Hned na začátek prosím, aby se tu neobjevovaly výblitky typu nepodložených spekulací userů, co by kdyby atd.
Už před časem mně přišlo na mysl, jak je financován server geocaching.cz.
Jelikož sám přispívám na jeho financováním kupováním geokalendářů, nakupováním u gcs, tak by mě zajímalo, co se s mými penězmi děje.
Taky mi připadalo divné, že reklamu tady má jen jeden eshop s gc věcmi, v jiném vlákně je popisováno, jak jinému nebylo povoleno přidat svůj konkurenční odkaz.
Taky je mi divné, že přestože se nějakým způsobem odhlasovalo, že žádná reklama nebude, tak tu je zakuklená pod oknem "Sponzor domény" a "Sponzor hostingu", přičemž si myslím, že zrovna tyto položky (cca 2.000 Kč/rok) musí být bohatě pokryty např. ziskem z prodeje geokalendářů. Na druhou stranu je potřeba říci, že geocachingshop.eu na provoz gc.cz přispívá nemalými částkami. Admini žádné odměny nedostávají, tak kam plyne zbytek peněz?
Prosím tedy subjekty, kterých se to týká, aby zveřejnily:
- roční náklady na provoz serveru geocaching.cz
- způsob financování provozu
- kolik peněz plyne z geocachongshop.eu do serveru gc.cz
- jaké jiné příjmy má geocaching.cz
- co se děje se získanými penězmi, kolik se komu za co platí
- kdo je za které peněžní toky odpovědný
Vím, že majitelem domény gc.cz je nějaká osoba X, pokud požaduje nějaké "výpalné", nechť je také zveřejněno.
Na jednu stranu je dobře, že gc.cz nějak funguje, na druhou stranu se svým způsobem cítím jako jeho součást, stejně jako stovky jiných lidí. Prozatím vše víceméně fungovalo, ale zdá se, že občas se stane, že ne všichni mají rovné podmínky. Pokud mám tuto černou skříňku i nadále podporovat, rád bych věděl, jak funguje, protože po pravdě mám někdy pocit (a nejsem sám), že ne všechny naše peníze jsou využívány k podpoře českého geocachingu.
Nemyslím si, že vše, co jsem napsal, je pravda. Proto bych rád, aby odpovědné osoby potvrdily nebo vyvrátily naše doměnky a zprůhlednily chod serveru.
Děkuji.