Jak dostat jednotlivou trasu z Garmin GPS 60CSx do .gpx

Mám 2 problémy:

• nezobrazuje se mi Garmin GPS 60CSx v průzkumníku jako další disk. nevíte, jak donutit Windows, aby se zobrazil?

• jak dostat konkrétní jednu trasu z Mapsource do .gpx? V Mapsource se vše korektně zobrazí, ale když dám uložit, ukládá vždy všechno do jednoho souboru. Ale já chci jen jednu trasu…

díky

Pred kazdym pripojenim kdy ma byt pripojena 60 jako USB disk je nutne v Nastaveni-Pripojeni nastavit prepinac USB diskova jednotka (po odpojeni se sam prepne do rezimu pro propojeni s Maposource).

Pokud je stale problem muze jit o kolizi s nejakym treba sitovym diskem. Zkus se podivat Tento pocitac - prave tlacitko - Spravovat - Správa disků.

V mapsource nevim jednoduse, ale v nejhorsim ulozit vsechno, pak odmazat co nechces a ulozit do jineho souboru.

ad 1) Co se windowsů týče, měla by se vynutit instalace USB ovladačů pro 60ku. Pak je potřeba spustit USB Mass Storage režim v GPSce… Menu -> Setup -> Interface -> USB Mass Storage

ad 2) V Mapsource označit body trasy pro den a zkopírovat do klipbórdu, dát nový soubor, vložit z klipbórdu, uložit (nějak takto to bylo, ani Win, ani Mapsource nepoužívám :slight_smile:

Díky!

Pokud mohu vyuzit tuto diskusi, rad bych se zeptal na neco trosicku jineho: Mam ulozenou stopu z cesty, ale bohuzel jsem zapomel zapnout logovani trasy od pocatku. Chtel bych proto v Map Source tuto stopu upravit, ale nevim jak na to. Nemel by s tim nekdo zkusenosti? Dekuji

V nabidce Tools (Nastroje) je cela paleta - track lze dokreslit, nakreslit novy nebo spojit dva stavajici, je to velmi intuitivni.

Dal pokud mas v GPSMAP 60CX aktivovanou funkci automatickeho paralelniho zaznamenavani na kartu, muzes vyjit ze zalohy na karte, je tam uplne vsechno kdy byla GPS zapnuta, v souborech oddelenych po dnech.