Zdravím, Mam Garmin GPSMAP 62, nedávno jsem si udělal Premium ucet Na GC.com a chci se zeptat jak dostanu najednou do GPS hodně kešek i s popisem,napovedou… Protože když tam mám stránku kde jsou vyobrazeny kešky tak je všechny vyberu a můžu dát stáhnout ale to je LOC. a u toho je pak napsáno …This contains only the most basic data.
Jendá se o třeba 50 keší okolo nějakého místa
Nemůžu to teď zkoušet protože nemám baterky a zítra jedu pryč tak prosím o pomoc.
Prostuduj si "PQ", neboli "Pocket Queries" - vygeneruješ na stránkách, stáhneš soubor (GPX) a nahraješ do GPS. Baterky na to nepotřebuješ, GPS se napájí přes USB kabel z PC. Ale na odlov je pak potřebovat budeš, měl by sis je pořídit
Tak kdyz je geocaching.com ted down, ma spoustu casu si s tim geogetem hrat
A nemluvim o nicem slozitem… jen pouziti vhodneho exportniho filtru…
Tak tedy, nainstalovat geoget a tento plugin: POI Garmin
Ulozit do nejake slozky stazene PQ, V geogetu dat soubor, import, import slozky. Ve vyslednem seznamu vyfiltrovat co nechce, pomazat radky, pripadne nastavit filtr (F2) a pouzit ho (F5).. A dat Soubor-> Export ->Export, vybrat ten Garmin POI format… a s tim POI loaderem ho nahrat do GPS…
Obecně by se měl dát ten GPX otevřít v Mapsource a pak připojit navigaci a v Mapsource dát Odeslat do GPS. Ale u Oregona ho stačí připojit jako flash disk a ten GPX zkopírovat do složky, která se (překvapivě) jmenuje GPX. Jak to má GSmap si zjisti, ale ten první způsob by měl jít určitě.
Jo to jsem zkoušel. Už sem přišel na to co je špatně- omylem sem si vygeneroval kešky sem našel, nechápu to a teď to znova nejde. To je jedno dam si tam kesky jednotliva a az prijedu tak se to naucim :-). Díky!
Mám stejný problém. Dřív jsem v pořádku provedla export do oregona a teď se mi v gps neukládají keše jako poklady, ale jen body bez ničeho, pouze s názvem a souřadnicema. Není to tím, že mám nově pm na zkoušku na měsíc? Už jsem zkoušela všechno možné, ani když dám na gc.com send to gps, tak se mi neukáže v pokladech… Nechápu proč najednou…
Gpsmap62 je můj druhý Garmin a oproti předchozímu Edge605 se s ním zachází trochu jinak. Tak popíšu SVOJE spíš ZAČÁTEČNICKÉ postupy, žádné pokročilé finesy.
Pojme to myslím 2000 vlastních bodů, mimo to se nahrávají poklady a ještě mimo to POIloaderem od Garminu (volně stahnutelný) jiné body zájmu (bankomaty, rozhledny, hrady, radary …). To poslední je na webu ke stažení v různém množství, kvalitě a aktuálnosti.
Vlastní body - waypointy, parkoviště, podezřelá místa, vypočtené stage atd., kterých nemám přes 2000 nyní edituji v jediném souboru GPX programem MapSource. BaseCamp asi jde taky použít.
Pocket query mám nadefinované kruhy Praha (max.1000 keší), Chalupa a trasový cesta na chalupu (5km na obě strany). Když někam jedu, včas si předem nadefinuji odpovídající PQ a naplánuji, kdy se má generovat. (zároveň si můžu jako PM nastavit i notifikace v dané oblasti) Vygenerují se vždy 2 soubory - kešky a pomocné body. Pozor - jako poklady lze použít jen ty kešky, pomocné body jsou brány jako vlastní body a počítají se do limitu 2000.
Do navigace se GPX soubory nahrávají do adresáře \Garmin\GPX\. - — Připojím k počítači, vymažu komplet adresář.
Nahraju všechny GPX s poklady (ne ty pom. body) a nechám doběhnout.
Až je nahráno, naláduju svoje body z MapSource.
Až je nahráno, odklepnu, odpojím, nastartuju.
Pak mám v navigaci svoje body se svými poznámkami i všechny poklady ze všech PQ - ty jsou v samostatném seznamu. Ten seznam má na sobě menu nápověda, listing, logy, nalezeno …
Stránka GC s Pocket query má nahoře druhou záložku - PQ ke stažení.
Mně malé PQ chodíá v mailu, větší jen avizací a musím odtud stahnout.
Taky upozorňuju na přehledové stránce PQ na zatržítka, kdy se bude generovat.
A při ladění PQ na používání náhledu, co se vygenerovalo, třeba i ve spojení s mapou v druhém kroku.
a co tady píšee je pro mě úplná španělská vesnice… furt nějaký stahování a tak. Já jsem vůbec ráa, že se mi podařilo nějakým zázračným způsobem zprovoznit gps. Kdo poradí člověku, co s počítačem skoro neumí?