Jak geocaching zachránil dva životy

Článek v angličtině

No nevím. Že bych náhodou při sestupu z hory ve sněhu našel keš?

Přišlo mi to taky divný, ale napadlo mě, že kolem místa uložení mohly být třeba stopy nebo jiné známky lidské činnosti. Pak je možné že je napadlo kouknout se co je tam zajímavého a našli kešku.

Keše v té oblasti mají poslední nálezy před několika měsíci.

Hm.. tak to je fakt divný.

Jo divný to je, moc nechápu, jak tu kešku našli… to tak šli lesem po pás ve sněhu a náhodou našli plastovou krabici?? Navíc mam pocit, že se v tom článku piše o zavátých vlastních stopách…

Nicméně znám případ, kterak kačerova GPSka v jeho baťohu kdesi v horách zachránila dost velkou skupinu lidí minimálně před "velmi zapeklitou situací" - jasně, lze si položit otázku, zda má GPS prostě proto, že chtěl kešovat, nebo je naopak kačer proto, že si nejprve (třeba kvůli turistice) GPS pořídil. Každopádně je dobré mít takové věci při sobě…
http://www.synergyweb.eu/glaciercamp/

Tak, je otázka, jak vypadá keška, která je ukrytá v liduprázdných lesích daleko od civilizace :slight_smile:

Třeba je to jen velká pixla pověšená na stromě.

No, je to rozsáhlá hornatá oblast, kde je dost traditionálek.
N45°08’ W122°09’
Ale nějak se mi nedařilo najít ten správný vrchol a podle něj určit tu správnou kešku.

no taky to mohli bejt kaceri kteri uz meli tu pixlu najitou, pisou tam ze byli ve whiteout condition, takze se ztratili a pak kdyz se vyjasnilo a sestupovali mohli objevit zname misto s keskou a z vika nadiktovat souradnice :wink:
EDIT: ted jsem poslechl tu reportaz a tam rikali ze si udelali tu jeskyni ze snehu hned vedle kesky, kde byly napsane souradnice :slight_smile: a mobilem to oznamili zachranrum :slight_smile:

Kdyby to byli kačeři, asi by s sebou měli GPS, s níž by nejspíš věděli kam jít nebo by aspoň mohli záchranářům oznámit svou polohu "přímo".

Že by to (navíc v US) byli kačeři bez GPS, kteří tam už někdy dřív byli, teď se vrátili "poblíž", zabloudili, dostali se na známá místa, tam vyhrabali kešku a stejně nevěděli kudy se dostat domu, považuju za krajně nepravděpodobné