Jak dostat poklady do seznamu pokladů u Garmin 60CSX

Ahoj! Začínám s geocachingem a mám takový možná triviální problém:
Odešlu z www stránek keš do GPS, vše se nahraje OK, GPS hlásí keše v sobě nahrané, ale když najedu přímop v přístroji do sezamu pokladů, tak tam nic nahráno není. Pritom v položce USB disková jednotka to má tyto keše nahrané. Nejsem schopen přijít na cestu, jak zkopírovat keše z diskové jednotky do interní paměti přístroje a jeho seznamu pokladů tak, aby se mi zobrazovaly pozice na mapě a mohl jsem začít hledat tyto keše. V žádném menu ani podmenu přistroje mi to tuto možnost nenabízí. Poradíte mi???

Zkus to nahrát do GPS gpsbabelem nebo Mapsourcem. Z karty to přímo nejde načíst.

Mám taky letitou 60CSx a zaujalo mne, že nevím, co je to "Seznam pokladů". :wink: Zkus hledat pod "Body" => tlačítko Find -> první položka v menu "Body" a už by měly být nahraté body/cache/WP vidět…
Není mi jasné, jak to tady souvisí s paměťovou kartou, ale při odeslání přímo z www stránek gc.com přeš příslušné tlačítko se mi vždy všechy WP od dané cache nahrály korektně. (Tedy, pokud fungovaly ovladače nebo neproběhl nějaký update toho nahrávacího scriptu. :wink: Pak to ale nefachalo vůbec.)

Podle mě je problém v tom, že si nahraje GPX na paměťovou kartu přes USB Mass Storage, což prostě fungovat nebude. Proto to musí nahrát jako body nějakým softwarem, co je k tomu určený (viz. mnou zmíněný gpsbabel nebo mapsource).

Tohle vypadá na korektní nahrávání přes skript na stránce listingu pomocí tlačítka "Send to GPS". Ale nevím… Uvidíme, co se z toho vyklube. :slight_smile:

Jak už bylo napsáno, je třeba do přístroje nahrávat pomocí MapSource (nebo i jiného SW), hlavně ale nezapomenout v nastavení přístroje (Nastavení - Poklad) určit, který symbol bodu bude považován za poklad (nebo v MapSource přiřadit bodům ten symbol, který je defautně v přístroji nastaven). Pokud se nastavení neshoduje s tím, co do přístroje nahrajeme, body jsou normálně mezi ostatními Waypointy, čili navigovat k nim lze, ale nejsou v seznamu pokladů, takže doplňující funkce nejsou k dispozici.

Ano, přesně tak jsem to udělal. Předpokládám, že pokud to stránky nabízí a nabízí i software, který toto stažení umožňuje přímo od Garminu, navíc stránky nabízí Garmin přístroj přímo jako volitelný a samozřejmě k němu i odkaz na software, který toto stažení pokladu přímo ze stránek umožňuje, přenos hlásí "úspěšně nahráno", tak by to mělo fungovat nebo ne???

Poklady - hledat a pak quick a jsi na seznamu pokladů.:wink:

mám trošku podobný problém.. nově jsem si pořídil PM , přes GSAK nahraju keše .. ale u keší se mi nezobrazí nic víc než když jsem to nahrával z obyč účtu.. žádný listing.. poslední logy..atd.. a mylsím že garmin 60CSx už by tohle měl podporovat..:frowning:

Bohuzel, 60-kova rada nepodporuje zobrazovani listingu.

tak to jsi mě nepotěšil…:frowning:
takže jsem se stal za 30 USD sponzorem groundspeaku…:smiley:
a jediný čím jsme si pomohl je přístup k PM keším, tvoření PQ a filtr map..

Přesně tak. 60-tka tokle opravdu neumí. Pm se ti nakonec bude líbit.:wink:

Ono je dobré si přečíst návod, co ta GPSka umí.

Pokud chceš u bodu více informací, tak jedině POI body, ale u 60tky ani tam listing neuložíš. Třeba hint už ano.

tak třeba přímo o listing mi až tak nejde..
úplně mi stačilo aby se mi tam do pozn. nahrály věci typu velikost krabky, terén a hint.. jenže mě se do poznámky nahraje jen název keše…:frowning:

Ja pouzivam skrysotlac. Sice nenacita kese online, ale PQ v nem otevru a necham si exportovat ve tvaru nazev kese bez mezer a do poznamky druh kese, velikost a hint. Druh kese a velikost jen jako pismeno, hint co se vejde :). Pak ulozim do gpx a otevru v Map Source, seradim podle druhu kese a muzu si i priradit ikonky. V navigaci jsou pak jako "Body".
Druha moznost je pouzit POI loader od garminu a nejake scripty (Geoget, ale asi budou i pro Gsak), tam budes mit i listing. S tim jsem si ovsem moc nerozumel a zustal u skrysotlace.

Já to umím jen v GeoGetu :frowning:

Ale pro GSAK určitě je makro na POI body a možná jdou exporty nastavit tak, aby nahraná informace obsahovala vše, co potřebuješ. Takhle to tam dává GG: GC1YEBR UM2A, tam to je.

Zkus si najít, jak se dělají ty POI body. Ale mají jednu nevýhodu, keše pak nejsou pod volbou poklady. Ale 60tka stejně field_notes nedělá, tak je to skoro jedno.

V GPSmap 60CSx nikdy viditelné listingy nebudou, ať použiješ co použiješ :frowning:

jak jsem psal..o listing… a vlastně ani o použitý software pro nahrávání do GPSky mi ani tak nejde…takže ani na tom GSAKu co mám netrvám…
jen už mě nebaví kešovat s papírkama, kde mám vypsaný velikosti krabky, terén a hint… což jsou 3 věci které k odlovu využívám..

vždyť ti to kolombo napsal:

GSAK to nějakým makrem umí určitě taky. Stačí ho najít.
Polož ten dotaz do vlákna GSAKu, pokud tam ta odpověď ještě není (což bych se divil).

P.S. a ve wiki je http://wiki.geocaching.cz/wiki/Makra_gsak (nevím, jak moc je to aktualizované - používám geoget)