Dostal jsem mail od Petra Kury z KuraTeamu:
Preji hezky den.
Dekuji za navstevu nasi cache “Prasata”. Ale chtel bych Te upozornit, ze neni fair play, kdyz si z cache neco vezmes a nic tam nepridas.
S pozdravem Petr z KuraTeamu</i>
Vzhledem k tomu, že by mě zajímaly i názory a praxe ostatních hledačů tak to přesouvám z osobní korespondence sem. Jde o to, že jsem z cache vyzvednul TB aniž bych do cache cokoliv přidal.
Můj názor je takový, že pravidlo “pokud si chceš z cache něco vzít, musíš do ní i něco přidat” platí pro obecné předměty výměny, tzn. ve většině případů ten bezcenný bordel, který občas někomu udělá radost, uloží si ho doma na poličku popřípadě ho jinde smění dál. Pokud (málokdy) mě v cachei něco zaujme tak směňuju za předmět stejné (finanční) hodnoty.
Pokud vyzvedávám TB (a že tak dělám poslední dobou docela často) tak to dělám proto, že si pak rád ješitně prohlížím svoje statistiky a tím že na oplátku do cache nic nedávám nikomu neubližuju:
Vlastník TB je rád, že se TB posunul.
Majitel cache je (může být) rád, že jeho cacheí prošel TB.
Ostatní potenciální nálezci můžou TB najít jinde, protože já si jej na památku nenechávám, ale dávám jej do jiné cache.
Od toho si myslím je odvozený princip TB, kdy by měl za každou cenu putovat (na místa kam chce, popř. jen tak) a ne být směňován za jiné předměty popř. jiné TB. Navíc: nedá se to aplikovat obráceně. Kvůli tomu pokud si z cache beru nějaký bezcenný předmět, který si hodlám nechat a zároveň do cache vkládám TB, tak za onu bezcenou věc do cache ještě něco přidám, protože vím, že až se TB posune dál, tak by po mně v cachei nic nezůstalo.
Tak a teď do mě ![]()