Jak rozchodit v programu Infomapa GPS na jinem portu nez je COM1 a COM2?
Otázka je, na kterou IM se ptáš, do č.12 to alespoň podle výrobce není možné.
[quote] Ruvit: Otázka je, na kterou IM se ptáš, do č.12 to alespoň podle výrobce není možné. [/quote]
mam 13, ale stejne v nabidce GPS vidim jen com1 a com2. Zajima me jak Infomapu nastavit treba na com6.
Tak to je divne, mam IM 11 a mam k dispozici COM1 - COM6
Takye nikdo nevi jak udelat abych i ja mel v nabidce jine vice com nez jen 1a2?
No uvidím příští týden, v práci bychom měli mít IM 14, takže budu referovat, jak na tom s tím připojením je.
[quote]
Destr: Jak rozchodit v programu Infomapa GPS na jinem portu nez je COM1 a COM2?
[/quote]
Infomapa ti zobrazuje ty porty, které máš ve Windows (ve správci zařízení). Takže jestli tam máš jen COM1 a COM2, tak ti nemůže nabídnout COM6.
Mam COM 1-13
Problem je v tom, ze GPS utilita z IM13 nezobrazuje virtualne COM porty, napriklad porty ktore vytvara GpsGate sa tam vobec nezobrazuju.
[quote] ja-prvy: Problem je v tom, ze GPS utilita z IM13 nezobrazuje virtualne COM porty, napriklad porty ktore vytvara GpsGate sa tam vobec nezobrazuju. [/quote]
tak to je presne muj problem, toho jsem se bal. a je nejake reseni? jak udelam z virtualniho portu normalni tak aby ho IM videla? vsechno jde . .jen vedet jak [*-)]
Aby som sa priznal, tak len viem ze je to problem s virtualnym portom, ale tiez som neprisiel na nejake rozumne riesenie. Az sa mi to podari, dam vediet :)
Riesenie existuje. Je to mozne rozchodit tym, ze sa pouzije dalsia utilita ktora podporuje emulaciu hw a vytvori porty ktore je v GPS module vidiet. Skusal som to cez 15 dnovu trial utilitu Virtual Serial Port Kit, v ktorej som vytvoril virtualne prepojenu dvojicu portov COM6 a COM7. V GpsGate sa nastavi vystup na COM6 (ktory je prepojeny na COM7) a v GPS module infomapy staci potom vybrat COM7 :)
ja-prvy:
Riesenie existuje. Je to mozne rozchodit tym, ze sa pouzije dalsia utilita ktora podporuje emulaciu hw a vytvori porty ktore je v GPS module vidiet. Skusal som to cez 15 dnovu trial utilitu Virtual Serial Port Kit, v ktorej som vytvoril virtualne prepojenu dvojicu portov COM6 a COM7. V GpsGate sa nastavi vystup na COM6 (ktory je prepojeny na COM7) a v GPS module infomapy staci potom vybrat COM7 :)
Takže asi jediné dostupné řešení, dnes jsem se konečně dostal k IM14, kde jsem se těšil, že už bude i USB, ale vše ohledně GPS zůstalo při starém. Bohužel.
Ale teď jsem na webu PJ Softu zjistil, že to není pravda, existuje tam utilita, která uvolní k použití porty COM1 až COM6. Na IM14 funguje, tak co ji zkusit i do nižších verzí??