zacinajici blb:D.Ja osobne nechapu proc nekdo z kesi odnasi veci ktery jsou jeji soucasti.Zadnej recept na to jak tomu zabranit asi neni

Když jsem byl v zimě s Matesem168, který nevlastní razítko na [cache]GCK069[/cache], musel se kvůli nějakému imbecilovi podepisovat kusem uhlí, co leželo opodál :D.
Abych odpověděl na otázku: všechny součásti kešky dám do pytlíku s logbookem, což se mi zatím osvědčilo…

[color=blue]Nám se z mikrokeší, kam dáváme jen tužky, tyto taky pravidelně ztrácejí…:@ Když jsem na Hořícím mostě tužku přivázal k víčku, ztratila se i s tím víčkem…:o:(
Takže opravdu nezbývá než abyste si s sebou na keše Koloseum, Stará Valašská II, Hořící most (a samozřejmě řadu dalších) brali preventivně pisátko s sebou! Owner není otrok, aby každý týden dělal údržbu a doplňoval tužky…![/color]

Jojo, logovat hnědym uhlim, které leželo opodál, to byl opravdu nezapomenutelnej zážitek :D:D:D. Ještě teď mi neni jasný jak se tam vzalo :smiley:

A co takhle přestat dávat do krabiček tužky s ořezávatky generálně. Když nejseš vybaven, tak nekešuj! Já v kešerské výbavě nosím nejméně dvě tužky (kdybych jednu ztratil).

Lidi, lidi, taky jste nejak začínali a o GC jste vedeli minimum. Kazdý začátek je těžký. Pak jsem asi taky blb a imbecil, ale tuším, že z druhé nalezené keše jsem taky odnesl strouhátko. Už jsem jej tam vrátil, ale trvalo mi než mi to došlo. :slight_smile:

Souhlasím. Taky nosím na lov spoustu propisek a tužek.

Také jsem nějak začínal. Nejdřív jsem si několikrát přečetl pravidla abych nebyl za blba.

Při kontrole jedné mé cache jsem zjistil že se ztratilo ořezávátko ale náhradní jsem neměl. Při další kontrole jsem přivezl náhradní ořezávátko a ono tam už zase nějaké bylo…

Na jedne sve kesce jsem prilepil orezavatko vterinovym lepidlem na vnitrni stranu vicka. To zatim nikdo neodnesl :slight_smile:

Mě se jednou povedlo odnézt tušku. Ne že bych ji umýslně vyměnil, ale když jsem skládal logbook, tak jsem jí dal do kapsy. A pak se přibližovali cizí lidi, tak jsem honem keš ukryl. A že mám tužku v kapse jsem zjistil až 5km daleko. Hned večer jsem napsal majiteli i do logu, ale za debila jsem už byl. A na místo abych jí vrátil, jsem se dostal až za týden.

Je to tak, člověk občas zazmatkuje. My logujeme vždycky vlastní tužkou, a přesto včera na jedné kešce jsme odnesli vloženou tužku a museli se vrátit.
Naštěstí jsme na to přišli takřka okamžitě, takže stačilo jen počkat, až odejdou mudlové s nějakým obrpsem.

Jo, taky se mi stalo. Já si strčila sáček na logbook s ořezkem a tužkou do kapsy, abych to neválela po sněhu, ale nějak jsem zapomněla, že to tam mám. Dobře, že po pár stech metrech cesty na autobus jsem si chtěla prohlídnout TB, kterého jsem měla v kapse taky a našla ten sáček. Vracela jsem se taky, a ještě jsem musela čekat, než mudlí rodina opodál vyprázdní enormní pytel starých housek pro kachny.

To je dobrý nápad :slight_smile: Je fakt, že nám se nestalo, že bychom odnesli tužku nebo ořezávátko, to spíš naši tužku necháváme v krabičkách, ale příruční ořezávátko se občas sebou hodí. Na druhou stranu už jsem taky do našich kešek dával ořezávátka a při tom jsem nikde v logu pak nenašel out: ořezávátko :slight_smile:

Je to divný, ale ono tam snad "rostlo."
Prostě všude možně po okolí hroudičky uhlí :smiley:

Kdybych se drápal deset kilometrů pěšky a ve finále zjistil, že jsem si nevzal tužku a v cache žádná není, tak bych se snad podepsal i vlastní krví … :o

Jinak souhlasím s ostatními, že občas se poštěstí uzmout tužku/propisku i nevědomky.

Taky se mi to stalo. Stalo se tak na kešce uprostřed polí a za hustého sněžení. Z obavy ztráty jsem ji dal do kapsy (malilinkatá tužka z micra) a zapsal se svou propiskou. Pak již honem pryč - kvůli zimě od nohou.

Ze mam tuzku v kapse jsem zjistil az odpoledne ve meste, nanestesti zrovna na cache toho samého autora (opet micro). Tato keska pro zmenu nemela tuzku tadnou a tak jsem ji nechal tady.

No, to ja zase naopak tuzky a orezavatka do cizich kesek doplnuju, nosim jich kvuli tomu zasobu. Preci jenom, prijit ke kesi bez jedine tuzky je docela otrava …