JAK dát cache na geocaching.com

Ahoj,
v geocachingu jsem zatim velký začátecník a potreboval bych poradit jak zaregistrovat vlastni chache na www.geocaching.com ? Mohl by mi nekdo prosím pomoci? Předem všem moc dík.

Co takhle číst wiki nebo používat funkci hledat, také je nějaký článek na navigovat.cz.

Ty woe…

Člověk, který si neumí ani najít ty správné informace a hned chce zakládát cache… Já bych tohle zakázal :o

Pockej s publikaci vlastni cache na dobu, az nebudes velkym zacatecnikem.

Článek Založení cache na wiki ti jistě pomůže, je v něm i odkaz na podrobnější článek na serveru navigovat.cz. Nicméně opravdu platí, že bys měl najít nejprve pár cachí ty sám (aspoň pár desítek) a až pak se pouštět do vlastní - nejvíc zkušeností s tím, jak cache připravit a jak nejvhodněji ji uložit získáš právě a jen v terénu.

Na tohle tema se pred nedavnem psalo v jinem vlakne http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=5723&sort=&rowstart=0

Jinak repostnu tady co je tam ode mne:
Jak zalozit cache?[i][small]

1. najit par desitek caches

2. mit napad (pekne misto, rebus …) nezakladat cache jen proto aby byla

3. nechat to tyden ulezet

4. jeste to nechat ulezet a najit par dalsich geocaches a cist:
    wiki - postup zalozeni cache
    gc.com - Cache Listing Requirements/Guidelines
    cesky-geocaching

5. neumis-li, tak se v case ulezeni naucit zaklady HTML - treba tady http://www.jakpsatweb.cz/

6. vsechno si pekne pripravit - listing v HTML, obrazky, krabicku, tuzku, orezavatko, listing, pravidla, nejaky uvodni obsah cache, travel bugy…

7. umistit cache - postupovat tak jak je doporuceno v postupech o ulozeni, zamereni, obsahu, stages, otazkach… jak ten ktery typ cache vyzaduje. Vsechno ma miste proverit, okoukat, premyslet, divat se na okoli …

8. teprve ted otevrit formular pro zalozeni cache: http://www.geocaching.com/hide/report.aspx - pekne jej vyplnit dle doprocujicich navodu; nezapomenout ze u nas jsou souradnice E a nikoli defautni W, vlozit prislusne HTML listingu (zatim bez odkazu na obrazky) a hlavne NEZASKRTNOUT [/i]Yes, this listing is active[i] - POZOR! je defaultne zaskrtnute!!!

9. po odeslani formulare pekne v klidu odladit listing, ktery je vhodne mit i v nejakem jinem jazyce, nez je cestina (angl. je ve svete geocachingu universalni) - upravit preklepy, zmenit fonty, vlozit obrazky

10. kdyz uz jsi spokojeny tak v editaci listingu ZASKRNOUT [/i]Yes, this listing is active[i] a odeslat reviewerovi k overeni a cekat.

11. komunikovat s reviewerem o pripadnych nesrovnalostech

12. a pak kdyz je publikovano tak se tesit na navstevy

13. sledovat logy, provadet udrzbu listingu a cache a jejiho okoli[/small][/i]
    EDIT: vlozena URL

Proč hned tak zostra? Máš pravdu, ale přečti si příspěvek od Minarjo - napsal v podstatě totéž co TY, ale kultivovanou formou. Omlouvám se za příspěvek mimo téma, ale nedalo mi to.

O.K., včera jsem to asi malinko přehnal… Měl jsem trochu agresivnější náladu a jakákoli naivní otázka mne dokázala dost nadzvednout.
Omlouvám se…

Dekuji ji vám všem za pomoc a asi bude opravdu nejlepší počkat na dobu kdy nebudu "velkým začátečníkem" Co se týká jednoho článku tak už je vše v pořádku je pravda že sem si měl sehnat asi víc inforamaci o geocachingu obecně a hloupé otázky mě taky někdy pěkně štvou.
S pozdravem Honza