Informace o kešce před její publikací

Zdravíme ve spolek. Zajímalo by nás, jestli je korektní pokud někdo informuje ostatní o tom, že vznikne nová keška a kdy tato keška zhruba vznikne už před její publikací (např., že"během pár týdnů vznikne u Olomouce keška u níž se vám mozkové závity pěkně zavaří”)?

Chapeme, že je nefér informovat o tom pouze nějaký malý okruh lidí. Co by nás spíš zajímalo je, jestli je v pořádku třeba zprávu o budoucí kešce napsat na nějaký server jako je tento?

Předem díky za názory a komentáře.

Nerozumím problému. Až keš vynde na gc.com, můžeš jít a odlovit jí.

co je na tom nefér.O nefér by se snad dalo bavit pokud bych někomu řekla že ta keška bude na konkrétním místě

S timto se setkavam v okoli HK docela casto :wink:

ale no tak jo,že jste to vy a já se nudím,tak v okolí Kladna bude nová multinka,zabere asi ještě hodně času,ale bude.A než e pak někdo bude ječet že to nevěděl:D A vůbec mě nevnímejte,měla bych začít chlastat,abys se zklidnila:D

že by další mystery mystery ?
Nevím, proč by se mělo zavádět něco jako filtrované info pro vyvolené, ostatní se dozví s týdenní zpožděním. K čemu je to dobré? Krom vášnivé diskuse o "úmyslech" autora na tom nic kladného nevidím :(.

Tady
http://wiki.geocaching.cz/wiki/Založení_cache-rady_(nejen)_začátečníkům
se dokonce doporučuje použít beta-testera a ten o ní musí vědět už dávno před publikací. A pokud je to něco hodně složitého tak to určitě radeji nech vyzkoušet.

Co se týče toho, že se vynese ven informace, že bude někde nějaká keš typu "Hele Lojzo, kousek od baráku někdy udělám tradičku", tak je to podle mě v pořádku. Ten dotyčný/dotyční ví/vědí, že někde něco někdy bude. Na tom nevidím nic nefér vůči ostatním.

Něco jinýho je, když se vynese "u baráku na souřadnicích těch a těch bude v ten den a tu hodinu zveřejněna keška, rovnou si tam na ten čas dojdi, já to dohodnu s reviewerem, aby byla včas zveřejněna… přece nenecháme FTF někomu jinému" Tohle už je sviňárna a ostatní, kteří honí FTFka, se mohou cítit "poškozeni"… a ty co FTF nehoní, tak si jen říkají, co to tu řešíme za ptákoviny:D

Ježíš, další otazník u Olomouce, to tu bude za chvíli jak v Pardubicích. To abych taky nějaký otazník přidal - ale kde brát volná místa? Asi si dám finálku domů a budu zvát kačery na čaj (kafe ne, to za prvé nepiju a za druhé by to bylo drahý, no ni?) :wink: :smiley:

V čem je problém ? Úplně stejně mohu zveřejnit, že v tomto týdnu bude v Brně nová tradička ! A budu mít pravdu i když prozatím o ní nevím. Pokud nezveřejníš informaci která by dopředu pomohla s jejím hledáním nebo luštěním, tak přece o nic nejde.

Ja si myslim, ze je to naprosto zbytecne tema, ze staci pouze pouzit selsky rozum.

Chápu, že někomu to může vadit, protože přijde o FTF. Mně osobně je to úplně jedno. :slight_smile:

Jasně udělejte v Olmu trojúhelníkovou sít a stranách 161 metrů, ale pozor aby se nedostavil Litovelský syndrom. Pardon za OT hlavní téma je pouze o egu.